21/02/2021 16:37
oferlaor כתב:
שידור חינם היה כאן תמיד. חיסול של עידן+ נוגד את המטרה המוצהרת של הקמת השירות ולדעתי לא יעבור בג״צ מכיוון שלמי שאין כסף בעצם חיסלו את היכולת לקבל שידורי טלוויזיה. לכן לדעתי יהיה זה ייצר לא מעט רעש.
...
זו בדיוק הסיבה שאולי צריך ללכת לכיוון אחר, במקום לשפוך כסף על עידן פלוס, לוודא שכל אחד שרוצה בכך יש לו גישה לרשת האינטרנט ולשידורי טלויזיה ורדיו במקום להחזיק פרויקט לא ממש מוצלח בעלות של עשרות מיליונים למדינה. רשת האינטרנט היא לעניות דעתי בדיוק הכלי ליצירת שיויון בין אוכלוסיות, גישה לחינוך לכולם ללא הבדל מגדר,דת גזע מין או לאום. מה שלמדנו מהקורונה זה שכולנו יכולים ללמוד מרחוק כמו שעושים שנים באוניברסיטה הפתוחה, ברור שלא לכל אחד מתאים ללמוד מרחוק אבל שילוב של למידה מרחוק עם למידה קלאסית יכול רק לסייע לרמת החינוך בישראל.
אם אתם זוכרים, הטלביזיה החינוכית הוקמה בזמנו על ידי קרן הברון רוטשילד ונמסרה למדינת ישראל ושמה לה למטרה לסייע בחינוך במדינת ישראל אני יכול לציין שגם אני כמו רבים אחרים למד את השפה האנגלית ועוד נושאים רבים משידורי החינוכית והאוניברסיטה הפתוחה.
אז בתחילת שנות ה 60 לא היה אינטרנט והטלביזה הייתה הכלי המודרני לשיתוף תכנים חינוכיים.
היום רשת האינטרנט היא הכלי המודרני יותר והגיע הזמן שמשרד החינוך יגיע למאה ה 21 וייצור תוכנית לימודים משולבת הכוללת פורטלים ללימוד עצמי, הגשת עבודות ומבחנים אונליין ולמי שידו אינו משגת ידאגו לחיבור לאינטרנט (היה בזמנו פרויקט של נייד לכל ילד שלא ממש המריא מחוסר תקציב) ומרכזי למידה עם סיוע ממורים מקצועיים, אחת הבעיות הגדולות בארץ זה שמי שגדל בתל אביב רמת השרון, מודיעין כפר שמריהו וכו' זוכה לחינוך טוב יותר כי להוריו יש בד"כ יותר כסף, ראיתי זאת במו עיני שהגעתי לצבא למודיעין. ביחידה שלי היה בזמנו בשנת 1994 בחור אחד מהעדה האתיופית וכנ"ל לגבי בוגרי 8200 שמי שמשרת בהם מגיע בעיקר מאזור המרכז מישובים מבוססים כלכלית. כבר היום יש תוכנית במשרד החינוך לרשת את כל כל בתי הספר בארץ אבל החלק החסר הוא תוכנית הלימודים המותאמת והרבה פעמים ההורים נאלצים להשלים מכיסם את עלויות המחשוב.
אני זוכר בזמנו שאני למדתי ברמת השרון הורי שילמו גם על מחשוב וגם על מזגנים לבתי הספר.
כך נראה היום פורטל מחשב לכל ילד
https://students.education.gov.il/studi ... r-students
אתר שנראה שנבנה בשנות ה 90 של המאה הקודמת עם מדריכים להתקנת תוכנות...
לקחו בעצם את הכיתה והעבירו לרשת האינטרנט שום חידוש, עדיין לימודים פרונטליים רק בלי האינטראקציה האישית.
יש קצת סרטוני וידאו בנושאים שונים שנראה לי שחיפוש קטן ביוטיוב יניב פי אלף יותר חומר
"האקדמיה ברשת"
https://students.education.gov.il/studi ... -movie-all