משחק הנינג'ה הסודי

בקרים, דימרים, טכנולוגיות לשליטה על צרכני החשמל בבית, SMART GRID וכו'
galgo86 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
שם מלא: גל גולן
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

משחק הנינג'ה הסודי

נושא שלא נקרא #1 

גם אני צפיתי בסרטון המעולה של ריד בו הוא מראה כל משחקים שהוא יצר כדי להפוך את הבית ליותר אינטראקטיבי עבור הילדים.

ספציפית אהבתי את משחק הנינג'ה (מוצג בדקה 4:40) והחלטתי שאני גם בונה גרסה משלי למשחק.

הרעיון במשחק הוא שהילדים צריכים להתגנב מנקודה לנקודה בבית וללחוץ על כפתור בלי שחיישן תנועה PIR יגלה אותם. כדי להתחמק מהחיישן אפשר להתחבא מאחורי רהיטים או לנוע ממש לאט.
ezgif.com-video-to-gif (3).gif
הגרסה שלי למשחק

את הכל הרכבתי מחלקים שכבר היו לי בבית:
2 חיישני PIR של AQARA וכפתור של AQARA. השימוש בשני חיישנים הוא כדי שיהיה אפשר לבנות מסלול יותר ארוך או קשה.

לחיצה כפולה על הכפתור מתחילה את המשחק:
האורות נכבים והתריס נסגר
נדלקים פסי לדים בצבע כחול כדי לסמן שהמשחק בעיצומו ולהכניס לאוירה.
אם אחד החיישנים קולט תנועה האורות הופכים לאדומים והמשחק נגמר בהפסד.
אם הכפתור נלחץ בלי שהחיישנים קולטים תנועה, האורות הופכים לירוקים והמשחק נגמר בניצחון.

יצרתי Dashboard קטן שמאפשר לעקוב אחר המשחק, לשלוט בו ולראות את הניקוד:
Screenshot 2023-06-16 at 11.13.55.png
המימוש

הכל כמובן מבוסס Home Assistant. המחשבה הראשונית הייתה לכתוב סקריפט אבל מהר זנחתי אותה: קשה לכתוב סקריפט שמערב 3 טריגרים שונים ובטח יהיה קשה לתחזק אותו ככל שאמשיך לפתח את המשחק. מבחינת המתכנת שבי זו לא אופציה.
הלכתי על מימוש שהוא event driven ובניתי את המשחק כמכונת מצבים:
יצרתי Helper מסוג Select כדי שיחזיק את הState הנוכחי של המשחק. את כל מעברי ה State יצרתי באמצעות 9 אוטומציות. נשמע הרבה אבל כל הענין לקח 5 דקות כי האוטומציות מאוד פשוטות.
הכי חשוב: מאוד קל לשכלל את המשחק. פשוט מוסיפים עוד מצבים/מעברים.
Screenshot 2023-06-16 at 11.06.59.png
תגובת הילדים ורעיונות להמשך

הילדים והחברים שלהם עפים על זה! חשבתי שהם ימצו את הענין אחרי משחק או שניים אבל הם כל פעם מזיזים את המיקום של הכפתור והחיישנים כדי ליצור מסלולים יותר מגוונים וגם משתמשים ברהיטים בצורה יצירתית. הם אפילו משחקים בזה בצורה קבוצתית או תחרותית (הראשון שמגיע לכפתור מנצח).
בונוס שלא חשבתי עליו: הזחילות על הרצפה מנקות אותה.

בהמשך כנראה אוסיף מוזיקה מותחת שתתנגן כשהמשחק מתחיל (הפנתר הורוד, משימה בלתי אפשרית) או דווקא מיקרופון כדי להכניס אלמנט של התגנבות שקטה. אולי גם אשנה את אופן התחלת המשחק: במקום סתם לחיצה כפולה על הכפתור חשבתי ליצור רצף מסוים של לחיצה על מפסקי תאורה כדי להפעיל את המשחק.

אם יהיה ביקוש אעלה את כל ה YAMLים ל GitHub שלי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

Re: משחק הנינג'ה הסודי

נושא שלא נקרא #2 

במילה אחת: מגניב!!!!
ביותר מילים: אהבתי את הרעיון ואני הולך לנסות לייצר כזה גם אצלי.

תודה על השיתוף!

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

Re: משחק הנינג'ה הסודי

נושא שלא נקרא #3 

@galgo86
טוב זה היה רעיון כל כך מגניב שהייתי חייב לממש אותו. ישבתי בחמישי בערב ובאמת בלא הרבה עבודה יצרתי את הגרסה שלי למשחק.
לקחתי כמה מהרעיונות שרשמת כאן, תודה רבה!

הגרסה שלי למשחק
ההפעלה של המשחק היא דרך מסך השליטה של הבית שתלוי על הקיר שמראה את ה- dashboard של HA.
נכנסים ללשונית שפתחתי להם ושם הם צריכים לענות נכון על תרגיל חיבור רנדומלי באמצעות keypad על המסך.
אם הם עונים נכון מופיעים להם הכפתורים של המשחקים, כרגע רק משחק הנינג'ה אבל אני מנסה לחשוב על עוד רעיונות.

בהפעלת המשחק התריסים נסגרים והאורות בסלון ובחדר משחקים הופכים סגולים.
זה השלב שבו הם מסדרים רהיטים וחיישנים לפי איך שמתחשק להם.
יש להם שני חיישני תנועה של AQARA למיקום חופשי, חיישן רעידות AQARA אחד שמותקן על הדלת של חדר המשחקים, וכפתור AQARA.
כשהם מוכנים הם לוחצים על כפתור נוסף שמופיע על המסך, האורות נכבים, הרמקול במטבח משמיע "get ready..." והם מחכים שהאורות יהפכו לכחולים- זה מסמן להם שכל החיישנים חזרו ל- clear ומוכנים למשחק.
אם הם מתגלים האורות הופכים לאדומים ויש קול של באזר, אם הם מצליחים ללחוץ על הכפתור יש אורות ירוקים וקול של חצוצרות ניצחון.

הכל נשלט ע"י כמה אוטומציות פשוטות וכמה helpers מסוג toggle שמייצגים מצבים שונים.

רעיונות להמשך
הילדה שלי ביקשה שאני אוסיף להם גם לייזרים :lol:
בהתחלה צחקתי ואז התחלתי לחשוב על זה ברצינות.

יש לי כפתור של Shelly שניקיתי ממנו את האבק אתמול ונראה שהוא עדיין עובד, אני חושב להוסיף להם אותו ושהם יהיו חייבים ללחוץ על שני הכפתורים ביחד (לפחות בהפרש זמנים קצר) כדי שזה ייחשב ניצחון. זה יישלח אותם לשני כיוונים שונים והם יהיו חייבים להיות מתואמים.

חושב לייצר חיישן רעש עם כרטיס של מיקרופון ו- esp32 כדי לחייב אותם להיות שקטים.

שורה תחתונה אחד הפרויקטים היותר נחמדים שיצרתי, תודה רבה על הרעיונות!!!
אין לי כרגע גישה אבל בהחלט אם תהיה דרישה אעלה צילומי סמך וקבצי קונפיגורציה.

שלח תגובה

חזור אל “חשמל חכם ותשתיות”