20/11/2023 20:59ds123 כתב: ↑ ...
שמתי לב שהמהירות צונחת כל שבוע בדיוק באותו יום ואותה שעה. זה גם חשוד....
ברור שזה חשוד! הייתי מתחיל לבדוק כאן, ולעומק!
20/11/2023 20:59ds123 כתב: ↑ ...
שמתי לב שהמהירות צונחת כל שבוע בדיוק באותו יום ואותה שעה. זה גם חשוד....
ניתוק וחיבור של הסוויץ מהחשמל מתקן את הבעיה במקום.21/11/2023 11:31oferlaor כתב: ↑ חשוד ממש. השאלה מה קורה אם מנתקים את החיבור ומחברים אותו מחדש. אם זה מסתדר אז יתכן שמשהו מייצר רעש באותה שעה ובאותו יום (תריס חשמלי, בויילר, משהו גדול)...
איזה מכשיר בדיקה מומלץ להזמין לבדיקת הנקודות?17/11/2023 19:47silverbullet כתב: ↑ לדעתי יש לך בעיה בכבילה.
אם תוכל לארגן מכשיר בדיקה (עולה כמה עשרות שקלים בעליאקספרס) שיבדוק לך קצוות וייתן לך חיווי, אתה תמצא את הבעיה.
מהודעתך לא ברור לי האם המתגים הם מנוהלים, אם הם כן, אז גם בחיווי על ידי הנורה שנדלקת על הפורט ניתן לדעת או לחילופין דרך ממשק ה-WEB/CLI....
אורגן אורות ההוא לא יכול לזהות אפילו תקלות חיווט הכי נפוצות, כמו splitted pairs לדוגמה, כי מבחינתו כל החוטים מחוברים ואפילו בסדר זהה. מבלי כבר לדבר על התקלות תשתית יותר מורכבות....
אפשר לינק למכשיר הזה? או מה צריך לחפש?24/11/2023 22:32sys_admin כתב: ↑ אורגן אורות ההוא לא יכול לזהות אפילו תקלות חיווט הכי נפוצות, כמו splitted pairs לדוגמה, כי מבחינתו כל החוטים מחוברים ואפילו בסדר זהה. מביל כבר לדבר על התקלות תשתית יותר מורכבות.
למשל אני לפני שבועיים נתקלתי במקרה עם תופעות דומות ואחרי שבדקו את החיווט עם "המכשיר" כזה ולא מצאו כלום, לזהות ולאפיין את התקלה לקח לי בדיוק שנייה אחרי שחיברתי מכשיר בדיקה. ומכשיר כזה יכול להיות אפילו הכי פשוט וסיני.
כך נראית התקלה המדוברת על מסך המכשיר:...
כן, אפשר גם לינק למכשיר זה:...
תודה, אבל לצערי המכשיר יקר מידי למעלה מ 100 דולר.25/11/2023 15:57sys_admin כתב: ↑ כן, אפשר גם לינק למכשיר זה:
https://www.noyafa.com/products/tdr-cab ... 601-s.html
וגם את מה צריך לחפש:
Noyafa NF-8601S
כך שעכשיו יש לך גם וגם....
ממש לא מובן איך יכולת לחשוב אפילו שמכשיר בדיקה כזה, אפילו סיני הכי זול ופשוט יעלה פחות מ 150$....
גם אם הכבל מושחל בקירות אפשר לבדוק עם מולטימטר.25/11/2023 19:24elxyzad כתב: ↑ אם הכבל לא מושחל בקיר ויש לך גישה לשתי קצותיו, אפשר לבדוק טעות כזאת בחיווט באמצעות מולטימטר פשוט....
כמובן, התכוונתי רק שאתה צריך גישה לשתי הקצוות באמצעות המולטימטר. אפשר גם פה להיות יצירתי25/11/2023 19:56Amir64 כתב: ↑ גם אם הכבל מושחל בקירות אפשר לבדוק עם מולטימטר.
אבל בנוסף, חשוב לבדוק שהחיווט נכון ע"י פתיחת השקעים ולוודא שכל זוג שזור מחווט למקום הנכון....
אני אילתרתי "בודק" ע"י שימוש בכבל קצר שאני מחבר לשקע בצד אחד של החיווט בקיר, אליו אני מחבר שקע שעשיתי בו קצר בין הפינים של כל זוג שזור.25/11/2023 20:06elxyzad כתב: ↑ כמובן, התכוונתי רק שאתה צריך גישה לשתי הקצוות באמצעות המולטימטר. אפשר גם פה להיות יצירתי...