שאלה תאורטית על כתובות IP ברשת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #21 

nir11 כתב:כל הסוויצ'ים בעולם עובדים בשכבה 2. אף אחד לא עושה סוויצינג בשכבה 3.
אני יודע שיש דבר כזה layer 3 switch, זה פשוט סוג מסויים של ראוטר. זה שם מטעה.
...
·SYSADMIN קרא את השורות האלו והלך לקחת כדורי הרגעה :lol:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #22 

@mescaline
אני אשמח ללמוד שיש סוויץ שעושה מיתוג בשכבה 3. זה יהיה מעניין.
·

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #23 

לפי השאלה שלי בראש הפוסט אני לא מומחה וגם לפעמים דיי קשה לי ליישם מה שאני יודע לאיך זה עובד פרופר כשמחברים הכל אבל לפחות על מה שכתבת יש לי מה לאמר עם איך שאני מכיר את הדברים:

סויטש L3 כן עושה את המיתוג בL3 (גם ולא רק) עם כתובות IP ולא כמו L2 שהמיתוג מתבצע רק לפי MAC

ולמה סויטש L3 הוא לא ראוטר כי אין לו WAN/NAT/QOS/FIREWALL/TUNNEL/IPSEC ואת כל הפונקציות האלו שיש כמעת בכל ראוטר

אך יתכן ואני טועה אבל בכל זאת היה מצחיק לקרא את 2 השורות האלו 8)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #24 

mescaline כתב:
...
...
·SYSADMIN קרא את השורות האלו והלך לקחת כדורי הרגעה :lol:
...
·

כן, השטויות שמשתמש ההוא כותב כל השנים בהתמדה לא מפסוקות להצחיק כל פעם מחדש. :lol:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

ברור, רק סיס אדמין יודע, אצלו קרינת אור נראה היא לא קרינה אלקארומגנטית ( ממליץ לכם לחפש את זה), וכל מי שקונה ציוד רשת שעולה פחות מ 50,000 דולר הבייתה - קונה סבוניה.
ברור, יש לו בבית כבלים CAT38, הוא משתמש רק ב IPV 9, הוא יודע הכל, הוא קיים, הוא יהיה והוא הווה.
לעשות port forwarding זה מעבר על עשרת הדיברות, ומי שעושה את זה, נותן למיליארד סינים גישה למצלמות שלו, ולחדר הבקרה של הכור בדימונה.
אפשר פה ממש להתחיל עם משפטים סטייל צ'אק נוריס,
סיס אדמין מדבר עם התינוק שלו רק דרך VPN, גם אם הם באותו חדר.

סוויצינג בשכבה 3, זה ממש לפי המודל של האינטרנט, ממש....

כל סוויץ מנוהל יכול לייצר VLANS.
אלו יצורים שחיים בשכבה 2, ובדרך כלל, יותר נכון - תמיד - לכל VLAN מקצים subnet אחר (למרות שאין שום מניעה לתת תחומים חופפים! לא יהיה dup IP , כל עוד אין 'קצר' בין ה VLANS.
הבעיה אז היא שסוויץ L2 רגיל לא יכול לנתב בין הרשתות השונות, בגלל שהוא, אה, סוויץ.
לכן יש סוויצים שנקראים L3 שהם בעצם גם נתב, שיכול לנתב בין הרשתות
אז המיתוג ברמת MAC,
הניתוב ברמת IP, וזהו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

mescaline כתב:לפי השאלה שלי בראש הפוסט אני לא מומחה וגם לפעמים דיי קשה לי ליישם מה שאני יודע לאיך זה עובד פרופר כשמחברים הכל אבל לפחות על מה שכתבת יש לי מה לאמר עם איך שאני מכיר את הדברים:

סויטש L3 כן עושה את המיתוג בL3 (גם ולא רק) עם כתובות IP ולא כמו L2 שהמיתוג מתבצע רק לפי MAC

ולמה סויטש L3 הוא לא ראוטר כי אין לו WAN/NAT/QOS/FIREWALL/TUNNEL/IPSEC ואת כל הפונקציות האלו שיש כמעת בכל ראוטר

אך יתכן ואני טועה אבל בכל זאת היה מצחיק לקרא את 2 השורות האלו 8)
...
·צר לי אך אתה טועה.
המיתוג בתוך ה VLANS כמובן נעשה בשכבה שניים, החיבור בין ה VLANS השונים נעשה על ידי ניתוב.

L3 סוויץ הוא נתב מוגבל משולב בראוטר.
אין לו פורט WAN באמת, ואם זה אומר שבהגדרה המילונית של האגודה הקדושה לראוטרים ע"ש מים סדמין, הוא לא ראוטר, אז ניחא.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #27 

nir11 כתב:ברור, רק סיס אדמין יודע, אצלו קרינת אור נראה היא לא קרינה אלקארומגנטית ( ממליץ לכם לחפש את זה), וכל מי שקונה ציוד רשת שעולה פחות מ 50,000 דולר הבייתה - קונה סבוניה.
ברור, יש לו בבית כבלים CAT38, הוא משתמש רק ב IPV 9, הוא יודע הכל, הוא קיים, הוא יהיה והוא הווה.
לעשות port forwarding זה מעבר על עשרת הדיברות, ומי שעושה את זה, נותן למיליארד סינים גישה למצלמות שלו, ולחדר הבקרה של הכור בדימונה.
אפשר פה ממש להתחיל עם משפטים סטייל צ'אק נוריס,
סיס אדמין מדבר עם התינוק שלו רק דרך VPN, גם אם הם באותו חדר.

סוויצינג בשכבה 3, זה ממש לפי המודל של האינטרנט, ממש....

כל סוויץ מנוהל יכול לייצר VLANS.
אלו יצורים שחיים בשכבה 2, ובדרך כלל, יותר נכון - תמיד - לכל VLAN מקצים subnet אחר (למרות שאין שום מניעה לתת תחומים חופפים! לא יהיה dup IP , כל עוד אין 'קצר' בין ה VLANS.
הבעיה אז היא שסוויץ L2 רגיל לא יכול לנתב בין הרשתות השונות, בגלל שהוא, אה, סוויץ.
לכן יש סוויצים שנקראים L3 שהם בעצם גם נתב, שיכול לנתב בין הרשתות
אז המיתוג ברמת MAC,
הניתוב ברמת IP, וזהו.
...

לא הכי מעודכן אבל עדיין מתחבר למה שכתבת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”