קבוצת סלקום משיקה קמפיין חדש לסיבים במהירות של עד 5000Mbps
Ibc שנותנת שירות להוט ולסלקום צריכה לעשות שדרוג בכל ארונות שבהם תומכים כיום עד גיגה זה תהליך מורכב ...24/06/2023 11:07amdr1 כתב: מה בדיוק?
אני רואה מומחים בנוסה...
כך או כך,משלמדתי עוד בבית הספר בשנות ה80
זה
כל תהליך תנודה, למי הוא שייך, ולאור יש 2 פרמטרים, בין היתר. 1-תדר מספר תנודות ליחידת זמן 2 אורך גל מרחק בין נקודות המתנודדות באותם שלבים....
תיאמתי התקנה ליום שני לחבילה החדשה של סלקום 5000/1000 - אני בדילמה , כי כיום אני מנוי סיבים בבזק בינלאומי 1000/250 , והחשש שלי שאם לא יהיה לי טוב בסלקום - לא יהיה לי לאן לחזור - הרי בזק בינלאומי לא קולטת יותר לקוחות חדשים פרטיים
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
למשל זה שאם מדובר על רשת GPON, אז המקסימום שהיא מסוגלת לתת זה 2.5GBPS. ואם מדובר על רשת ETHERNET של 1G, אז מן הסתם שהיא מסוגלת לספק 1GBPS.24/06/2023 10:52amdr1 כתב: טוב... בלי ויכוחים מאותרים כאלה ואחרים
מה מפריע עכשיו פיזית לתת מהירות 5 גיגאביט בכל נקודה,שיש סיב בבית לקוח?
דווקה רציתי להתחבר בגלל אפלואד,אבל אמרו,שתשתית לא מוכנה....
וזה שיש סיב בבית הלקוח, זה לא מה שקובע את המהירות, אלה בין היתר מה הוא סוג או תקן הרשת שמופעל בסיב זה. למשל, על גבי תשתית של זוגות נחושת של טלפון כבר שנים שניתן לספק ללקוח חיבור של יותר מ 10GBPS ועל רשת של כבל טלוויזיה קואקס גם 40GBPS, אבל זה לא אומר שכל לקוח שיש לו כבר חיבור של תשתית של כבל טלוויזיה אוטומטית יכול לקבל את המהירות של 40GBPS, ברשת הוט למשל.
ובכדי לעבור על אותה תשתית לתקן במהירות יותר גבוה כמינימום נדרש להחליף את כל הציוד האקטיבי, גם בצד הלקוח. וכל ספק תשתית מחליט לעצמו, אם זה משתלם בשבילו ובאיזה היקף. למשל ברשת סיבים של בזק של חיבורים ללקוחות הפרטיים כבר שנים שיש ניסוי של רשת NG-PON2 שמסוגלת לספק על כל ענף של סיב כ 40GBPS. אבל זה לא אומר שבזק מחר הולכת להחליף את כל הרשת שלה לתקן זה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בצד הלקוח החיבור הרשת הפיזית הוא באמת 10GBE, למרות שניתן גם עם חיבור של 5GBE, רק שזה מיותר היום....
המשמעות מבחינת חיווט בתוך הבית היא שימוש באותו כבל רשת CAT7, שבו משתמשים כבר כשני עשורים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן באמת שמאוד נחוץ, ואם לא רוצים בסבירות גבוהה לגלות בהמשך תופעות מאוד מעניינות, שאותן הסברתי כאן לא פעם ולא פעמיים במשך שנים, כולל גם צירופי צילומי מסך שממחישים אותן ושבגלל זה אין שום טעם יהיה לחזור על ההסברים שלהם עכשיו שוב ושוב, אז לא משתמשים בשום מקרה לא בכבל CAT6 ולא ב CAT6A לצורך של חיבורים של 10GbE, לא ל 100 מטר, לא ל 55 מטר ואפילו לא ל 30 מטרים, אלה אך ורק בכבל CAT7 אמיתי.25/06/2023 23:36מ-ב כתב: לא באמת נחוץ - Cat 6 מסוגל להעביר 10GbE למרחקים של עד כ־55 מטר ו־Cat 6A עד 100 מטר....
האם תקן CAT7 לא מיועד לשימוש עם קונקטורים GG45 ו TERA? כבל CAT7 עם קונקטור 8P8C כמו אלו שנמכרים בהמוניהם נחשב תקני?26/06/2023 0:10sys_admin כתב: כן באמת שמאוד נחוץ, ואם לא רוצים בסבירות גבוהה לגלות בהמשך תופעות מאוד מעניינות, שאותן הסברתי כאן לא פעם ולא פעמיים במשך שנים, כולל גם צירופי צילומי מסך שממחישים אותן ושבגלל זה אין שום טעם יהיה לחזור על ההסברים שלהם עכשיו שוב ושוב, אז לא משתמשים בשום מקרה לא בכבל CAT6 ולא ב CAT6A לצורך של חיבורים של 10GbE, לא ל 100 מטר, לא ל 55 מטר ואפילו לא ל 30 מטרים, אלה אך ורק בכבל CAT7 אמיתי....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן, הם תקניים. במיוחד שלא מדובר על דבר חדש, אלה על מה שבשימוש יותר משני עשורים. בכל הרשתות, גם הארגוניות וגם של הספקים שאני מתכנן, מתחילת שנות האלפיים, זה סוג המחברים. גם המגשרים של CAT7 הם עם אותו סוג המחבר וגם הכרטיסי רשת ומתגים של 10GBE.26/06/2023 14:46NACHUM37 כתב: אני יודע שיש קיסטונים כאלו. הם תקניים? ראייתי כתוב פה ושם ש CAT7 תקני משתמש ב TERA או GG45...