מדידת לחץ בפורטהפילטר... (עדכון - החלפתי OPV)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

ד"א , בעכבות הפוסט בניתי לעצמי מכשיר למדידת לחץ בפורטפילטר וראיתי שכאשר השעון במכונה מכוון ל 9 באר , בפורטפילטר יש לי 7.5 באר ויחד עם זה קפה טעים יותר
מאשר שלחץ גבוהה יותר כפי שמקובל .

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69

שליחה #22 

בהנחה שאתה סומך על המכשיר שבנית, לא מפתיע אותי זה שהקפה יוצא טעים יותר. לחץ ההפקה, כמו רמת הטחינה, זה אחד הפרמטרים היותר משפיעים על טעם האספרסו. למיטב ידיעתי, לחץ מקובל להכנת אספרסו "לפי הספר" הוא בין 6 ל 9 באר. ככה שאין במה שכתבת שום דבר חריג במיוחד.
מה שבאמת יכול להיות מעניין, זה הבדל הלחץ בין השעון לבין הפוראפילטר. הרי זה מערכת סגורה. לאן הלחץ יכול ללכת לאיבוד?

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #23 

אגב, אם תסתכלו בתמונה,
אתם שמים לב לירוק הזה ... האם מדובר בקורוזיה?

כשפירקתי את הבוילר מגוף המכונה , ראיתי בחיבור שלו גם ירוק כזה. (הבוילר מתפרק ל 2 חלקים)
יש לי גומייה לבוילר, אבל לא רציתי בסבב חלקים הנוכחי להיכנס לפירוק - מסקרן אותי ממש מה אגלה בפנים.

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98

שליחה #24 

26/03/2023 11:34  
MotiSchenker כתב:
בהנחה שאתה סומך על המכשיר שבנית, לא מפתיע אותי זה שהקפה יוצא טעים יותר. לחץ ההפקה, כמו רמת הטחינה, זה אחד הפרמטרים היותר משפיעים על טעם האספרסו. למיטב ידיעתי, לחץ מקובל להכנת אספרסו "לפי הספר" הוא בין 6 ל 9 באר. ככה שאין במה שכתבת שום דבר חריג במיוחד.
מה שבאמת יכול להיות מעניין, זה הבדל הלחץ בין השעון לבין הפוראפילטר. הרי זה מערכת סגורה. לאן הלחץ יכול ללכת לאיבוד?
...
זה תופעה ידועה בכל מכונות עם משאבה רוטטת . יש מלא סרטונים ביוטיוב על זה ... אנשים "מגלים" שהמכונות שלהם מכוונות על השעון של המכונה ללחצים שבין 10 ל 12 באר ולא מבינים למה ומנסים להוריד ל9 בלי הבנה של "תופעה" ששייכת למשאבה רוטטת ואז מקבלים למעשה לחץ בפורטפילטר עוד יותר נמוך שנעה בין 7 ל 8 באר . המצחיק הוא שלרוב זה טעים יותר :-) (לי לפחות) כי זה מאפשר לתחון גס יותר ויש פחות צ'נלינג .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”