סלקום פייבר עם ראוטר פרטי - הצלחה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

שליחה #21 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

מקודם רק רפרפתי אבל עכשיו זה באמת ברור לי יותר.
מעניין אותי לדעת קצת יותר לעומק על ההשלכות של הכנסת ראוטר פרטי לDMZ, איך זה ישפיע על הרשת עברוה הוא gateway? האם גם בתוכה כל הפורטים נפתחים? מה שלא ציינתי בפוסט קודם הוא שבעצם יש לי שני ראוטרים, אחד פיזי ואחד וירטואלי מאת pFsense שמתפקד גם כשרת OpenVPN ומנהל רשת נפרדת של שלושה מכונות וירטואליות שניתן לגשת אליהן מבחוץ. אז כדי לגשת אליו מבחוץ אם אני מבין את ההגיון גם הוריטואלי צריך להיות בDMZ או לפחות עם פורטים רלווטיים פתוחים בראוטר של סלקום. בקיצור זה כאב ראש והסתמכות יתר על גרוטאה העלומה של סלקום...

zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: אלכסיי
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

04/11/2021 14:51  
Kwodolemiatolis כתב:
מקודם רק רפרפתי אבל עכשיו זה באמת ברור לי יותר.
מעניין אותי לדעת קצת יותר לעומק על ההשלכות של הכנסת ראוטר פרטי לDMZ, איך זה ישפיע על הרשת עברוה הוא gateway? האם גם בתוכה כל הפורטים נפתחים? מה שלא ציינתי בפוסט קודם הוא שבעצם יש לי שני ראוטרים, אחד פיזי ואחד וירטואלי מאת pFsense שמתפקד גם כשרת OpenVPN ומנהל רשת נפרדת של שלושה מכונות וירטואליות שניתן לגשת אליהן מבחוץ. אז כדי לגשת אליו מבחוץ אם אני מבין את ההגיון גם הוריטואלי צריך להיות בDMZ או לפחות עם פורטים רלווטיים פתוחים בראוטר של סלקום. בקיצור זה כאב ראש והסתמכות יתר על גרוטאה העלומה של סלקום...
...
לפני שהתחברתי לסלקום, הייתי בבזק עם הראוטר שלהם שעבד אצלי כמודם בלבד (wi-fi כבוי) ועם אותו הראוטר הפרטי שבו אני משתמש גם היום.
הראוטר שלהם (בזק, סלקום) משמש רק כקו אינטרנט ולא אמור להפריע לך בכלום. אם הראוטר שלך עובד ב- DHCP, לא תצטרך לגעת בהגדרות, הכל אמור להמשיך לעבוד בדיוק כמו שהיה לפני, עד כמה שאני יודע. לפחות במקרה שלי הראוטר של בזק או המתאם של סלקום לא השפיעו בשום דרך על הרשת הביתית שלי.
אם אתה מתחבר לסלקום דרך מתאם מדיה, אתה כן צריך לשנות הגדרות בראוטר שלך: להגדיר סוג התחברות כ- PPPoE (חייגן). בבזק הראוטר שלי עבד ב- DHCP, בסלקום נאלצתי לשנות ל- PPPoE ולא השתנה דבר ברשת הביתית שלי.
אני במקומך כנראה הייתי מתקין את הראוטר שלהם, לא מנתק עדיין את הספק הקיים, בודק האם הכל עובד אצלי כרגיל, ואם לא, מתנתק מסלקום וחוזר להשתמש במה שהיה.
או אולי תעבור לספק אחר :)

zubidoc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: אלכסיי
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #24 

04/11/2021 13:18  
shmizan כתב:
@Kwodolemiatolis אני חושב שלא הבנת אותי כראוי.
כשכתבתי "לאחרונה אני רואה שאולי ניתן לעבוד עם הראוטר שלהם בנוסף לראוטר הפרטי, אם מכבים בו את ה-DHCP, ושמים את הראוטר הפרטי ב-DMZ." התכוונתי לחקות מצב bridge בו הראוטר שלהם מתפקד כמודם בלבד, ולשמר את כל הפונקציונליות המלאה של הראוטר שלך.
אם היית מסתכל בשרשור שקישרתי אליו היית רואה שזה מה שפותח השרשור מנסה לנסות, וגם בהודעה האחרונה שלי שם, כתבתי שמישהו שהצליח (אמנם עם בזק פייבר אבל באותו ציוד).

בנוגע לבורות הטכנאים, אני רק יכול לתת את ההשקפה שלי:
אם חלק מאוד מאוד קטן מהחברים כאן, עדיין (בימים אלה) כן מצליח לקבל מודם נוקיה שעובד כראוי במקום ראוטר, ואני שמעתי מפי הטכנאי שהיה אצלי שאין לו מושג איך להגדיר את זה, ואחרי שראיתי אותו מתמודד עם המוקדים הטלפוניים שלהם כ-4 שעות , שבסופן גם לי נמסר שיש "תקלה", אני נוטה להאמין שבסה"כ מדובר בהגדרות שצריך לקבע, והרוב המוחלט של בעלי המקצוע בשרשרת (מהטכנאים עד לשירות הטלפוני במוקדים שלהם) פשוט לא יודעים איך.
...
רציתי רק להבהיר לגבי "הגדרה" של מתאם מדיה. זהו מכשיר די "טיפש" ולא דורש הגדרה בכלל, בדומה ל- switch, פשוט מדליקים וזה עובד.
הטכנאי רק מתקשר למוקד ומוסר להם את כתובת ה- MAC של המתאם (רשום על המכשיר ועל האריזה). לפי ה- MAC adress הקו נרשם על שם הלקוח וכך הלקוח מזוהה בסלקום. הייתי עד לתהליך הזה. במקרה שלי הטכנאי חיכה על הקו כרבע שעה עד שענו במוקד, הקריא את כתובת ה- MAC של המתאם וכעבור 3 דק' בערך היה קו.
בעיקרון ממש לא מסובך. לא ברור למה הטכנאים או אולי המוקד עושים מזה כזה סיפור.....

Kwodolemiatolis
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #25 

הטענה שלהם היא שיש איזושהי תקלה מערכתית, ובגלל זה הם לא יכולים להשתמש במתאם (אני חושב שיותר נכון לקרוא לזה מודם במקרה של נוקיה) אלא רק עם ראוטר שלהם (שכמובן יש בתוכו גם מערכת של מודם). זה שמתאם לא דורש שום הגדרות מצידי אני יודע, כך אני מחובר עכשיו עם 015 כשהWAN של הראוטר שלי על DHCP. את המצב של כפל ראוטרים זה מה שאני רוצה למנוע.

kostya555
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: Kostya
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

הוט יושבים על תשתיות של סלקום
נותנים HOTBOX5 שלא ניתן להפוך אותו לבריג'

השאלה האם הציוד שרשום פה יעבוד גם לי על הוט? או שלא ידוע?
או אולי יש פתרונות אחרים לצאת ל-IP public?

תודה

UBS1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #27 

במהירויות כאלה מעל 300 הראוטר מהווה צוור בקבוק בעת בדיקת המהירות -כי המעבד / אחסון שלו לא מסוגל לייצר פקטות בקצב מספק.

אני מקבל בax88u שלי 200-300 מקסימום אבל מהNANOPI R4S שזה דומה לresberry pie אני מקבל 960 אפילו במקרים מסויים,
בשיתוף עם אתר בדיקה ספציפי של הוט באיזור המרכז (לא זוכר בדיוק איזה מספר סניף בookala)

‏אין לראוטר בעיה להעביר מהירויות כאלה דרכו, אבל כשהוא צריך לייצר את הקצב הזה הוא לא מסוגל...

עריכה:
בסלקום אין Double NAT מומלץ מאוד !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”