19/02/2021 0:12
ziv_r כתב:
FastandFurious,
על מנת להעשיר את השרשור, כיצד אתה בדיוק עוזר לאחרים לכייל טוב יותר מהמערכת האוטומטית שיש להם?
...
היי תודה אשמח בקצרה
האמת שאתה שואל שאלה מאוד ספציפית שאין לה תשובה אחת מפני שכל מערכת כיול מצריכה התייחסות באופן שונה לפני שמתחילים למדוד איתה.
יש מערכות כיול אשר מכילות כ"כלי" חיצוני אפשרות לבצע אופטימזציה נכונה בחלל האזנה בין הרמקולים לעמדת האזנה, על ידי הוזזת הרמקולים בחלל וצפיה ישירה בגרף אשר מראה לך מה קורה בזמן אמת בין הרמקול לעמדת האזנה, יש לך אפשרות להקפיא את אותו הגרף ולשנות מיקום לרמקול ולהפעיל שוב אות בדיקה לרמקול ולראות את ההשפעה שלו בחלל בייחס למיקום הקודם, שתי הגרפים מופיעים לך על המסך ויש לך אפשרות להשוות בין שתי המצבים, אתה יכול לשלב לגרף הזה מדידה של עוד רמקולים, כמובן שיש לך אפשרות לעשות זום בגרף ולהתמקד ולראות בדיוק באיזה תדר יש בעיה ויש עוד כמה רפשרויות בכל הזה, כל הנ"ל נמצא במערכת הכיול ARC genesis אשר נמצאת במכישירם של anthem בלבד),
צריך להכיר כל מערכת ולהבין איך היא עובדת, מערכות שלא נותנות לך גרפים ומידע על החלל מידע מפורט נוח ואינטואטיבי ניתן להשתמש בתוכנה חיצונית בשם rew אשר יושבת על המחשב (תוכנה חנמית) יחד עם מיקרופון נניח umik1/2 או ברנגר (שמגיעים עם קבצי כיול) שמתחבר למחשב לכניסת usb ואיתם למדוד את התוצאה של הרמקולים בחלל ולפי זה לנסות לשנות מיקומים ולמצאת את הפוטנציאל טרם הכיול, כמובן שזה מצריך יכולות ניתוח של גרפים וההבנה של מה כל המספרים ו ה hz אומרים, הגרף מספק מידע מסויים אבל רק חלק מהסיפור, בפועל תמיד יש את מבחן האזנה...מי שיש לו אפשרות לקבוע השפעה מינימלית של ערך ה eq בחלל האזנה דרך מערכת הכיול והכל מגובה בגרף, ויש לו בנוסף אפשרויות להוספה של eq/פלטרים ולהשפיע עם eq באופן ידני כתיקון לכיול שביצע יכול לקבל תוצאה מעולה , הבעיתיות שהמון משתמשים לא מצליחים לתפעל את הציוד שלהם כראוי ומפה לא מצליחים לקבל תוצאה משביעת רצון... יכול שוב להבנתי לדעתי וניסיוני לשתף... עדיף לעשות למערכת הכיול חיים "קלים" טרם הכיול ולדאוג להעמיד את הרמקולים בצורה נכונה ככול הניתן (כמובן במגבלות החלל הנתון הנהלה והחתולה של השכנה, הכל כשר) בחלל האזנה ובנוסף (אם אפשר) לדאוג ולהתייחס מראש לנקודת האזנה, לבצע מבחני האזנה ולבדוק כמה דברים ( toy in ), כל זה על מנת לתת למערכת הכיול מיצוב אופטימלי של הרמקולים בחלל האזנה על מנת שתשקיע את הפילטרים של התיקון שלה במקומות קריטים ולא תבזבז אותם על איזה דיפים עמוקים שיכולת אולי לפתור את חלקן על ידי הוזזה של רמקול/סב טרם הכיול...
בנוסף יש מערכות כיול שמנחיתות המון את האות הכללי כמובן גם את הסב, אז מסבירים לפני הכיול מה נדרש לעשות על מנת לעקוף את ההנחתה בסופו של יום ולקבל תוצאה נכונה יותר טובה יותר, ויש כמובן עוד המון דרכים ואפשרויות ברסיברים פרוססורים המלצות מה לעשות ומה לא לעשות, ואיך לעשות, יש כל טוב והאפשרוית רחבות
בקרוב מאוד אני צריך להגיע לביתו של חבר ולכייל לו את הרסיבר שמכיל מערכת הכיול דירק הוא לא רכש את מודל נהול הבס המשופר שלהם, בהחלט התנסות מעניינת, זאת תהיה הפעם הראשונה שלי שאני מכייל דירק, שמעתי דירק פעם אחת ואני בהחלט אשמח אם מישהו מהחברים פה אשר קיימת אצלו מערכת הכיול דירק יחליט להזמין אותי אליו לשמוע את התענוג
תודה ויקטור