עוצר חירום בתחילת פיצוץ שני.
מוציא לתבנית לקירור, בינתיים ממשיך את הקולה על קירור ללא הפולים.
כשהקולה יורד ל-130 מעלות מכניס את הפולים להמשך קירור בקולה עד לעצירה אוטומטית של הקולה בסוף הקירור.
הרווח? כל המוץ נאסף בקולה אין שאריות בין הפולים.
טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
בכמה דקות הקירור מתקצר?
אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).
אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 184
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
לא בדקתי זמנים. אני משתמש בזה להעיף את יתרת המוץ שהייתה נשארת בין הפולים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
מעניין אם מעבר לאסתטיקה כמות כזו של מוץ מביאה להבדלים בטעם. המאסה שלו מאוד קטנה בהשוואה לפולים עצמם.
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
לללאאאאא
משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה

הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 184
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
למה "לללאאאאא"?...
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
תשמע זה לא שעשיתי מחקר בנושא אבל :...
1. אם יבשת את הפולים בשלב הראשון כראוי (כ 6 דקות בחום של 200 אחרי חימום ראשוני של הקולה לכ 240 מעלות כשהוא ריק) עד שהצהיבו
2. אם תהליך ההתפתחות של הפולים לקח כ 5 עד 6 דקות בטמ שעולה מ 220 עד ל 245 עד לפיצוץ ראשון התנהל כראוי
3. אם המשכת עוד כ 3 דקות תוך ניהול הטמ של הגין כך שהוא על סביב 240 עד 250 עד לתחילת פיצוץ שני ואז שפכת את הפולים על מאוורר חיצוני
אז
תכלס אין כבר מוץ.
אבל אם אתה קולה קליה בהירה אז אין לי נסיון

להכניס פולים אחרי קרור לתנור זה כמו להכניס עוגה או בורקסים לתנור בזמן שמתקרר, לא נראה לי מועיל לאיכות הקליה אבל ???