טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 184
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #1 

עוצר חירום בתחילת פיצוץ שני.
מוציא לתבנית לקירור, בינתיים ממשיך את הקולה על קירור ללא הפולים.
כשהקולה יורד ל-130 מעלות מכניס את הפולים להמשך קירור בקולה עד לעצירה אוטומטית של הקולה בסוף הקירור.
הרווח? כל המוץ נאסף בקולה אין שאריות בין הפולים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3545
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 270 פעמים
קיבל תודות: 422 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #2 

בכמה דקות הקירור מתקצר?

אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 184
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #3 

לא בדקתי זמנים. אני משתמש בזה להעיף את יתרת המוץ שהייתה נשארת בין הפולים

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3545
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 270 פעמים
קיבל תודות: 422 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #4 

מעניין אם מעבר לאסתטיקה כמות כזו של מוץ מביאה להבדלים בטעם. המאסה שלו מאוד קטנה בהשוואה לפולים עצמם.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4444
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 368 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #5 

לללאאאאא

משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה :-)
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 184
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #6 

13/08/2022 14:23  
kobbi כתב:
לללאאאאא

משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה :-)
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
...
למה "לללאאאאא"?
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”