טוב. אני התייאשתי מלשדרג. אחרי שחודש אני רודף אחריהם (זה עבד לי כמה ימים ב 250) הם בילו איתי כמה שעות בדיאגנוזה שהמסקנה היתה שהציוד שלי בסדר ושזה תשתיות.
ביום רביעי התקשר אלי טכנאי בכיר לניסוי נוסף. אחרי שניסינו עם חייגן ומשתמש ניסוי שלהם וקיבלנו קצב זהה, המסקנה שטכנאי צריך להגיע.
היום הגיע טכנאי. נתחיל מזה שהוא לא היה מודע לזה שיש להם חבילה 250, אבל גם מה שהיה רשום לו זה להחליף את המודם פייבר שלי לראוטר שלהם. דחיתי את הנסיון הזה לדחוף לי ראוטר שלא ביקשתי. אבל אז הוא אומר לי שהם ניתקו כבר את המודם מהחשבון שלי אז אני חייב ״לשדרג״ לראוטר שלהם. אז העלתי שירות לקוחות והסברתי. הם אומרים שאני צריך לעבור חזרה ל 1000/100. אישרתי. מה עכשיו הם אומרים, שאני צריך לשלם על מעבר חבילה
1. לא - אני רוצה מודם סיב, וזה יחסית נדיר
2. זה סיפור להחליף תשתית בגלל איך שהחיבור נעשה בין הארון למודם (הכניסות חסומות, אז לסלקום יש יתרון כי הסיב שלהם קטן מאוד, של בזק והאחרים הוא עם גומי שמן מסביב ולכן הם צריכים צנרת טיפה יותר רצינית).
האמת שאני מרגיש שזה טיפה greedy. זה כמובן המחיר של האובססיה להיות early adopter
חייב לציין שאני נכנס כל כמה ימים לשרשור הזה רק להבין בחיים איך לקחת דברים בקלות, ולהסתפק במה שיש.
זה ממש שרשור צרות של "עשירים" וכמה מלחמה לעשות כדי לקבל משהו שלא בהכרח ישנה לכם פלאים את איכות החיים.
אני עדיין עם 100/10, ממתין כל כך שיהיו אצלי סיבים, הייתי מוכן גם ל-100/100 אבל זה לא מתקדם.
במקרה שלכם הייתי אומר, תחזרו ל1000/100 תודיעו להם שיצרו קשר שיוכלו לספק יותר מזה ותסגרו את העניין.
יש אנשים שמעלים הרבה ובאמת צריכים את האפלוד היותר גבוה.
ברור שמי שכרגע תקוע על DSL יגיד "על מה המהומה?", אבל בסופו של יום השרשור פה יותר על חוסר היכולת של סלקום לספק את המוצר שהיא מוכרת.
מה שאני הייתי אומר זה: תעברו לפרטנר ותפסיקו לשבור את הראש. (כמובן למי שיש את האפשרות)
השרות שלהם מבולגן ביותר, לא נלאה בפרטים.
בא טכנאי מנוסה ומבין עינין, פתר את הבלגן באדמוניסטרציה, התקין מודם סלקום (חלק מהחבילת טריפל) עם פורט 2.5G.
1000/250 עובד יפה עד כה.
שאלתי לגבי חיבור מודם פרטי, אמר שזה אפשרי, צריך לוודא התחברות לרשת JET ובכל מקרה לא לרשת PS שלא תומכת.
לא הצלחתי להבין מה זה אומר בפועל ובכלל, רק שיש לוודא ולשים לב, אחרת כך אמר, אין אפשרות להתחבר.
נערך לאחרונה על ידי Thehobit1 ב 25/10/2022 8:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
Thehobit1 כתב:
צריך לוודא התחברות לרשת JET ובכל מקרה לא לרשת PS שלא תומכת.
לא הצלחתי להבין מה זה אומר בפועל ובכלל, רק שיש לוודא ולשים לב, אחרת כך אמר, אין אפשרות להתחבר.
...
ידוע לך אם הנתון הזה רלוונטי לכל התשתיות שסלקום עובדים איתן או רק לזו של סלקום?
טוב, העניין הגיע לפתרונו. הטכנאי הגדיל ראש, התקשר כמה שעות לפני שעת הביקור, שמע ממני מה הבעיה, והפעיל מרחוק את מי שהיה צריך כדי לטפל בבעיה.
הוא אמר שאני בוודאות על רשת JET, כך שזה לא העניין. בנקודה מסוימת הוא התייאש ואמר שכל מתאמי הסיב שהם מספקים, כך מסתבר, נעולים על מהירות של 100 מגה בהעלאה "כי אחרת זה עשה לאנשים בעיות עם ראוטרים פרטיים". ההסבר הזה לא שכנע גם אותו, אבל לא היה לו מה לעשות. בהמשך חזר אליו מישהו עם פתרון, שהצליח לעקוף את הבעיה - אני מקווה שבאופן קבוע.
עכשיו המהירויות בסדר.
oferlap כתב:
טוב, העניין הגיע לפתרונו. הטכנאי הגדיל ראש, התקשר כמה שעות לפני שעת הביקור, שמע ממני מה הבעיה, והפעיל מרחוק את מי שהיה צריך כדי לטפל בבעיה.
הוא אמר שאני בוודאות על רשת JET, כך שזה לא העניין. בנקודה מסוימת הוא התייאש ואמר שכל מתאמי הסיב שהם מספקים, כך מסתבר, נעולים על מהירות של 100 מגה בהעלאה "כי אחרת זה עשה לאנשים בעיות עם ראוטרים פרטיים". ההסבר הזה לא שכנע גם אותו, אבל לא היה לו מה לעשות. בהמשך חזר אליו מישהו עם פתרון, שהצליח לעקוף את הבעיה - אני מקווה שבאופן קבוע.
עכשיו המהירויות בסדר.
image.png
LexRio כתב:
אז לתעיד. איפה הבעיה עצמה? האם שירות טכני יכול לסדר את זה או שזה רק דרך טכנאי?
...
הטכנאי בסופו של דבר לא ביקר פיזית אצלי. הוא אמר שאין טעם, כל מה שיש ביכולתו לעשות זה לוודא שקיימת עוצמת אור מספקת מהסיב, ו-99.9% שזה אכן המצב, אם אני גולש באופן תקין.
אבל הוא ידע למי לפנות כדי להתקדם לפתרון, לעומת תומכים טכניים שרובם נתקעו. ייתכן שזה גם עניין של עיתוי - הוא דיבר איתי בשעות הצהריים, כשכל מערך ההנדסה וההנהלה עובדים. אם היה מגיע ב- 17:30 כפי שתוכנן, הוא לא היה מקבל את המענה היעיל שקיבל.
אני לא יודע בדיוק איך זה נפתר, אבל יודע שהיו צריכים ממני תמונה של המדבקה שעל ממיר הסיב כדי לזהות אותו אצלם ולהסיר את המגבלה שהיתה.
oferlap כתב:
הטכנאי בסופו של דבר לא ביקר פיזית אצלי. הוא אמר שאין טעם, כל מה שיש ביכולתו לעשות זה לוודא שקיימת עוצמת אור מספקת מהסיב, ו-99.9% שזה אכן המצב, אם אני גולש באופן תקין.
אבל הוא ידע למי לפנות כדי להתקדם לפתרון, לעומת תומכים טכניים שרובם נתקעו. ייתכן שזה גם עניין של עיתוי - הוא דיבר איתי בשעות הצהריים, כשכל מערך ההנדסה וההנהלה עובדים. אם היה מגיע ב- 17:30 כפי שתוכנן, הוא לא היה מקבל את המענה היעיל שקיבל.
אני לא יודע בדיוק איך זה נפתר, אבל יודע שהיו צריכים ממני תמונה של המדבקה שעל ממיר הסיב כדי לזהות אותו אצלם ולהסיר את המגבלה שהיתה.
...
מוזר שאין שיתוף פעולה שם בכלל. אם יש מקרים שאכן בוצע עידכון חבילה וזה עובד, אז למה לא לעדכן את הנציגים בזה ומה לעשות בעניין. מוזר לי כל הבלאגן הזה.
oferlap כתב:
עכשיו המהירויות בסדר.
image.png