האם כדאי להתקין מדף מטבח כמדף צף? עובי 1.8 ס"מ

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Leroy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

צירפתי תרשים שמראה את אזור המטבח שבו אני רוצה להוסיף מדפים, מימין לארון המטבח הקיים - שם יש שטח של 79 ס"מ מקצה הארון ועד לקצה הקיר.

יש לי מדפים "רגילים" - באורך 75 סמ, על 25 עומק, ועובי 1.8 ס"מ.

חשבתי בהתחלה להשתמש בתומכי מדף, אבל תומכי מדף קלאסיים, למשל של 15 ס"מ גובה על 20 ס"מ עומק, יגרמו לכך שהמדף יהיה לפחות 15 ס"מ מעל החרסינה ויהיה קשה יותר להגיע אליו וגם לאלו שיהיו מעליו.

לעומת, תומכי מדף שתופסים את המדף מהצדדים (ויכולים לבוא "מלמעלה"), בלתי ניתנים להתקנה כי אי אפשר לקדוח - הקצה של הקיר והקצה של הארון קרובים מדי למיקום של החור, אי אפשר להכניס לשם מקדחה.

ואז שמעתי על הרעיון של מדף צף. קודם כל - האם מדף בעובי של 1.8 ס"מ מתאים לכך? כלומר האם הקוטר של החור שנדרש לחורר בו, ושל ברגי הקיבוע קטן הרבה יותר מ 1.8 ס"מ?

אם זה רעיון טוב, האם בכל זאת יש לו איזשהם חסרונות?
איך אפשר לעשות את זה בצורה נכונה? פשוט לקנות דיבלים ואז ללכת לנגר שייקדח לי בהתאם לקוטר של הדיבלים?

אם בכל זאת אשתמש בתומכי מדף סטנדרטיים, מה יכולה להיות המידה המינימלית שלהם שעדיין תוכל להחזיק את המדף בלי שיקרוס, עבור מדף של 25 על 75?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46322
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

לפני שאתה נכנס לפרוייקט DIY, תבדוק אם מדף מאיקאה יכול לפתור לך את הבעיה:
https://www.ikea.com/il/he/cat/floating-shelves-55014/

יש לכל מוצר גם איזכור לעומס מרבי.

Leroy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא ממש, מכיוון שאת המדפים כבר רכשתי מנגר, לפני שחשבתי על רעיון המדף הצף, אז כבר הוצאתי הוצאה.
בין היתר גם כיוון שהייתי צריך צבע מאוד מסויים שיתאים לצבע של הארון, שגם לא קיים באיקאה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

צבע לבן לא יתאים לך למטבח? בדרך כלל זה הולך עם הכל. גם עלות המדפים כל כך נמוכה, שרק הפרזול והעבודה אצל נגר יעלה לך פי כמה.

בכל מקרה, עבור מדף צף, תצטרך שירותים של נגר על מנת שיחורר בצורה מדוייקת את המדף וצריך גם פרזול מתאים. תסתכל על הדוגמה של איקאה איך זה נראה. עבור מטבח, זה גם הפתרון הכי אסתטי שיש לעומת מדף עם תומכים.

לא תקבל תשובה לגבי "אם בכל זאת אשתמש בתומכי מדף סטנדרטיים, מה יכולה להיות המידה המינימלית שלהם", כי זה תלוי במימדי המדף, פיזור העומס, כמות התומכים ועוד. מכיוון שזה לא בניין שאתה בונה, אלא בסך הכל מדף למטבח, תשתמש בשכל הישר שלך מבחינת הגודל ופיזור התומכים.

Leroy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לגבי הצבע, אני רוצה צבע עץ שמתאים לארון, ולא צבע שדומה לקיר. המדפים של איקאה גם ארוכים מדי ככה שיהיה צריך לקצר אותם מ 110 ל 75, והם גם עבים מדי - 5 ס"מ עובי תופס המון מקום על הקיר, לא פרקטי בעיניי.

תוכל להסביר מה הכוונה בפרזול? מעבר ללעשות חור במדף, מה עוד הנגר אמור לעשות?

אני מסתכל למשל על הפינים שמוכרים כאן, וגם על הסרטון הדגמה, וזה נראה שבסה"כ מחדירים את הפינים לחור החלול שבמדף וזהו, ללא עבודת פרזול נוספת.

כעקרון יש איזשהו חסרון למדף צף, מעבר לעלויות? למשל האם זה דורש קידוח הרבה יותר עמוק גם בקיר עצמו?

לגבי תומכים סטנדרטיים, אם מדובר במדף של 72 על עומק 25, ובהנחה שאשתמש בשני תומכים, האם לדעתכם גם תומכים קצרים מ-15*20 יעשו את העבודה? השכל הישר אומר להשתמש ב 15*20 אבל זה יהיה גבוה מדי.

תודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

למדפים של איקאה למשל, יש פרזול מיוחד עבה, זה עוזר להם ליציבות ולהתקנה מאוד קלה. תסתכל באתר כיצד הם מימשו את זה.
אתה יכול לתלות עם פיני החיבור, זוהי גם אופציה Legit, אבל תצטרך דיוק מאוד גדול, גם בחיבור לקיר. אם יש לך בטחון, לך על זה.
לגבי כמות פיני החיבור, זה תלוי בעומס שאתה תשים על המדף, תפעיל הגיון כמה נראה לך צריך. אל תשכח ששכל שיש יותר פיני חיבור, רמת הדיוק צריכה להיות גבוהה יותר.

Leroy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה. אין לי הרבה בטחון כי אני לא מנוסה, אז גם להזמין בעל מקצוע שיעשה את זה יכול להיות אופציה.

יותר מההתקנה אני בעיקר מוטרד מהשאלה האם זו הבחירה הנכונה.

אסתטית צף ייראה יותר טוב, אבל בסרטון הזה בדקה 2:33 אפשר לראות שמדף כזה קצת "רועד", כנראה כי כל התמיכה היא רק מאחורה, ולא מלמטה/למלעלה כמו עם תומכים רגילים, אני תוהה אם ביומיום זה משהו שיפריע.

אגב, האם עצם העובדה שהחור שנדרש לקדוח בקיר הוא בקוטר גדול יחסית, גם הופכת את הקידוח לקשה יותר משמעותית, במקרה של שימוש ישיר בפינים?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

המדפים רועדים כי הם לא מקובעים. אתה יכול לשים דבק סיליקוני וזה יחזיק.
את הקידוח צריך לעשות בצורה מדויקת בנגריה עם מקדחת שולחן.

אני מציע שתיקח נגר שיעשה עבורך את הפרויקט.

Leroy1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

האם דבק סיליקוני ניתן להסרה בקלות? למשל אם ארצה להסיר את המדף, האם הוא יינזק לצמיתות מהדבק, וכך גם על הקיר - יישאר לצמיתות סימן דבק, שיהיה אפשר לפתור רק עם עבודת שפכטל?

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”