היא כוללת כמה רכיבים: Mosquito (סוג של Message Queue כמו MQTT או RabbitMQ), Grafana (מערכת גרפים ו-dashboards), Postgres (דטבייס SQL) ו-Teslamate עצמו שבעצם מחבר את כל החבילות האלה ומתחבר לענן של טסלה. המערכת עוקבת אחרי הרכב, ומייצרת לו סטטיסטיקות, טעינה, נהיגה, בטריה, יעילות וכו'.
הבעיה שכל אחת מהחבילות שציינתי היא בעלת docker בפני עצמה. אז אופציה אחת היתה לייצר Img אחד של דוקר שכולל את כל החבילות האלה. לא מאוד יעיל ודורש המון עבודה מצד מי שאחראי על זה. זה גם לא הכי חכם.
במקום זה, מייצרים cluster של docker images שהם מחוברים אחד לשני אבל בתאכלס כל אחד רץ בנפרד באופן עצמאי. הבעיה היא כמובן, איך מעדכנים אותם ואיך מתקינים את זה.
ההתקנה נעשית בעזרת קובץ docker compose yml. זה בעצם קובץ הוראות שמסביר איזה חבילות הולכות ומעביר להן הוראות כמו פורטים, שמות משתמשים וכו'.
בשביל להרים כזו חבילה משתמשים ב-docker-compose up. בשביל לעדכן צריך למשוך עדכונים בעזרת docker-compose pull (זה מושך עדכונים מכל ה-docker images שמותקנים לך באופן כזה) ואז לעדכן אותם עם docker-compose up -d.
זהו, אלגנטי ויפה. ברגע שמבינים את הפרנציפ זה ממש מקל על החיים (עד שיכניסו kubernetes למשחק...)
היי חברים, אני פחות מבין ב DOCKER, מה שאני רוצה לעשות במידה וזה אפשרי זה לבצע עדכון אוטומטי לתוכנה PLEX.
חיפשתי סקריפט באינטרנט ומצאתי אחד שאמור לעבוד על DSM 7.0 אבל הוא בפועל לא עובד.
מישהו יכול לעזור לי בזה?
חשוב לציין
אמנם כדאי להתעדכן לגירסא עדכנית אבל כבר קרה לי ששימוש בעדכון אוטומטי גרם לקונטיינר להפסיק לתפקד בגלל שינויים בקונפיגורציה(רלוונטי למשל לבסיסי נתונים)
לכן יש אפשרות לקבוע שקונטיינרים מסויימים לא יתעדכנו אוטומטית ע"י קביעת אימג' בגירסא ספציפית ולא latest
או בהוספת לייבל לקונטיינר