דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור.. (לא רואים את "העצור")

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1602
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #21 

26/06/2023 10:53  
ChinggisKhan כתב:
לא רוצה להעליב, אבל מי שחושב שבית המשפט עושה צודק הוא קצת נאיבי...
...
אם שאיפה לצדק היא נאיביות בעיניך, אותי זה מעציב.

בהקשר הזה, אני גאה להיות נאיבי ולשאוף למשפט צדק.

ג'יימס

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #22 

לצערי, אל תחפש צדק בבית המשפט. ובטח ובטח ללא ייצוג של עורך דין.
בית המשפט הוא אחד המקומות היחידים שאתה יודע איך אתה נכנס אליו ואין לך שום יכולת לדעת איך תצא ממנו.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

Re: נושא בגאון את התואר "נאיבי" בהקשר הזה..

שליחה #23 

26/06/2023 11:44  
JamesStone כתב:
אם שאיפה לצדק היא נאיביות בעיניך, אותי זה מעציב.

בהקשר הזה, אני גאה להיות נאיבי ולשאוף למשפט צדק.

ג'יימס
...
זה אכן נאיבי כי קודם כל זה המצב במציאות.
צדק זה אם היית עובר על מהירות ושוטר היה נדרש להוכיח שבפועל אכף במקום שמהירות גבוה מהווה סיכון ממשי. אבל החוק הוא פשוט, חרגת שילמת. אין שום קשר לצדק וברוב המקרים גם לא לסיכון. בטח אין פרופורציה בין חומרת העבירה לעונש או נסיון לתפוס את העבירות שבאמת מסכנות חיים. חוקי תעבורה הפכו לסוג של מס עקיף למדינה, כפל על כפל על כפל של מס שמשלמים על הזכות להחזיק רכב.
כל הזמן מדברים על מחסור בשוטרים...היה אפשר להסב את רוב השוטרים במחלקת תנועה לתחומים מועילים יותר במשטרה חוץ מלחפש איך לעקוץ אזרחים.
ובלי קשר במשפט בכלל והפלילי בפרט מידת הצדק שמקבלים היא פונקציה של כמות הכסף שמושקע ולא ביחס ישר, ע"ע משפט ביבי ואחרים מוכרים.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #24 

26/06/2023 14:51  
gildmor כתב:
זה אכן נאיבי כי קודם כל זה המצב במציאות.
צדק זה אם היית עובר על מהירות ושוטר היה נדרש להוכיח שבפועל אכף במקום שמהירות גבוה מהווה סיכון ממשי. אבל החוק הוא פשוט, חרגת שילמת. אין שום קשר לצדק וברוב המקרים גם לא לסיכון. בטח אין פרופורציה בין חומרת העבירה לעונש או נסיון לתפוס את העבירות שבאמת מסכנות חיים. חוקי תעבורה הפכו לסוג של מס עקיף למדינה, כפל על כפל על כפל של מס שמשלמים על הזכות להחזיק רכב.
כל הזמן מדברים על מחסור בשוטרים...היה אפשר להסב את רוב השוטרים במחלקת תנועה לתחומים מועילים יותר במשטרה חוץ מלחפש איך לעקוץ אזרחים.
ובלי קשר במשפט בכלל והפלילי בפרט מידת הצדק שמקבלים היא פונקציה של כמות הכסף שמושקע ולא ביחס ישר, ע"ע משפט ביבי ואחרים מוכרים.
...
כל מקום יכול להיות מסוכן וכל צומת פסטורלית יכולה להיות סכנת חיים אם הנהג שמגיח מהצד לא עצר בעצור.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #25 

26/06/2023 19:57  
mrraz111 כתב:
כל מקום יכול להיות מסוכן וכל צומת פסטורלית יכולה להיות סכנת חיים אם הנהג שמגיח מהצד לא עצר בעצור.
...
זה נכון אבל כן תלוי בנסיבות, אם רואים מישהו שהתקרב בזהירות לצומת והיתה ריקה אבל לא עצר בעצור כי יש ספק שרואים את השלט אז הוא לא באמת סיכן אף אחד ומבחינת צדק לא מגיע לו קנס כמו מישהו אחר שהתקרב במהירות ופשוט מצפצף על עצור\אדום גם כשהם מאוד ברורים.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #26 

26/06/2023 20:10  
gildmor כתב:
זה נכון אבל כן תלוי בנסיבות, אם רואים מישהו שהתקרב בזהירות לצומת והיתה ריקה אבל לא עצר בעצור כי יש ספק שרואים את השלט אז הוא לא באמת סיכן אף אחד ומבחינת צדק לא מגיע לו קנס כמו מישהו אחר שהתקרב במהירות ופשוט מצפצף על עצור\אדום גם כשהם מאוד ברורים.
...
היום אני חוזר מהעבודה והבחורה מקדימה בסמארט הזערורית לא מפסיקה לכתוב בטלפון שלה
ברור לי שהיא לא מסתכלת בכלל על הכביש וכל פעם שהיא נעצרת בפקק היא נתקעת וצריך לצפצף לה שתמשיך להתקדם כי השיירה כבר נסעה
לאחת כזו מגיע דוח קטלני למרות שלא גרמה לשום תאונה אבל הפוטנציאל קיים בכל מצב.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”