Wifi איטי מאוד בax88u

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Yairnachum פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
הצטרף: אפריל 2022
שם מלא: יאיר נחום
מיקום: ישראל

שליחה

2.4 לא מצליח לעלות מעל 45 מגה
5 לא מגיע ליותר מ300
על חבילה של 1000/100, קווי מגיע בקלות למהירות הזאת…
מיותר לציין שאפילו הראוטר של סלקום הביא ביצועים יותר טובים
מישהו יודע איפה להתחיל?

danielnm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
הצטרף: יולי 2017

שליחה

300 מגה לשנייה זה לא איטי מאוד עבור Wifi, זה סביר בתנאיים ביתיים.
אפשר לשחק עם המיקום של הראוטר, או הצורה בו הוא מונח, אולי יש הפרעה בין האנטנות לרכיבים חשמליים/מתכתיים אחרים שבסלקום אין בגלל הצורה שלו.

אפשר להריץ Wifi Analyzer כדי לראות את עוצמת השידור בערוצים(channelים) שונים. יתכן שהבחירה האוטומטית של הנתב לא אידאלית אז אפשר לנסות לבחור ערוץ פנוי בצורה ידנית.
אולי לעדכן לקושחה של צד שלישי asuswrt-merlin
https://www.asuswrt-merlin.net/download
ואז אפשר גם לשחק עם עוצמות שידור, region וכו'


ויתכן פשוט שביצועי הWIFI של נתב הסלקום טובים יותר מהAx88u, צריך להשוות benchmarkים של הדגמים כדי לדעת מהם הביצועים הצפויים

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
הצטרף: דצמבר 2005

שליחה

16/04/2022 21:02  
Yairnachum כתב:
2.4 לא מצליח לעלות מעל 45 מגה
5 לא מגיע ליותר מ300
על חבילה של 1000/100, קווי מגיע בקלות למהירות הזאת…
מיותר לציין שאפילו הראוטר של סלקום הביא ביצועים יותר טובים
מישהו יודע איפה להתחיל?
...
אל תצפה להגיע למקסימום ב-WiFi, יש המון הבדל בין מה שרשום על הקופסה למציאות. המהירות שרשומה על הקופסה זאת המהירות התיאורטית האפשרית בתנאי מעבדה.
תנסה לבדוק עם תוכנה בשם InSSIDer (גרסה 3 שלה היתה חינמית אבל אני לא יודע אם היא תמכה ב-AX), היא מראה לך על איזה תדרים משדרות הרשתות של השכנים ככה שאתה יכול להעביר את הרשת שלך לערוץ שאתה יודע שפנוי יחסית.
לגבי 2.4 אל תצפה למהירויות גבוהות כי אם אתה לא גר באיזה מנזר בפסגת הר מבודד אין שום סיכוי שאתה תצליח למצוא ערוץ פנוי, בהתחשב בכך שבכל הטווח הזה יש רק שלושה ערוצים מלאים (כלומר שאינם חופפים). היתרון היחיד של התדר הזה הוא שיש לו טווח שידור יותר גדול מה-5, אז הוא נותן לך גישה בסיסית גם כשאתה יחסית רחוק מהראוטר, אבל אל תתחיל לצפות להורדות מהירות.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
הצטרף: יולי 2007
שם מלא: אורי

שליחה

לנו יש את אותו הנתב ובחיבור 600/60 של פרטנר. בטלפון הנייד אני מקבל 460/70 ובמחשב נייד 570/70. יש לנו גם שרת מקומי שמריץ OpenSpeedTest ואיתו מקבלים 970/850.
אין סיבה שלא תגיע לתוצאות טובות יותר מאלו שאתה מתאר, אבל זה תלוי בכל מיני גורמים, שחלקן הוזכרו. בעיקר המיקום של הנתב ביחס לקליינטים.

עוד משהו לבדוק זה באיזה פרוטוקול הקליינט מסתנכרן (802.11n/ac/ax). לפי המספרים שאתה מתאר אתה אולי מסתנכרן על 802.11n.

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
הצטרף: פברואר 2021

שליחה

צריך לבדוק מה יכולת המכשיר שאיתו אתה בודק
בנוסף כמו שהומלץ צריך לבדוק את הערוצים יכול להיות שיש עומס בתדר 5.
תעלה תמונה של ההגדרות WIFI שלך בתדר 5, גם בgeneral וגם בprofessional

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”