האם המערכת נשמעת טוב יותר בלילה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #41 

אני כבר רגיל לזה.

זה לא מטריד אותי , אני מזמן יודע שאני עוף מוזר וכמישהו שמסתכל על המדינה שלנו כעל מקום שחי על פרוזאק ומנותק לגמריי מהמציאות אני יודע שישר קראו לי ממורמר.
אני כבר רגיל לזה. אני יודע שאני לא , זו פשוט הדרך הרגילה פה בארץ להתמודד עם אנשים כמוני.

לא נורא. אני לא לוקח ללב, אני פשוט כבר מתעלם. אני מאמין באמת שלי . אני יודע שאני צודק.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #42 

חברה, אני מניח שכולם מביעים את דעתם ברוח טובה. גם אם ישנם וויכוחים הם כפי הנראה ענייניים לראות הכותבים. מירמור, אם קיים, הוא חלק מהחוויה בפורום מרובה כותבים (הרי אין זה מועדון אקסקלוסיבי סגור). אני לא מניח שהבעת הדעה או הוויכוח הוא ברמה האישית. אני סמוך ובטוח שצבר ההודעות בפורומים יוצר מאגר ידע משותף גם אם פה ושם ישנן טעויות ותובנות שגויות (כן, גם אני טועה לעתים בין אם בהבנה טכנית ובין אם בגישה). הכי טוב זה ללמוד מטעויות כי זוכרים אותן. מכיוון שהפורום הוא בעצם זכות להביע דעה כל אחד רשאי להגיב כראות עיניו ולסנן לעצמו את האינפורמציה הרלוונטית בתנאי שזה לא פוגע אישית ומעליב (אני לא חושב שאנחנו מסוג האנשים המעליבים גם אם הם לעתים חדים כתער). אני חושב שפרשתי את דברי מרטין בתגובה האחרונה לגבי חשיבות הפורום.
"דברים שרואים משם לא רואים מכאן".

בוקר נהדר לכולכם.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

אני לא מאמין בתאוריות קונספירציה ולכן-

שליחה #43 

אני מתקשה להבין הכיצד בכל זאת מתקיים שוק (יש היצע ויש ביקוש) לא מבוטל של של מוצרי חשמל נלווים* למוצרי high end (שמלכתכילה מתוכננים,בנויים ומתומחרים לתלפיות) :?: :!: (כלומר, תשובה- שכל הצרכנים של מוצרים אלו- פתיים ו/או מדמיינים תמורה למחיר ששילמו לא נראת לי סבירה !).

* ספקי כח חיצוניים, כבלי חשמל, שקעי חשמל, מפסקי חצי אוטומט....אשר בחלקם מיוצרים ע"י אותן חברות שתיכננו, בנו ומוכרות את אותו ציוד high end מושקע ויקר מלכתכילה.

chalmh כתב:
בטוחני שה"טפילים" הללו בטלים בשישים וודאי בטלי בשישים אלף במישני של שנאי ספק הכוח אם הוא שנאי איכותי כיאה למערכת היי אנד.

חנן [email protected]
...
לגבי האתגר (מבחן עיוור) שהצבת (חנן), אני מניח שאתה מבין שאינך הראשון שמנסה בדרך זו לסיים אחת ולתמיד את הסוגייה הבלתי נגמרת 8) אם תרצה הפניות לדיונים ארוכים שהתקיימו בנושא, בפורום זה לפחות (שלא להזכיר פורומים אחרים על פני הגלובוס), בקש ותקבל קישורים.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #44 

KOOKE כתב:אני רוצה להזכיר לכולם משהו שנראה לי שמתעלמים ממנו - מה שאנו מתארים כ"שמיעה" אצלנו בני האדם הוא למעשה תהליך של עיבוד אותות שנעשה אצלנו במוח.

למיטב ידיעתי, עד היום, המדע לא הצליח להבין או להסביר עד הסוף את תהליכי עיבוד המידע במוח ואת תהליכי החשיבה.

לכן תמיד מעורב אלמנט פסיכו אקוסטי בחויית השמיעה.
...
סתם הערה לגבי הנקודה הזאת: גם ראיה זה לא ממש פעולה של העין, אלא בעיקר של המוח. גם מישוש, טעם וריח. תמיד מעורבים אלמנטים פסיכו-משהו בענין, אבל רק בסטריאו מדברים עליהם משום מה כגורמים לכל מיני דברים שהמדע לא יודע להסביר. למה זה?
Silence speaks louder than words

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

אני לא נכנס לעולם של "מיסטיקה" באודיו. מי שטוב לו כך יבושם לו. אמונה זה דבר שבדרך כלל לא ניתן לשרש או להתווכח עליו. לא כן על תופעות פיזיקאליות מוכחות. אני שייך לאסכולה השנייה בדרך כלל המנסה להוכיח את הדברים באופן "מדעי הגיוני". אני לא מאמין בפיגמנטציה שחורה של בידוד חוטים שעושה אותם גרועים יותר (על משקל "חתול שחור"). לעומת זאת, האזנה למערכת בחשיכה עשויה להיות אצל רוב האנשים איכותית יותר (כמו גם האזנה בחדר אפל ובעיניים מכוסות). אין מה לעשות כאשר חוש אחד בגופנו מוגבל משהו, החושים האחרים מנסים "לפצות" על חיסרון זה. עיוורים שומעים וממששים ברגישות טובה יותר. כך גם אצל בעלי החיים. זהו בהחלט תהליך שמתרחש במוח באופן כלשהו והוא ברמה כזאת או אחרת אצל כל אחד ואחד, סובייקטיבי לחלוטין.

אמירתי מסוייגת כדעה אישית בלבד, על פי ניסיוני האישי ואינה מתיימרת להיות "דעת מומחה" מכיוון שאינני "פסיכואקוסטיקן".

חנן [email protected]
חנן,

תחי המחרשה !!!

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

זה לא רק שחוש אחד "נפגם" והשאר מפצים, זה פשוט פחות גירויים למוח, שגורמים לכך שניתן להתרכז במה שאתה רוצה. העין שולחת פחות רשמים וגירויים, אז המוח לא עסוק בפענוח שלהם אלא מתפנה לשמיעה. בדיוק כמו שאם תקשיב למערכת בזמן שמישהו צובט אותך, המוח לא יתרכז בשמיעה אלא בכאב שאתה מרגיש.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #47 

וואלה נראה לי metallijoe קלע בומבה. (Y)
זה נשמע לי הטיעון הכי נכון.

(חבר'ה, זה ללא ספק הת'רד הכי מעניין שיצא לי לקרוא בפורום)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

בקיצר, אם "המחשב" מתחיל לקרטע-

שליחה #48 

בעת עבודה על תוכנה מסויימת, יש לסגור אי אלו תוכנות מיותרות שפועלות ברקע ולא לרוץ להחליף כבל חשמל או ספק מתח.

ועדיין, לאור כל העדויות * על שיפורים/ שינויים בחשמל, כבלים...שבעטיין מתקיים שוק לא מבוטל שכולל, מחקר, פיתוח, יצור, מכירה, ערבי האזנה.....מומלץ למהנסים/ פיסיקאים שלא עוסקים ישירות בתחום האקוסטי/ אלקטרוני להיות יותר "פתוחים".

* לצערי עדיין אין לי עדות אישית חותכת בנידון.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

למה לערבב מין שאינו מינו

שליחה #49 

ofir-harlev כתב:וואלה נראה לי metallijoe קלע בומבה. (Y)
זה נשמע לי הטיעון הכי נכון.

(חבר'ה, זה ללא ספק הת'רד הכי מעניין שיצא לי לקרוא בפורום)
...
בוצע כאן הקשר והסקת מסקנות-שאינם נכונים.
יש אמירה שבלילה שומעים יותר טוב. כדי להסביר את זה אחדים לקחו תכונה של לילה והיא חושך. על זה הלבישו את הקשר בין ריבוי ומיעוט גירויים והשפעתם על המוח.
אחזור שוב על מה שאני התרשמתי והיו לה עדים שהתרשמו באותו כיוון.
ההבדל הצלילי היה ברור. הוא לא הושפע מעוצמת הארה (שהייתה זהה וקיימת משמעותית)
משתנה השעה ביום גם נוטרל היות וההשואה בוצעה באותה שעה בימים שונים גם בערב (2100) וגם בצהריים( 16 ). רעש סביבה גם נוטרל. לא נבדק לחץ ברומטרי , לחות וטימפ'.
לא נבדק רמת ההידרציה של המוח. לא נבדק כמות השעווה באוזנים.
לגבי ההסבר המלומד של הבחור מעפולה על השפעה שנתונות מנורות חשופות - מה לעשות שחלק מהציוד שפפרות שחשנו את ההבדל בצליל הוא ציוד דיי מסיבי בו המנורות "מוגנות" הן בתוך הקופסא והן עצמן ישירות וכל הקופסא מוגנת.בכל אופן אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.
רק לציין שוב- ביצעתי השוואות ישירות בפטיפון מונע בעזרת כבל מחובר לקיר וסוללה , באותם מהירויות סיבוב. הבדל ברור . עוד חודשים שלושה הפטיפון אצלי יעבור שינוי להנעת סוללות (אוכל לחזור שוב על הבדיקה).
אם יש לך או למישהו אחר הוכחה מדעית ישירה ומבוססת מדעית על הבדלי יכולת שמיעה בשעות יום שונות שאינם תלויים בעוצמת האור-אשמח ללמוד(אני סופר רציני בבקשה הזו, למרות שמומחה הגנטיקה של שוכני המערות, לא מעוניין להרחיב את ידיעותי).
עד אז, תעזבו מתיאוריות פסאודו מדעיות (וברור לי לחלוטין שכל אחד יודע ובטוח בידיעותיו ואמנותיו ).

בעבר הקשבתי למערכות שהיו בהם מיצבי מתח- אף פעם לא ביצעתי האזנה שבודדה את השפעת רכיבים אילו. אצלי המערכת אין מיצבי מתח (אולי בעתיד 8) :lol: 8O ). אני לא סוחר של מיצבי מתח. אני לא אתפלא אם ארגיש שמייצבי מתח יעודיים יכולים לעשות שינוי (לטובה או לרעה ) בסאונד.
כאשר אבדוק זאת ישירות אדע יותר( למעט פטיפון כפי שציינתי למעלה).

הגיעה הלילה, זה הזמן להקשיב למערכת.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

אתה רציני?

אם אתה באמת רציני ואין כאן טיפ טיפה של ציניות, אז הנה גם אני בלי טיפ טיפה של ציניות מבקש שיסבירו אחת ולתמיד איך החשמל משפיע דווקא על התחום הקסום של האודיו, כאשר בכל תחום אחר אם אני אגיד שאני מחפש חשמל נקי ואיכותי יותר יאשפזו אותי בכפיה.

אין לי לינקים, אין לי הסברים מדעיים ואין לי מחקרים, רק ההיגיון הפשוט שבלילה הכל שלו יותר (גם בחדר מטופל אקוסטית), אנחנו רגועים יותר, המוח שלנו טרוד הרבה פחות וכל ההרגשה שלנו היא אחרת לגמרי. אתה באמת מרגיש אותו דבר בשתיים בצהרים לעומת עשר בלילה? ואם אנחנו מוסיפים חושך אז בכלל הריכוז עולה, רמת הגירוי של המוח יורדת פלאים (יותר מ-80 אחוז מהמידע שהמוח שלנו מקבל מקורו בראיה) והיכולת להתרכז בפרטים גדלה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #51 

'תם יודעים, אצלי כל פעם שהמזגן מתחיל את פעולת הקירור (נראה לי שזה מה שהוא עושה) ויש רעש נקישה קל כזה מהמזגן, התמונה בLCD שלי קופצת לשניה, אך הסאונד איננו מושפע מכך.
יכול להיות שזה בגלל שהטלוויזיה בעלת האקרה והרסיבר צף?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

אני מניח שהטלוויזה שלך "קופצת" מכמה סיבות. ראשית הארגז שלה בדרך כלל עשוי מפלסטיק שאינו ככלוב מתכתי מסוכך ולכן היא רגישה להפרעות של שדות אלקטרומגנטיים וחשמליים. מה גם שהיא מצויידת בטיונר שהוא מגבר RF בעל רגישות גבוהה לצורך קליטה של אותות קטנים במיוחד (סדר גודל של מיקרו-וולטים) פי מאה קטנים יותר ממה שראש מגנטי של פטפון מפיק. יתכן שהרעש נוצר מצריכת זרם גבוהה במיוחד כאשר המדחס של המזגן נכנס לפעולה. אם קו ההזנה של המזגן עובר בסמוך לטלוויזיה, אזי הזרם הגבוה בהתנעת המדחס משרה שדה חשמלי.אלקטרומגנטי (ביחס ישר לעצמת הזרם) על הסביבה ועלול להקלט כהפרעה במקלט הטלוויזיה. אתה יכול לעשות ניסוי פשוט ע"י הנחת רדיו קטן (על סוללות) ליד הטלוויזיה (כבה את הטלוויזיה כדי שהיא לא תפריע לרדיו) בתחום ה-AM (במקלטי FM טובים קשה לשמוע את הרעשים הללו בגלל שיטת השידור והגילוי שהופכים אותם ל"חסיני" רעש שהם בדרך כלל בעלי אופי של איפנון AM) ולוודא אם שומעים רעש בזמן שהמדחס ניכנס לפעולה. אם כן, זאת הבעייה.
יכול להיות שההפרעה נובעת גם מניצוץ שנוצר במגעי הטרמוסטט (אם בקרת הטמפרטורה שלו היא עם טרמוסטט מכני (מזגנים ישנים בדרך כלל) או ע"י ממסר שמופעל ע"י בקר הטמפרטורה ואין לו פילטר על המגעים. במזגנים שממותגים ע"י SSR לא מורה להיות בעיה של הפרעות ניצוץ במגעים אך בהחלט יכולה להיות ההפרעה בגלל זרם התנעה גבוה של המדחס.
מערכת השמע שלך כנראה לא מושפעת מכיוון שבדרך כלל הן סגורות במארז מתכתי המסכך די ביעולות הפרעות של שדות חשמליים ואלקטרומגנטיים.

חנן [email protected]
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”