מלחמת ישראל-חמאס
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 615 פעמים
- קיבל תודות: 4640 פעמים
Re: מלחמת ישראל-חמאס
אפשר לשתף כאן דעות ולשחרר קיטור. אין הגיון לפרסם כאן חדשות, יש מספיק דרכים לקבל חדשות וזה לא המטרה של פורום.
- יהלי ב
- חבר פעיל במיוחד
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מה שבטוח, הנצחונות של צהל משפיעים לטובה על השקל. אחרי שעבר על ה 4 שקלים, הדולר ירד היום ל 3.8 ונראה כי ימשיך לרדת, אלא אם כן ישראל תכנעה להפסקת אש שממנה כבר לא יהיה ניתן לחדש את הלחימה בשל לחץ בינלאומי...
ממש לא.14/11/2023 13:04יהלי ב כתב: ↑ מה שבטוח, הנצחונות של צהל משפיעים לטובה על השקל. אחרי שעבר על ה 4 שקלים, הדולר ירד היום ל 3.8 ונראה כי ימשיך לרדת, אלא אם כן ישראל תכנעה להפסקת אש שממנה כבר לא יהיה ניתן לחדש את הלחימה בשל לחץ בינלאומי......
בנק ישראל הזרים מעל 8 מיליארד דולר לשוק (אולי מאז שפירסמו את זה הסכום עלה), וזה הגורם לירידה החדה בשער הדולר.
אני אוסיף עוד משהו קטן. ההחלשות של השקל נבעה בין היתר מהחשש ממששלת הבלהות הזאת. משקיעים מעדיפים להשקיע את כספם במדינה שתהיה כמה שיותר בטוחה עבורם (רוצים לראות את הכסף חזרה).14/11/2023 13:04יהלי ב כתב: ↑ מה שבטוח, הנצחונות של צהל משפיעים לטובה על השקל. אחרי שעבר על ה 4 שקלים, הדולר ירד היום ל 3.8 ונראה כי ימשיך לרדת, אלא אם כן ישראל תכנעה להפסקת אש שממנה כבר לא יהיה ניתן לחדש את הלחימה בשל לחץ בינלאומי......
כשרואים כמה כל חברי הממשלה הזאת חדלת אישים וכמה השחיתות חלחלה כל כך עמוק (המון מינויים פוליטיים הזויים ולמעלה מחודש הממשלה לא מתפקדת), פחות רוצים להשקיע במקום כזה.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
- molvy
- חבר במועדון HT
- נתן תודות: 1243 פעמים
- קיבל תודות: 1303 פעמים
חבל שאתה מכניס פוליטיקה לדיון על המלחמה14/11/2023 16:33magshield כתב: ↑ אני אוסיף עוד משהו קטן. ההחלשות של השקל נבעה בין היתר מהחשש ממששלת הבלהות הזאת. משקיעים מעדיפים להשקיע את כספם במדינה שתהיה כמה שיותר בטוחה עבורם (רוצים לראות את הכסף חזרה).
כשרואים כמה כל חברי הממשלה הזאת חדלת אישים וכמה השחיתות חלחלה כל כך עמוק (המון מינויים פוליטיים הזויים ולמעלה מחודש הממשלה לא מתפקדת), פחות רוצים להשקיע במקום כזה....
יש כאלה שחושבים שהממשלה הזו אינה ממשלת בהלות אלא ממשלה טובה וראויה, יש כאלה שמאמינים שזו הממשלה הכי טובה שיכלה להיות פה בזמן הזה ובכול זמן אחר
חושבתני שאני לא אצליח לשכנע אותך ולכן אני לא מגיב להאשמות חסרות השחר (לטעמי) שלך אודה לך אם תמנע את התבהלה שלך מהממשלה הנוכחית מהדיון הזה
ואני אמנע מלומר את דעתי על הממשלה הקודמת ועל המהלכים שהובילו (לדעתי) לזוועה שקרתה
תודה רבה
יש גם אנשים שמאמנים שתפילות שומרות על המדינה ולמרות הכפלת תקציב האברכים התוצאות לא נעימות במיוחד. אם אתה חושב כמוהם, מה לדעתך צריך לעשות לראשי הישיבות שלא הצליחו למנוע את הזוועה הזו?18/11/2023 20:12molvy כתב: ↑ חבל שאתה מכניס פוליטיקה לדיון על המלחמה
יש כאלה שחושבים שהממשלה הזו אינה ממשלת בהלות אלא ממשלה טובה וראויה, יש כאלה שמאמינים שזו הממשלה הכי טובה שיכלה להיות פה בזמן הזה ובכול זמן אחר
חושבתני שאני לא אצליח לשכנע אותך ולכן אני לא מגיב להאשמות חסרות השחר (לטעמי) שלך אודה לך אם תמנע את התבהלה שלך מהממשלה הנוכחית מהדיון הזה
ואני אמנע מלומר את דעתי על הממשלה הקודמת ועל המהלכים שהובילו (לדעתי) לזוועה שקרתה
תודה רבה...
לעניינו - האם יש לך איזו השכלה כלכלית? האם אתה יודע מה זה משקיע שונא סיכון? אם כן, אז אתה צריך להבין איך זה קשור.
בלי קשר לזה, גם מבחינת נתונים אמפיריים, קל לראות את הכישלון הכלכלי של הממשלה הזאת.
קיבלו קופה גדולה והגיעו לגרעון של מעל 27 מיליארד.
שער הדולר והיורו שטסו והצריכו התערבות של בנק ישראל.
ירידה בתחזיות דירוג האשראי של ישראל
ריסוק ההשקעות בהייטק בישראל:
https://www.calcalist.co.il/calcalistec ... /skjcyphg6
קבלת החלטות שפוגעות במדינה - כמו הגדלת מימון לימודי חרדיים ללא לימודי ליבה ועוד.
כל החלטה שהתקבלה היתה פחות או יותר החלטה גרועה כלכלית
"חבל שאתה מכניס פוליטיקה"18/11/2023 20:12molvy כתב: ↑ חבל שאתה מכניס פוליטיקה לדיון על המלחמה
תודה רבה...
ואז מכניס המון פוליטיקה בפסקאות הבאות

כלכלית הממשלה הזאת היתה כשלון מהרגע הראשון, מה שקרה בשקל עוד לפני ה7/10 הוא תוצר ישיר של מדיניות כלכלית והחלטות כושלות.
מעבר לזה, הממשלה הזאת כל כך התעקשה להתעסק רק במשהו אחד שאין סביבו קונצנזוס, שהיא שכחה שגם יש פה מדינה לנהל, ולצערנו גם אחרי ה7/10 כשהם כבר התעוררו, גילו שהם שמו אנשים שלא יודעים לנהל.
אבל מי שאשם זה בנט, לפיד, שקמה ברסלר, אחים לנשק, אהוד ברק, אריק שרון, פרס, רבין. חו"ח לא מי שהיה פה רוה"מ 15 שנים פלוס, שהבטיח עוד ב2009 לחסל את החמאס ושנותן לאישתו השיכורה בעצם לנהל את המדינה. מזל שאנשים מתחילים להתפכח, חוץ מכמה שהם כנראה מקרה אבוד.
שכחת את דוד בן גוריון, יהודה המכבי, משה רבנו והאדם הראשון. כולם אשמים חוץ מהנאשם הסגול.18/11/2023 21:00OMRIJ כתב: ↑ "חבל שאתה מכניס פוליטיקה"
ואז מכניס המון פוליטיקה בפסקאות הבאות![]()
כלכלית הממשלה הזאת היתה כשלון מהרגע הראשון, מה שקרה בשקל עוד לפני ה7/10 הוא תוצר ישיר של מדיניות כלכלית והחלטות כושלות.
מעבר לזה, הממשלה הזאת כל כך התעקשה להתעסק רק במשהו אחד שאין סביבו קונצנזוס, שהיא שכחה שגם יש פה מדינה לנהל, ולצערנו גם אחרי ה7/10 כשהם כבר התעוררו, גילו שהם שמו אנשים שלא יודעים לנהל.
אבל מי שאשם זה בנט, לפיד, שקמה ברסלר, אחים לנשק, אהוד ברק, אריק שרון, פרס, רבין. חו"ח לא מי שהיה פה רוה"מ 15 שנים פלוס, שהבטיח עוד ב2009 לחסל את החמאס ושנותן לאישתו השיכורה בעצם לנהל את המדינה. מזל שאנשים מתחילים להתפכח, חוץ מכמה שהם כנראה מקרה אבוד....
- molvy
- חבר במועדון HT
- נתן תודות: 1243 פעמים
- קיבל תודות: 1303 פעמים
סליחה שניסיתי לא להתעסק בפוליטיקה
הראתי שדעתי שונה מדעתכם וכל מה שאתם עושים זה לנסות לשכנע אותי שאני טועה
אז לסכם את העניין, לא הצלחתם לשכנע אותי ואני עדיין חושב שאתם טועים!
המסקנה היחידה שיש לי מההתנפלות שלכם עלי זה שהשנאה לביבי זה כת, ולכן שום הגיון לא יזיז אתכם מילימטר
אז אני מחוץ לוויכוח, מבטיח לא לענות להתנפלויות שלכם עלי
שבוע טוב
המסקנה היחידה שיש לי מההתנפלות שלכם עלי זה שהשנאה לביבי זה כת, ולכן שום הגיון לא יזיז אתכם מילימטר
שבוע טוב
דיעה שלא מבוססת על עובדות שקולה לאמונה.18/11/2023 23:41molvy כתב: ↑
שבוע טוב...
לפחות אל תדבר על הגיון כשמדובר באמונה שברור שאינה נסמכת על הגיון או עובדות.
זה מזכיר את אותו אבסורד של לנסות לשכנע פרו פלסטינים בזה שהחמאס עשה את כל מה שצולם ותועד והם עדיין לא מאמינים ומכחישים.
אתה לא לבד. יש עוד מקומות עם שלטון שקצת דומה לכאן. שמעודד עוני, בורות ושחיתות בזמן שמנהיגיו חיים חיי פאר. ששוטפים את תומכיהם בשנאה וקנספירציות כלפי כל מי שלא חושב כמוהם וקוראים להם בוגדים.
גם שם, כמוך, ההם שתומכים במנהיג העליון בטוחים לחלוטין שכל השאר סתם לא אוהבים אותו בלי אף סיבה הגיונית.
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 615 פעמים
- קיבל תודות: 4640 פעמים
לא הייתי קורא לשני הצדדים כתות אלא נראה שיש כאן גרעין קשה שלא יזוז נקודה. נראה שהמרכז, שהתכווץ מאוד בשנים האחרונות, חזר לגודלו הטבעי ולא שייך למפלגה כזו או אחרת.
- mulder
- חבר מכור קשה
- נתן תודות: 287 פעמים
- קיבל תודות: 608 פעמים
משה ,18/11/2023 20:12molvy כתב: ↑ חבל שאתה מכניס פוליטיקה לדיון על המלחמה
תודה רבה...
ה"יש כאלה" שחושבים שזה ממשלה נוראית זה לא כמה אנשים ולא דעת מיעוט, זה רוב הציבור לפי סקר עדכני:
https://www.mako.co.il/news-politics/20 ... b81026.htm
כדי לקצר הנה ציטוט:
סקר ראשון מאז מתקפת הפתע של חמאס והלחימה בעזה מגלה: הליכוד בראשות רה"מ נתניהו צוללת ל-17 מנדטים, מפלגתו של גנץ, שנכנס לממשלת החירום, הופכת למפלגה הגדולה בישראל עם 36 מנדטים • לפי הסקר, גוש מתנגדי נתניהו יקבל 70 מנדטים.
תסביר לנו בבקשה, לטעמך, או לפי אילו סטנדרטים , זאת ממשלה מצויינת?
אתה מאמין שנתניהו במשך 15 שנה לערך דאג למנות בממשלות שלו את האנשים הכי טובים לתפקיד? ששם את המדינה לפני הצרכים האישיים שלו? כתבת "ואני אמנע מלומר את דעתי על הממשלה הקודמת ועל המהלכים שהובילו (לדעתי) לזוועה שקרתה"
באמת? מה הממשלה של בנט-לפיד עשתה שהביא לזוועה ?
מעניין גם שבנט שאתה טוען שהביא לאסון, טרח לבקר במשך ימים משפחות שכולות או שקרוביהם נחטפו. כמה משפחות ביבי ביקר? בכמה בתי חולים הוא היה?
הוא טורח רק להצטלם עם חיילים בסדיר שלא יכולים לצעוק עליו, או לבקר פה ושם במקומות איפה שהצביעו לו.
לדעתי זה בושה ותת רמה.