ד"א , בעכבות הפוסט בניתי לעצמי מכשיר למדידת לחץ בפורטפילטר וראיתי שכאשר השעון במכונה מכוון ל 9 באר , בפורטפילטר יש לי 7.5 באר ויחד עם זה קפה טעים יותר
מאשר שלחץ גבוהה יותר כפי שמקובל .
מדידת לחץ בפורטהפילטר... (עדכון - החלפתי OPV)
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
בהנחה שאתה סומך על המכשיר שבנית, לא מפתיע אותי זה שהקפה יוצא טעים יותר. לחץ ההפקה, כמו רמת הטחינה, זה אחד הפרמטרים היותר משפיעים על טעם האספרסו. למיטב ידיעתי, לחץ מקובל להכנת אספרסו "לפי הספר" הוא בין 6 ל 9 באר. ככה שאין במה שכתבת שום דבר חריג במיוחד.
מה שבאמת יכול להיות מעניין, זה הבדל הלחץ בין השעון לבין הפוראפילטר. הרי זה מערכת סגורה. לאן הלחץ יכול ללכת לאיבוד?
מה שבאמת יכול להיות מעניין, זה הבדל הלחץ בין השעון לבין הפוראפילטר. הרי זה מערכת סגורה. לאן הלחץ יכול ללכת לאיבוד?
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אגב, אם תסתכלו בתמונה,
אתם שמים לב לירוק הזה ... האם מדובר בקורוזיה?
כשפירקתי את הבוילר מגוף המכונה , ראיתי בחיבור שלו גם ירוק כזה. (הבוילר מתפרק ל 2 חלקים)
יש לי גומייה לבוילר, אבל לא רציתי בסבב חלקים הנוכחי להיכנס לפירוק - מסקרן אותי ממש מה אגלה בפנים.
אתם שמים לב לירוק הזה ... האם מדובר בקורוזיה?
כשפירקתי את הבוילר מגוף המכונה , ראיתי בחיבור שלו גם ירוק כזה. (הבוילר מתפרק ל 2 חלקים)
יש לי גומייה לבוילר, אבל לא רציתי בסבב חלקים הנוכחי להיכנס לפירוק - מסקרן אותי ממש מה אגלה בפנים.
זה תופעה ידועה בכל מכונות עם משאבה רוטטת . יש מלא סרטונים ביוטיוב על זה ... אנשים "מגלים" שהמכונות שלהם מכוונות על השעון של המכונה ללחצים שבין 10 ל 12 באר ולא מבינים למה ומנסים להוריד ל9 בלי הבנה של "תופעה" ששייכת למשאבה רוטטת ואז מקבלים למעשה לחץ בפורטפילטר עוד יותר נמוך שנעה בין 7 ל 8 באר . המצחיק הוא שלרוב זה טעים יותר26/03/2023 11:34MotiSchenker כתב: בהנחה שאתה סומך על המכשיר שבנית, לא מפתיע אותי זה שהקפה יוצא טעים יותר. לחץ ההפקה, כמו רמת הטחינה, זה אחד הפרמטרים היותר משפיעים על טעם האספרסו. למיטב ידיעתי, לחץ מקובל להכנת אספרסו "לפי הספר" הוא בין 6 ל 9 באר. ככה שאין במה שכתבת שום דבר חריג במיוחד.
מה שבאמת יכול להיות מעניין, זה הבדל הלחץ בין השעון לבין הפוראפילטר. הרי זה מערכת סגורה. לאן הלחץ יכול ללכת לאיבוד?...