המלצה אחרי 6 שנים עם פלזמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
eranrose
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

04/11/2020 22:52  
adirbooking כתב:
04/11/2020 18:53  
eranrose כתב:
קניתי את https://www.samsung.com/uk/tvs/qledtv-q ... 900RATXXU/ לפני 7 חודשים. חווית צפיה נהדרת. היום כבר מוכרים דגם חדש יותר https://www.samsung.com/il/tvs/qled8k-q ... 950TSTXSQ/.
...
איפה אתה ואיפה התקציב של הבחור..

הייתי ממליץ כמו החבר'ה כאן על LG OLED CX אבל הייתי מציע ללכת לחנות מתמחה ולהשוות אותה לסוני
בהצלחהה
...
אני שילמתי 10600 ש"ח. לא כ"כ רחוק מהתקציב שלו. עכשיו אפשר להשיגה גם באחריות סמליין ב 8600 ש"ח https://www.citydeal.co.il/product/%D7% ... ap&aff_a=1

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #22 

..
נערך לאחרונה על ידי arix ב 07/11/2020 0:21, נערך 2 פעמים בסך הכל.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #23 

06/11/2020 9:01  
slarti כתב:
05/11/2020 13:01  
arix כתב:
למי שרגיל לפלזמה החלופה זה רק OLED ,
QLED זאת טכנולוגיה זמנית ליצרנים שלא מסוגלים לייצר OLED,
זה לא אומר ש QLED לא טוב, מבחינת עוצמת הארה QLED אכן עדיף, אבל תמונה אמיתית רק OLED
...
נו אבמת...... "תמונה אמיתית זה רק OLED".
אני מבין שהתמונה בסמסונג או סוני היא מזויפת?

ולהגיד על יצרן ה-OLED הגדול בעולם שהוא לא מסוגל לייצר OLED, זה קצת מצחיק. (כן, סמסונג מייצרים יותר פאנלים OLED מכל יצרן אחר בעולם, לטובת טלפונים סלולאריים).

סמסונג קיבלו החלטה עסקית (ככל הנראה שגויה, בדיעבד), לפני מספר שנים, שהגיעה למסקנה ש-OLED במסכים גדולים לא ירד מספיק מהר במחיר ושלכן שווה להם להשקיע כבר בדור הבא של הטכנולוגיה. הם חלוצי המחקר במיקרולד, שבוא נודה על האמת, הוא, ורק הוא, ייתן "תמונה אמיתית" (לא באמת... אבל משתמש בשפה שלך).

בדיעבד ההחלטה הזאת היתה שגויה כי הOLED ירד במחיר יותר מהר והמיקרולד מתעכב. אבל בינתיים הם שיפרו את ה-LED שלהם מאוד (ותחסוך ממני את הדיון על "QLED" - זה סתם מותג שיווקי לLED שלהם). ולמעשה התמונה "המזויפת" ב-LEDים הכי גבוהים של סמסונג (ושל סוני) היא מצוינת מאוד, ונותנת פייט רציני ל-OLED.

האם השחורים שם טובים כמו ב-OLED? לא.
האם יש לה יתרונות אחרים מול OLED? כמו בהירות למשל בסצינות HDR? כן. ממש. וגם אין לה בעיית צריבות.

האיכות היום של פאנלים כמו X95T ושל XH95 היא מעולה מספיק, בשביל שיהיה יותר הגיוני לקנות אותם מ-OLED, כשאתה רוצה גודל רציני.

אני מעדיף להיות עכשיו עם טלוויזיה 85", שעולה 15K, מאשר לשלם מעל 20K על 77"...
...
לסוני יש מסכי OLED מצויינים שנמצאים בטופ של סוני... , זה בעצם מסכים של של LG (או חברת בת ) והוסיפו להם מעבד חזק ויכולת שמע מעולה,
סאמסונג אכן יודעת לייצר מסכים OLED קטנים , הסברת את החלק העיסקי של סאמסונג אבל לא הסברת סיפקת את ההסבר,
שמייצרים מסכים גדולים יש הרבה נפל של נקודות מתות וסאמסונג נכון לזמנו לא ידעה לייצר מסכים גדולים ללא הרבה נפל וכאן נכנס הצד העיסקי.
בשורה התחתונה, למי שרגיל למסך פלזמה והאיכות חשבוה לו , רק מסך OLED יכול להוות תחליף הולם, כמובן המחיר בהתאם :)

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #24 

כבעל פלזמה, כשיגיע הזמן להחליף את המסך, אין סיכוי שאני אשלם תוספת של אלפי שקלים בשביל אולד פלוס סיכוי לצריבות. הפרימיום באיכות לא מצדיק לדעתי את ההפרש במחיר. אז השחור קצת פחות שחור, ביג דיל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

כל אחד והעדפות שלו. והשחור הוא לא רק פחות שחור, יחס הניגודיות ש-OLED מאפשרת הרבה יותר טוב גם מפלסמה. זה נותן לתמונה עומק שלא מקבלים במסך לד, קרוב ככל שהוא יהיה. בנוסף בלד יש את עניין זווית הצפיה ויש את עניין הבלומינג שלא קיים ב-OLED.
בכל אופן, הסיכוי לצריבות במסכים חדשים הוא נמוך מאד, ולא יותר גבוה מהסיכוי להתקל בתופעה דומה עם פלסמה. וכמובן שגם יש על זה אחריות, אז בכלל אני לא מבין למה עושים מזה כזה סיפור.
בנוסף, מפתחים טכנולוגיות חדשות שיחליפו את ה-OLED שאנחנו מכירים במשהו טוב יותר. כמו QD-OLED של סמסונג, ו-QD-NED שיהיה המחליף שלו, וגם מיקרולד.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #26 

06/11/2020 10:00  
eranrose כתב:
04/11/2020 22:52  
adirbooking כתב:

איפה אתה ואיפה התקציב של הבחור..

הייתי ממליץ כמו החבר'ה כאן על LG OLED CX אבל הייתי מציע ללכת לחנות מתמחה ולהשוות אותה לסוני
בהצלחהה
...
אני שילמתי 10600 ש"ח. לא כ"כ רחוק מהתקציב שלו. עכשיו אפשר להשיגה גם באחריות סמליין ב 8600 ש"ח https://www.citydeal.co.il/product/%D7% ... ap&aff_a=1
...
אתה מדבר על ה900.
ומה המחיר של ה-950 ?

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #27 

08/11/2020 2:09  
TheCoolest כתב:
כל אחד והעדפות שלו. והשחור הוא לא רק פחות שחור, יחס הניגודיות ש-OLED מאפשרת הרבה יותר טוב גם מפלסמה. זה נותן לתמונה עומק שלא מקבלים במסך לד, קרוב ככל שהוא יהיה. בנוסף בלד יש את עניין זווית הצפיה ויש את עניין הבלומינג שלא קיים ב-OLED.
בכל אופן, הסיכוי לצריבות במסכים חדשים הוא נמוך מאד, ולא יותר גבוה מהסיכוי להתקל בתופעה דומה עם פלסמה. וכמובן שגם יש על זה אחריות, אז בכלל אני לא מבין למה עושים מזה כזה סיפור.
בנוסף, מפתחים טכנולוגיות חדשות שיחליפו את ה-OLED שאנחנו מכירים במשהו טוב יותר. כמו QD-OLED של סמסונג, ו-QD-NED שיהיה המחליף שלו, וגם מיקרולד.
...
אולי. אבל אם אני רוצה מסך 75", אני צריך משכנתא בשביל אולד בגודל כזה...(אם בכלל יש).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #28 

יש "77, והיום כבר לא צריך משכנתא.

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #29 

אולי לא משכנתא
אבל המחיר של ה 77 מתחיל בסביבות ה 16K ביום טוב,
שזה לא מעט ..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #30 

בהחלט לא זול, אבל לפני כמה שנים "65 C7 עלתה בערך אותו דבר.

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #31 

08/11/2020 12:30  
TheCoolest כתב:
בהחלט לא זול, אבל לפני כמה שנים "65 C7 עלתה בערך אותו דבר.
...
אכן, ביום שישי קיבלתי הצעה ל 65" CX ב 8,500 ש"ח, שזה מחיר שלא הרבה יותר יקר ממסכים "רגילים" באותו הגודל.
כן, הפער יכול להיות 3,500 ש"ח, אבל כאשר מחלקים את זה ל 36 תשלומים, אז זה פחות ממאה ש"ח הבדל לחודש. לא נורא.
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #32 

אני בזמנו עברתי מפלזמה HD READY למסך לד בסיסי 4K .
הייתי מאוד מרוצה והרגשתי שהתמונה משופרת.
אז "אחרי פלזמה רק אולד" לא תופס לכולם. כנראה תלוי ברמת הפלזמה ובדרישות של הלקוח. לי שחור לא מושלם לא הפריע עד לא מזמן. רק לפני כמה חודשים שמתי לב שבסדרות החדשות יש הרבה סצנות חשוכות, וזה התחיל להפריע. עכשיו אני עם סוני XH95.

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #33 

08/11/2020 14:11  
dmitrys כתב:
אז "אחרי פלזמה רק אולד" לא תופס לכולם. כנראה תלוי ברמת הפלזמה ובדרישות של הלקוח. לי שחור לא מושלם לא הפריע עד לא מזמן. רק לפני כמה חודשים שמתי לב שבסדרות החדשות יש הרבה סצנות חשוכות, וזה התחיל להפריע. עכשיו אני עם סוני XH95.
...
הייתי ביום שישי בחנות ושמו לי 4 מסכים, כולם על ערוץ 12 ( איזה *** של תוכניות יש בשישי בבוקר, אללא יסתור) וההבדל בין אולד ללא אולד היה די ברור. לא שמיים וארץ, יותר כמו ב.מ.וו לפרארי.
אבל מבחינתי, ההבדל היה בין הסוני אולד לבין ה LG. הפרדת הצבעים והשחור היתה יותר טובה ב LG. אולי כי היא מתמודדת טוב יותר ב upscaling כי בסרטוני התצוגה , לא הצלחתי באמת למצוא ההבדל בין שני המסכים ( הדבש והקומקום ב LG לעומת משחק ה PINBALL בסוני) .
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #34 

08/11/2020 14:11  
dmitrys כתב:
...
כפי שכבר נאמר למעלה, ההבדל הוא לא רק בשחור מושלם (יש בנוסף את עניין זליגת האור מאזורים מוארים, זווית צפיה, קונטרסט ועוד).
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”