האם אפשר לחבר מיקסר לרמקולים ישנים ופלאפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
שם מלא: Chen Le
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

האם אפשר לחבר מיקסר לרמקולים ישנים ופלאפון

נושא שלא נקרא #1 

יש לי חדר חזרות ואני רוצה לבנות מערכת אאודיו קטנה ולא יקרה שתתחבר לפלאפון מצד אחד (כדי להפעיל ספוטיפיי לדוגמא) ואז תגביר את ווליום שלו מצד שני כולל אפשרות נניח לחבר גיטרה חשמלית או מיקרופון.
לצורך העניין קניתי מיקסר xenyx802 של behringer.
בנוסף קניתי זוג רמקולים אשר הגיעו עם חיבור פשוט של נחושת מאחור.
השאלה שלי איך אני מגיע לתוצאה הרצויה: חיבור רמקולים וחיבור פלאפון למיקסר?
רצ"ב תמונות של הציוד שרכשתי.
תודה מראש לעונים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי chenle ב 24/11/2023 19:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 636 פעמים

Re: האם אפשר לחבר מיקסר לרמקולים ישנים ופלאפון

נושא שלא נקרא #2 

רכוש מגבר הספק כזה או אחר. כגון Integrated Anplifier .

וחבר אליו את המיקסר (לכניסות AUX כמובן)

חבר את הטלפון דרך או/או (כל אחת מן האפשרויות).
1. כבל AUDIO (עם מחברי RCA או שני מחברי PL ו/או מתאמים ) ליציאת האוזנייה מחבר 3.5 מ"מ
2. התקן מקלט bluetooth + כבל AUDIO (עם מחברי RCA או שני מחברי PL ו/או מתאמים )

את הכבל המדובר חבר ל: (כל אחת מן האפשרויות).
1. לכניסה אחרת במגבר ההספק.
2. במיקסר: RCA : input 2 track
3. במיקסר: PL: לכניסות Line In 3/4 או 5/6.

בהצלחה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

JD נראה לי לא הבנת את כותב השאלה. הוא חושב שאת הרמקולים ניתן לחבר ישר למיקסר 😅
אני מקווה שאני דווקא זה שלא הבין אותו טוב 😁

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #4 

הי JD, תודה על התשובה. אני הבנתי שהמיקסר הוא בעצם גם מגבר ולכן בדקתי ויש אפשרות לחבר אליו את רמקולים. פשוט לוקחים כאבל PL וחותכים אותו בצד אחד. חושפים את החוטים ומחברים למקולים. את ה-PL חיברתי למיקסר וזה עבד. אבל מה הבעייה? הווליום לא היה חזק מספיק, בטח לא כזה שיתגבר על מערכת התופים שלי. הרמקולים הם 130 וואט והשאלה היא עכשיו - האם להחליף את הרמקולים לחזקים יותר? או שהרמקולים טובים והבעיה שצריך הגברה יותר חזקה ולכן צריכים לקנות אמפלפייר? אולי זה יעזור - כשאני מגביר את הווליום הסאונד או אני מעלה Gain הסאונד מתחיל להיות ממש גרוע ומעוות אז אולי זה אומר שיש הגברה מספקת אבל הרמקולים חלשים מידי?
motronix לשאלתך - כפי שמצואר כן הצלחתי לחבר את הרמקולים למיקסר ושנית, אני ממש לא מבין כלום בסאונד לכן אני שואל בשביל זה יש פורום לא? אז לא צריך ללגלג...

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נושא שלא נקרא #5 

אני אתחיל מהסוף לא מלגלג על אף אחד גם לא עליך עכשיו בתגובה זו. Behringer Xenyx 802 זה מיקסר ללא מגבר. אני חוזר הדגם Behringer Xenyx 802 ללא דרגת הגברה לרמקולים בתוכו אז לאן חיברת אתה את הרמקולים? חיברת לשקע PL של ה MAIN חיברת רמקולים ליציאת LINE (קדם מגבר)??? אם חיברת ל PL של האוזניות אתה תשמע "צירצורים" חלשים כי זאת יציאה של מקסימום 40 מיליווט. אתה כתבת דברים לא נכונים "אני הבנתי שהמיקסר הוא בעצם גם מגבר" אז לא בחור נחמד אתה טועה ומטעה מיקסר הוא מערבל כמה מקורות אות ליציאה אחת (בשפה פשוטה) ישנם מיקסרים שכוללים בתוכם דרגות הספק מכובדות אפילו אבל זה "מיקסר משולב" כמו שיש אינטגריטד אמפליפיר לבית שהוא שילוב של מגבר הספק עם קדם מגבר. אני חוזר שוב שום דבר לא לגלוג אבל חוסר אחריות לומר למישהו משהו שהוא לא מבוסס ידע. אני מתפרנס מטעויות של אנשים ששורפים ללא סוף דברים כי הם חושבים שהם יודעים.

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #6 

אני לא מצליח להבין איך מעלים בתגובה קובץ תמונה או ווידאו אבל להלן מה שעשיתי - חיבור הרמקולים ל- main out באמצעות חיבור PL בצד אחד וגידים לרמקולים בצד שני. חיבור הפלאפון באמצעות כאבל 3.5 בצד אחד ו- PL בצד שני. התוצאה זה עובד עם ווליום יפה אבל לא מספיק. יש מצב שטעית איפשהו כי זה עובד יפה. אם תסבירו לי פה איך אני מעלה קובץ ווידאו אז אעלה סרטון של איך זה נראה ונשמע. אני לא מצליח להבין למה אתה אומר שבמיקסר כזה אין הגברה מהסיבה הבאה: אם יש כניסות למיקרופונים וכניסות לערוצים אז מה ייצא בצד השני? כלום, שום דבר, בלי הגברה? מה שכן יש כמה דברים שהם לא מספיק טובים - 1. אין ווליום ממש מספיק ו-2. אני יכול להעלות ווליום באמצעות הווליום וגם באמצעות הgain אבל אז הסאונד מתחיל להיהרס ולהיות מעוות. עכשיו השאלה האם להחליף רמקולים לרמקולים גדולים יותר? האם צריך רמקולים אקטיביים או מספיק פאסיביים? או האם צריך לקנות מגבר (שזה פתרון די זול אני חושב) וזה יפתור את הבעיה.
אני זוכר כשהיינו צעירים אז כשהגברנו את הטייפ (שתבין את גילי...) עד הסוף או את המערכת ברכב...אז הסאונד נהרס - כלומר הייתה הגברה אבל הרמקולים היו קטנים מידי ולא יכלו להכיל את ההגברה. לכן חשבתי כאן (וגם עוד אנשים אמרו לי..) שאני צריך רמקולים יותר חזקים. אבל יש מצב שגם אתה וגם JD אומרים שכל מה שאני צריך זה מגבר...אז מי צודק?
ושמחתי לקרוא שאתה לא מלגלג אבל ככה זה נשמע. אני אומר לך, שזה עובד !
תודה

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #7 

motronix - הצלחתי לצלם תמונה מקובץ הווידאו שלי ולהכניס למעלה. ראה את החיבורים...

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נושא שלא נקרא #8 

אני רואה בתמונה את הרמקולים והחיבור חבוב אתה מדבר על הגברה של צרצר לרמקולים אתה שומע צירצור לא מוזיקה
עכשיו שוב אני חוזר וכותב. המיקסר המדובר אין לו יציאה לרמקולים "פאסיבים" (לחיבור ישיר לרמקולים). אין למיקסר הזה דרגת הגברה לחיבור ישיר של רמקולים.
יש לך יציאות Main שמתחברות או למגבר הספק או לרמקולים מוגברים "אקטיבים"
כתבת: אני זוכר כשהיינו צעירים אז כשהגברנו את הטייפ (שתבין את גילי...) אני בן 60 ואין לי בעיה להסגיר את הגיל שלי 😅
גם בחוברת למשתמש של המיקסר וגם בסכמה החשמלית שלו אין שום כיוון בכלל למגבר פנימי (לרמקולים) בתוכו זה בכלל מיקסר "צעצוע" וזול מאד אבל לחלוטין לא רע.
חבר את היציאות Main של המיקסר למגבר הספק חיצוני ואז את הרמקולים ותבין את ההבדל.
חפש motronix co il בגוגל תבין שיש לי מעט הבנה :D

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #9 

אחלה motronix, התלבטתי וחקרתי פה במהלך הסופשבוע בין אלה, שאמרו להחליף את הרמקולים ובין אלה, בהם אתה, שאמרו להוסיף מגבר והחלטתי שאני הולך על מגבר. אמנם הצלחתי להפעיל מוזיקה אבל יש מצב שאתה צודק ושמה שאני שומע, אתה קורא לו צרצרים 😂 והרמקולים אמורים להיות ממש טובים לחדר אחד ולכן אני הולך על מגבר.
עכשיו נשאלת השאלה איזה מגבר, אני רואה מלא מגברים למכירה (יד שנייה), תגיד יש כמה דרישות בסיס מהמגבר שאני צריך? כאילו מה שאני רואה זה כאלה עם מלא חיבורים מאחורנית אבך גם כאלה שלו כאלה עם חיבורים ישנים כאלה של גידים וכאלה שלא...יש כמה דברים בסזיסיים שאני צריך לחפש אמרתם AUX אני חושב...עוד משהו בסיסי?
ממש תודה וסליחה שאני קצת חסר ידע עם שאלות מצחיקות...נקווה שבסוף אצליח ולא אשרוף את כל הציוד...😂

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #10 

למשל אם כתוב לי:
Power output: 35 watts per channel into 8Ω (stereo)
האם זה מספיק? כמה וואט אני צריך?
הרמקולים שלי הם 130 וואט אבל כאן אני רואה רק 35 וואט לערוץ הם זה מספיק או עוד פעם צרצרים ? :-)

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נושא שלא נקרא #11 

הרמקולים שלך (שבתמונה השרפ הקטנים) לא 130 ווט יותר כמו 30 ווט. אם תחבר מגבר חזק והווליום יהיה גבוה מכת Bass Drum אחת ואתה רואה את הממברנה עפה קבינימט, ומוזיקה חזקה לאורך זמן אתה צולה את הסליל של הרמקולים. אני מהתמונה שלך לא ממש רואה את הדגם של הרמקולים אז אם תרשום לי את הדגם זה יעזור.
אבל תשמע כל מגבר אינטגריטד או מגבר הספק שתרכוש עם הספק מוצא של 50 ווט ב 8 אום יהיה מעולה עבורך. עזוב את כל הנתונים הנלווים הם פחות רלונטים עבורך.
הדוגמה ששאלת לגבי ה 35 ווט כן יהיה לך טוב (שוב ביחס לרמקולים שלך בתמונה)
לאחר שתחבר למיקסר מגבר ואת המגבר לרמקולים אתה תבין למה כתבתי צרצרים. מסכן המיקסר שלך העמסת 8 אום על היציאה של המגבר שרת שביציאה. אמנם הוא "מוגן" על ידי נגד טורי של 120 אום אבל ראבק הרגת את הדרגת מוצא 😂 תנסה כל מגבר חיצוני ותראה איזה יופי התוצאה תהיה.

chenle (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נושא שלא נקרא #12 

אחלה motronix ננסה ונדווח...😏 תודה תודה.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 636 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

רשמתי...
רכוש מגבר הספק כזה או אחר. כגון Integrated Amplifier . וחבר אליו את המיקסר (לכניסות AUX כמובן).
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”