חזרתי מביג בוקס והנה הממצאים,אני אצטרך עזרה פה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Episode-666 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

כן רק שלטושיבה יש מעבדי תמונה קצת יותר טובים ממה שהבנתי.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

Episode-666 כתב:כן רק שלטושיבה יש מעבדי תמונה קצת יותר טובים ממה שהבנתי.
...
בלי להעליב או משהו, עכשיו באמת הצחקת אותי :lol: :lol: :lol:

בגלל שאני רואה שלא ממש הבנת אז אני יסביר:
למסכי LCD, פלזמה ומקרנים יש רזולוציה טבעית (במקרה של הLCD שלך היא 1366*768), לא משנה איזו רזולוציה תשלח למסך, המסך תמיד יציג את התמונה רק ברזולוציה הטבעית שלו.
אם שלחת למסך לדוגמה רזולוציה שהיא קטנה מהרזולוציה הטבעית של המסך כמו 576i למשל (שזו בעצם הרזולוציה שממיר הוט/יס מוציא - PAL), המסך ייאלץ "למתוח" את התמונה (פעולה שנקראת UPSCALE) על כל המסך ואז אתה תראה תמונה שעברה עיבוד ע"י המסך על מנת להתאים לרזולוציה הטבעית שלו.
בשימוש עם מחשב הבעיה העיקרית היא שהפונטים הם בעובי של פיקסל אחד בדיוק, מה שלא מאפשר מתיחה של התמונה (כי אז הפונטים יצאו מטושטשים - כלומר טקסט יראה מטושטש). (דרך אגב הדבר נכון גם לגבי רזולוציה שהיא גבוהה מהרזולוציה הטבעית של המסך...)
כדי להתגבר על הבעיה של המתיחה בשימוש עם מחשב, חייבים לשלוח מהמחשב רזולוציה שתואמת 1 ל1 לרזולוציה הטבעית של המסך, במצב כזה, המסך מקובל את הרזולוציה הטבעית שלו וכבר לא צריך למתוח את התמונה, וכך בעצם נמנע העיבוד תמונה הנוסף שהמסך מבצע עבור כל רזולוציה שהיא לא הרזולוציה הטבעית שלו.

כל הרעיון של שימוש בכניסה שתומכת ברזולוציה טבעית היא שאין עיבוד תמונה של המסך, מה שאתה שולח למסך זה מה שאתה רואה. (וזה גם מה שהצחיק אותי)

אם משהו לא ברור תגיד,

אור

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #23 

נראה לי שהכוונה למעבד תמונה טוב יותר בדברים אחרים כמו שידורי טלוויזיה ולא רק חיבור מחשב.
דרך אגב האיבוד של 3 שורות פיקסלים בכל צד ב- 1360 לפי דעתי הוא מאוד זניח בקושי 2 ממ

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

Re: תגובה קצרה

שליחה #24 

sceptre כתב:בהתחלה החלטתי לא להגיב לאף מקרה בו לקוח מתעניין בקניית מסך בעסק בו אני עובד
על מנת להישאר ענייני...ועל מנת להישאר אובייקטבי כפי שחוקי הפורום אומרים...

אך קשה לשתוק לאור העובדה שאנשים מגיבים בצורה די דוחה בלי להבין לדעת לשאול כמו...

"תגיד למוכר שהוא חבר פה בפורום שיש עוד טלויזיות שתומכות NR כמו R81 של סמסונג למשל.
או C3000 שכן תומכת NR אבל נראה לי שרק בחיבור VGA "

מאין לך לדעת לדעת שלא נאמר לו...

מאין לך לדעת שלא נאמר ללקוח שהוא יכול לחבר גם למסכים אחרים....אולי הלקוח התעקש שהוא רוצה לחבר בDVI

עוד משפט די דוחה בגישה שלו:"קשקוש בלבלוש
VGA חיבור מצויין שלא יבלבל את המוח "

נראה לכם שמישהו ידבר כך בלי לדעת להבין מה נאמר ...ממש לא מתאים לפורום כזה ...אינך יודע מי אני מה היידע שלי ומה נאמר ללקוח....איך אתה מסוגל לדבר כך...

אולי נאמר ללקוח שהוא יכול לחבר במסכים שיש להם NR בVGA ולראות טוב
וכך באמת מותר לדבר בפורום...בצורה מתלהמת בלי לדעת כלום...

יש לי הרגשה שיש פה עליהום על עסקים מסויימים...אינכם יודעים על מי אתם מדברים ומה הידע שלי בנושא (והוא רב מאוד!!!) אז אל תדברו סתם.

ומרטין עם כל הכבוד שלי אליך : תקרא שמדובר בLCD ואח"כ תגיב ולא ישר לתקוף מסך בגלל היותו חברה מסויימת

נאמר ללקוח שחיבור DVI לHDMI הינו מיטבי וישנם מסכים שיודעים בNR גם בVGA וגם בHDMI ואם הוא מוכן לעבוד רק דרך VGA יש לו מספר אופציות..

מצפה להתנצלות
...
sceptre,

התגובות שלי וגם של אנשים אחרים הם בעקבות הפרטים שמסר פותח השרשור. מיכוון שזה המידע היחיד שקיים ההתייחסות היא בהתאם... אני מסכים איתך שההודעה שלי חריפה ועל זה אני מתנצל. הייתי יכול להיות יותר עדין כמתבקש מהפורום שאני שמח להיות חבר בו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”