המלצה לנתב
בניסיוני האישי יחידות מעלי וגם מבנגוד - לקח להן לפחות חודש להגיע. במצטבר עם כל הניסוינות שלי קניתי לדעתי 10 בערך אז זה אמנם מדגם קטן, אבל לא איזו יחידה אחת שהתעכבה. כרגע יש ברשותי 4 בשימוש ואחת שמחכה למישהו שיאמץ אותה. אני משתמש רק ב AX3 הרגיל, לא הפרו.
מבחינת זמני הגעה לא נראה לי שיש הבדל. הזמנתי פרו אחד בזמני וגם הוא הגיע אחרי חודש...
מבחינת זמני הגעה לא נראה לי שיש הבדל. הזמנתי פרו אחד בזמני וגם הוא הגיע אחרי חודש...
תודה
שאלה לגבי קניית עוד נתב
אני ממקם אותו איפה?
בנקודה הכי מרוחקת בבית או באמצע הבית ?
לא מצליח להבין איך זה בדיוק עובד.
הנתב השני שמחובר ב mesh עדיף לו להיות כמה שיותר קרוב
לנתב הראשי או שמספיק שיהיה במקום שיש קליטה והוא כבר משם יבצע את העבודה?
שאלה לגבי קניית עוד נתב
אני ממקם אותו איפה?
בנקודה הכי מרוחקת בבית או באמצע הבית ?
לא מצליח להבין איך זה בדיוק עובד.
הנתב השני שמחובר ב mesh עדיף לו להיות כמה שיותר קרוב
לנתב הראשי או שמספיק שיהיה במקום שיש קליטה והוא כבר משם יבצע את העבודה?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אם החיבור בין ביחידות הוא אלחוטי אז השני צריך להיות בערך בחצי הדרך בין האזור עם הקליטה החלשה והנתב הראשי.
או במילים אחרות, היחידה השניה צריכה להיות מספיק רחוקה מהראשונה, בשביל לשדר לחלקים הרחוקים של הבית, אבל מספיק קרובה בשביל שבעצמה תהיה עם קליטה טובה של היחידה הראשונה.
או במילים אחרות, היחידה השניה צריכה להיות מספיק רחוקה מהראשונה, בשביל לשדר לחלקים הרחוקים של הבית, אבל מספיק קרובה בשביל שבעצמה תהיה עם קליטה טובה של היחידה הראשונה.
הבנתי. תודה על התשובות.
אין לי יכולת לחבר קווי.
הסיב מגיע מהארון בכניסה לבית דרך התעלה של הקו טלפון לסלון ליד.
כמה שאלות שמתעוררות לי במחשבה קדימה
1. האם כמו שהטכנאי של פרטנר משך את הסיב מהארון תקשורת לנקודה בסלון אפשר למשוך סיב לעוד נקודות בבית. כלומר האם כמו שיש תשתית של בזק בממד נניח אפשר להעביר לשם גם סיב ולחבר משם?
2. האם אפשר בהנחה שמביאים בעל מקצוע להעביר בתעלה של בזק כבל תקשורת נניח מהנתב בסלון לממד או לנקודה אחרת בבית שם אני ממקם את הנתב השני?
3. פתרון אחר אולי..לנתב בסלון כרגע מחוברת קופסא של יס סטינג והקופסא הזו מחוברת לממיר אנדרואיד שלהם. בחדר שינה שהוא הכי קיצוני בבית יש קופסא נוספת כזו שבעצם דרך התשתית של הוט\יס (הכבל הלבן) מקבלת אינטרנט בעצם ישירות מהסלון (שוב לקופסא הזו מחובר בחדר השינה הממיר אנדרואיד). האם לחבר ליציאת התקשורת של הקופסא הקטנה בחדר שינה את הנתב החדש זה אפשרי?
תודה
אין לי יכולת לחבר קווי.
הסיב מגיע מהארון בכניסה לבית דרך התעלה של הקו טלפון לסלון ליד.
כמה שאלות שמתעוררות לי במחשבה קדימה
1. האם כמו שהטכנאי של פרטנר משך את הסיב מהארון תקשורת לנקודה בסלון אפשר למשוך סיב לעוד נקודות בבית. כלומר האם כמו שיש תשתית של בזק בממד נניח אפשר להעביר לשם גם סיב ולחבר משם?
2. האם אפשר בהנחה שמביאים בעל מקצוע להעביר בתעלה של בזק כבל תקשורת נניח מהנתב בסלון לממד או לנקודה אחרת בבית שם אני ממקם את הנתב השני?
3. פתרון אחר אולי..לנתב בסלון כרגע מחוברת קופסא של יס סטינג והקופסא הזו מחוברת לממיר אנדרואיד שלהם. בחדר שינה שהוא הכי קיצוני בבית יש קופסא נוספת כזו שבעצם דרך התשתית של הוט\יס (הכבל הלבן) מקבלת אינטרנט בעצם ישירות מהסלון (שוב לקופסא הזו מחובר בחדר השינה הממיר אנדרואיד). האם לחבר ליציאת התקשורת של הקופסא הקטנה בחדר שינה את הנתב החדש זה אפשרי?
תודה
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אין צורך להעביר סיבים לכל חדר בבית.
הסיב צריך להגיע לנקודה בה נמצא הנתב הראשי ואם רוצים חיבור קווי לעוד חדרים/מכשירים אז פורסים תשתית נחושת (Ethernet).
יש פתרונות כבילה אחרים כמו העברת תקשורת על תשתית חשמל ו-moca, שמנצל כבלים של תשתית כבלים (כבל קואקס עגול). שני הפתרונות האלו פחות איכותיים מתשתית Ethernet.
במידה ויש לך בבית כבילה לחדרים (קווי טלפון או כבלים) שהיא לא בשימוש אז אפשר לנצל את זה ולהעביר במקומם כבלי תקשורת וכך לרשת את כל הבית בתשתית איכותית.
הסיב צריך להגיע לנקודה בה נמצא הנתב הראשי ואם רוצים חיבור קווי לעוד חדרים/מכשירים אז פורסים תשתית נחושת (Ethernet).
יש פתרונות כבילה אחרים כמו העברת תקשורת על תשתית חשמל ו-moca, שמנצל כבלים של תשתית כבלים (כבל קואקס עגול). שני הפתרונות האלו פחות איכותיים מתשתית Ethernet.
במידה ויש לך בבית כבילה לחדרים (קווי טלפון או כבלים) שהיא לא בשימוש אז אפשר לנצל את זה ולהעביר במקומם כבלי תקשורת וכך לרשת את כל הבית בתשתית איכותית.
עד לא מזמן זה היה לדעתי רעיון מוגזם, אבל אם הייתי היום בונה בית חדש, הייתי משחיל סיבים לכל חדר. זו תשתית לעתיד.01/03/2022 7:42tzachis כתב: בשאלה 1 אני בעצם שואל. האם היום נניח בבית חדש אפשר לבנות תשתית סיבים שמפוזרת בכל הבית. ?כלומר שבכל חדר יש לך שקע של סיבים כמו שהיום יש לי נקודה של בזק וכבלים בכל חדר?...
הבעיה שזה יקר. הסיבים עצמם יקרים לדעתי, וגם ציוד הקצה (מחברים, סוויצ'ים), יקרים לאין ערוך מציוד נחושת.