רכב היברידי - טווח ומהירות נסיעה על חשמל

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #21 

לפלאג אין יש סוללה גדולה שיכולה להיטען הרבה יותר מאשר היברידי. פה זה כבר יותר הגיוני.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #22 

22/05/2023 11:19  
nir11 כתב:
לפלאג אין יש סוללה גדולה שיכולה להיטען הרבה יותר מאשר היברידי. פה זה כבר יותר הגיוני. הסוללה נטענת בנהיגה עירונית ובנהיגה בין עירונית אפשר לנהוג קילומטרים ארוכים בלי שמנוע הבעירה הפנימית בכלל עובד, מה שבתמטיקה מיתרגם לצריכת דלק ממוצעת נמוכה מאוד. כשאני נוסע בכב פלאג אין על מצב אוטמאטי, הרכב עושה בערך 33 קילומטר לליטר. זה פשוט בגלל שהמנוע עובד מעט מאוד...
...

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #23 

22/05/2023 9:48  
nir11 כתב:
אילת בגובה פני הים, וגם המרכז בגובה פני הים. מה שעולה, חייב לרדת, באותה מידה בדיוק.

אני לא מוצא שום הסבר הגיוני לצריכות הדלק האלה, בטח ובטח לא ב 120 ששם הצריכה ברכב בנזין גרועה מאוד לעומת נסיעה במהירות 90.
כל מה שאני יכול לומר זה שאין לי הסבר למספרים האלה.
איך מדדת את צריכת הדלק? תצוגה ברכב? זה יודע להציג מידע since start?
...
מדדתי את צריכת הדלק ע"י מילוי מלא לפני היציאה לדרך. איפוס מד המרחק. כאשר הגענו לאילת מילאתי שוב מיכל מלא. ופשוט חילקתי את המרחק בכמות הדלק. היתה התאמה כמעט מדויקת לנתוני מחשב הדרך

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

חברים מסתבר שאתם צודקים ואני טעיתי. ירדתי לאילת וחזרתי ממנה למרכז לפני כשבוע, עם רכב פלאג אין. צריכת הדלק (לפי מחשב הרכב) בירידה לאילת הייתה 21 קילומטר לליטר, ובחזרה 20. אני לא בניתי על יותר מ 1 ל 15.
עניין הפלאג אין לעומת היברידי פחות רלוונטי פה לדעתי, כי אחרי שהסוללה נגמרת הפלאג אין נהיה כמו היברידי, ו60 קילומטר חשמליים- אפשר לקבל אותם רק פעם אחת פר נסיעה (אם לא עוצרים לטעון כמובן).
אני ניהלתי בעצמי את מצבי הנהיגה, ועברתי ממצב אוטומט (הרכב מחליט) למצב שמור על רמת טעינה\ טען את הסוללה מהמנוע), בעיקר כדי למנוע מצב שבו הסוללה מגיעה לאפס, מה שלא בריא לאורך החיים שלה, אבל שורה תחתונה זו הצריכה. את שתי הנסיעות התחלתי עם סוללה טעונה בכ 35 אחוז. מניח שאם הייתה טעונה במלואה הצריכה הייתה משתפרת טיפה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2547
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #25 

אני מתגעגע להיברידי שהיה לי. היתי מתדלק 40 ליטר ונוסע כ 800 ק"מ.
היום בקושי 1:12 ולפעמים בכח 1:13 עם CX30.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #26 

נמחק.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”