Huber כתב:
עברתי עליו ומנסה להבין, מה "מקצועי" בו? נראה כמו עוד יחידת MESH די סטנדרטית עם כמה גימיקים (מסך צבעוני וכו) אבל ללא שום אופציות PRO כגון כניסות WAN 2.5 או 10, וכו.
Batnun - ברגע שהוא ציין שלא חשוב לו WIFI מובנה במכשיר, ירדתי מההמלצה על ה DREAM MECHINE, אבל אם אתה מחפש בקטנות, ה DM מכיל הרבה מאוד אופציות PRO שאין ב MESH/ראוטר סטנדרטי כגון סוויטץ מנוהל (ומקווה שאתה מבין את ההבדל בין מנוהל ללא), אופציה ל VPN, תמיכה ב VLANS ועוד. אלו דוגמאות לדברים שתמצא רק במוצרים שמיועדים למי שרוצה לנהל את הרשת שלו קצת מעבר ולא סתם "שגר ושכח" שיש בכל מוצר רשת ביתי סטדנרטי. ה UDM-Pro מכיל אפילו יותר אופציות מתקדמות ממנו ואם לא חייב WIFI מובנה נותן אפילו יותר.
UriM כתב:
@Huber ל-UDM-Pro אין PoE.
הדגם שכולל חיבורי רשת עם PoE נקרא UDM-Pro SE (Special Edition). הוא כמובן גם עולה יותר (120$ יותר בחנות של ubiquiti, לא ראיתי אותו בחנות ישראלית).
...
צודק בהחלט. אם יש לו צורך ב POE הוא צריך את ה SE.
The UDM Special Edition comes with PoE on its switch ports, whereas the UDM-PRO does not. The UDM-SE also comes with 128 GB of storage for the UniFi Protect application (CCTV), whereas the UDM-PRO needs an HDD to store video.
Adir207 כתב:
הרבה המלצות שחוזרות פה על ראוטרים שבהחלט נראים מצוינים, אבל כוללים רכיב AP (wifi). לא מפריע לי שהראוטר יכלול wifi כי גם ככה אכבה אותו, השאלה אם בדרך כלל במצב כזה היצרן ״משקיע״ יותר ביכולות שידור מאשר ביכולות הניתוב המתקדמות של הראוטר?
...
זה לא משהו שאחד בא על חשבון השני
אדרבא, להערכתי ראוטרים איכותיים שכוללים רכיב WIFI תמיד יהיו בעלי יכולת ניתוב טובה יותר מאחר ויש להם יותר ערוצים להתעסק אתם.
שלחתי לינק למוצר למקום העבודה שלי ואמרתי להם שזה מה שאני צריך והזמינו לי...
בין השאר יש לי עליו כמה VPN Tunnels למשרד (IPsec and WireGuard) למטרות בדיקה וניטור.
Huber כתב:
אם אתה לא צריך רכיב WIFI, זה יתן לך מענה מעולה עם אופציות שלא ראיתי בשום פתרון אחר שהוצע פה (יכולות כגון כניסת 10G SFP, תמיכה ב VLANs, POE, תמיכה ב Failover ועוד ועוד):
Adir207 - רק שים לב שתיקנתי את התגובה בהמשך, אם אתה חייב POE תבחר את דגם ה SE ולא ה PRO. אם לא הדגם הזה נותן מענה מעולה למי משחפש ראוטר מקצועי ולא משהו ביתי.
השאלה היא מה היתה הבעיה בנתב הקיים?
הרי לא היתה בו POE וחיבורי SFP+ כנראה לא יהיו שימושיים בבית יותר מדי.
אם זה רק ביצועים, אז כנראה שהמיקרוטיק זה לא הבחירה הנכונה, אם הוא צריך פיצ'רים למשל כמו הנ"ל אז אולי כן
OMRIJ כתב:
השאלה היא מה היתה הבעיה בנתב הקיים?
הרי לא היתה בו POE וחיבורי SFP+ כנראה לא יהיו שימושיים בבית יותר מדי.
אם זה רק ביצועים, אז כנראה שהמיקרוטיק זה לא הבחירה הנכונה, אם הוא צריך פיצ'רים למשל כמו הנ"ל אז אולי כן
Huber כתב:
stanaula - אם כל מה שאתה צריך זה נתב שישרת כמה מצלמות, המוצר הזה לא בשבילך כמובן. אם פותח הת'רד בחר בדגם הזה כנראה יש שם כמה דברים שהיה צריך מעבר.
...
הוא לא פירט שימושים מעבר לזה.
נראה לי שאנשים מרגישים שאם הם לא הוציאו כמה אלפיות על נתב, אז נתבים זולים יותר לא יעשו את העבודה.
טוב שאין לי דעות קדומות כאלו...