שרשור תגובות: Zoom - האם הוא באמת לא מאובטח ומסוכן לשימוש?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78844
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
·ניסינו את המוצר. הוא ממש לוקה בחסר (המחיר שלו זה עיקר היתרון). לא חושב שהוא פופולרי בכלל בישראל.moco כתב:חסר לך BlueJeans בסקר...
·oferlaor כתב:·ניסינו את המוצר. הוא ממש לוקה בחסר (המחיר שלו זה עיקר היתרון). לא חושב שהוא פופולרי בכלל בישראל..........
אצלנו בעבודה hangouts (meet) זה הדבר הנפוץ והיצירה האוטומטית מגוגל קלנדר מאוד מעודדת את זה, אבל כשיש ישיבות של כל החברה (100~ ראש) אז משתמשים בבלו ג'ינס. לא שמתי לב לאיזה חיסרון בו. תכלס, כולם ממלאים את מטרתם.
מה שמוזר, שלמרות שהשתמשתי באיזה 5-6 אפליקציות לשיחות ווידאו בשנים האחרונות , ושמעתי על עוד כמה נוספות, על zoom לא שמעתי בכלל, עד הקורונה.
משה
-
oferlaor
- מנהל

https://www.ynet.co.il/digital/technews ... /Sk1toyQtU
כתבה על פריצה ל Microsoft teams
חוץ מזה היתה כתבה נוספת על Zoom bombing במערכת החינוך. הבעיה שם, בבירור, זה מורה שלא עברה הכשרה ראויה בניהול חדרי זום. לדעתי מערכת החינוך חייבת לאלץ את המורים להשתמש בכלים המובנים בזום, זה די בזיון שדברים כאלה עדיין מתרחשים.
כתבה על פריצה ל Microsoft teams
חוץ מזה היתה כתבה נוספת על Zoom bombing במערכת החינוך. הבעיה שם, בבירור, זה מורה שלא עברה הכשרה ראויה בניהול חדרי זום. לדעתי מערכת החינוך חייבת לאלץ את המורים להשתמש בכלים המובנים בזום, זה די בזיון שדברים כאלה עדיין מתרחשים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73297
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
"הפרצה, שנחשפה על-ידי חוקרי חברת אבטחת המידע סייברארק, דווחה לחברת מיקרוסופט ששחררה תיקון בשבוע שעבר."
יחי ההבדל הלא קטן - לא?
אין מוצר שאין בו פרצות אבטחה. הידעת שבכל מעבד של אינטל כולל מעבדי השרתים שיושבים בכל חוות שרתים בעולם יש פרצות אבטחה? השאלה היא איך החברה מתמודדת עם זה, לא האם יש או אין.
·TANDBERG כתב: 1. זום הודיעו שהם משתמשים בהצפנה מקצה לקצה - זו לא הייתה האמת.
2. זום אמרו שהם משתמשים בהצפנה מתקדמת - זו לא הייתה האמת, הם השתמשו (ועודם משתמשים - עד לתיקון הקרוב) בהצפנת 128 ביט. בגרסה 5 תהיה הצפנה 256 ביט....
יחי ההבדל הלא קטן - לא?
אין מוצר שאין בו פרצות אבטחה. הידעת שבכל מעבד של אינטל כולל מעבדי השרתים שיושבים בכל חוות שרתים בעולם יש פרצות אבטחה? השאלה היא איך החברה מתמודדת עם זה, לא האם יש או אין.
כל הדיון קצת סטה לדעתי ממסלולו. אין טעם לנסות להשוות חברה קטנה שמתמחה בתחום נישתי שפתאום קפץ לכותרות מול חברה ענקית שמכוונת לצרכים הארגוניים.
בהקשר של האבטחה אני רואה את ההבדל בינהם כמו XP לויסטה: בxp הכל היה פרוץ ("פתוח") וניסו להוסיף כל מיני פאצים שיסגרו. ויסטה נבנתה סגורה מלכתחילה ורק מה שצריך להפתח נפתח. תעשו את האנלוגיה לZOOM וTEAMS.
בהקשר של האבטחה אני רואה את ההבדל בינהם כמו XP לויסטה: בxp הכל היה פרוץ ("פתוח") וניסו להוסיף כל מיני פאצים שיסגרו. ויסטה נבנתה סגורה מלכתחילה ורק מה שצריך להפתח נפתח. תעשו את האנלוגיה לZOOM וTEAMS.
נערך לאחרונה על ידי ag43 ב 27/04/2020 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
·לכל אחת מהן היתרונות והחסרונות שלה. זום החלה ככלי לשיחות ועידה, טימס נבנתה ככלי ארגוני צ'אטים וגם ווידאו.Huber כתב:"הפרצה, שנחשפה על-ידי חוקרי חברת אבטחת המידע סייברארק, דווחה לחברת מיקרוסופט ששחררה תיקון בשבוע שעבר."
·......
יחי ההבדל הלא קטן - לא?
אין מוצר שאין בו פרצות אבטחה. הידעת שבכל מעבד של אינטל כולל מעבדי השרתים שיושבים בכל חוות שרתים בעולם יש פרצות אבטחה? השאלה היא איך החברה מתמודדת עם זה, לא האם יש או אין....
במקום בו מיקרוסופט בטוחה יותר - השימוש בה פשוט פחות נוח, אחרת ארגונים היו משקיעים בהטמעה. וגם אז - היא לא חפה מטעויות.
זום הייתה לא בסדר בהיבט האבטחתי. האם כל שיחה היא סודית בהכרח?
יש כל כך הרבה פרמטרים לבחירת פלטפורמת ועידות שאבטחת מידע או נוחות שימוש הן לא היחידות בה.
- Huber
- חבר במועדון HT

TANDBERG - הבעייה באבטחת מידע היא לא האם השיחה עצמה חשופה, אלא למה עוד זה חושף את המשתמש. אם הבעיה היחידה בזום הייתה העובדה שניתן היה להאזין לשיחה, דיינו.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, לי אישית לארגון מתאים יותר TEAMS למרות "חוסר הנוחות" נוחות זה דבר יחסי. אצלנו כבר זמן רב עושים את כל שיחות הועידה והפגישות כך, וכולם מסתדרים). נוחות אצלי בארגון באה אחרי אבטחה ולא לפני (מזכיר לי את התלונות של העובדים כשחייבנו אותם בהתחלה להחליף סיסמה כל X חודשים ולבחור רק בסיסמאות מורכבות. לא היה להם "נוח". היום כולם חיים עם זה טוב. אבטחה באה לפני נוחות).
פותח הת'רד שואל בכותרת - "האם הוא באמת לא מאובטח ומסוכן לשימוש?"
התשובה היא חד וחלק כן, אבל זו לא השאלה הנכונה. השאלה היא האם יש פתרון סביר מאובטח יותר. התשובה היא שוב חד וחלק כן.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, לי אישית לארגון מתאים יותר TEAMS למרות "חוסר הנוחות" נוחות זה דבר יחסי. אצלנו כבר זמן רב עושים את כל שיחות הועידה והפגישות כך, וכולם מסתדרים). נוחות אצלי בארגון באה אחרי אבטחה ולא לפני (מזכיר לי את התלונות של העובדים כשחייבנו אותם בהתחלה להחליף סיסמה כל X חודשים ולבחור רק בסיסמאות מורכבות. לא היה להם "נוח". היום כולם חיים עם זה טוב. אבטחה באה לפני נוחות).
פותח הת'רד שואל בכותרת - "האם הוא באמת לא מאובטח ומסוכן לשימוש?"
התשובה היא חד וחלק כן, אבל זו לא השאלה הנכונה. השאלה היא האם יש פתרון סביר מאובטח יותר. התשובה היא שוב חד וחלק כן.
- Huber
- חבר במועדון HT

nir11 - מה הכוונה "ממש לנייד"? חיוג למספר עצמו ללא התוכנה מותקנת? למיטב ידיעתי לא, ב TEAMS האפליקציה אמורה להיות מותקנת והשיחה מתבצעת דרכה.
@Huber
·
ב webex אתה יכול להכנס ללינק עם הדפדפן, ואז יש כפתור call me. הכפתור הזה מאפשר שיחה דרך הרשת, אבל גם מאפשר להכניס מספר טלפון ואז זה פשוט מחייג אליך. היתרון של זה הוא הפשטות, ובעיקר איכות הקול. אין דין שיחת VOIP כדין שיחת voice. אני משתמש גם בטימס ולא ראיתי שם את הפיצ'ר הזה (משתמש בו מעט אז לא התעמקתי), וגם בזום, בו אני משמש רק לדברים פרטיים - לא ראיתי את הפיצ'ר הזה.
·
ב webex אתה יכול להכנס ללינק עם הדפדפן, ואז יש כפתור call me. הכפתור הזה מאפשר שיחה דרך הרשת, אבל גם מאפשר להכניס מספר טלפון ואז זה פשוט מחייג אליך. היתרון של זה הוא הפשטות, ובעיקר איכות הקול. אין דין שיחת VOIP כדין שיחת voice. אני משתמש גם בטימס ולא ראיתי שם את הפיצ'ר הזה (משתמש בו מעט אז לא התעמקתי), וגם בזום, בו אני משמש רק לדברים פרטיים - לא ראיתי את הפיצ'ר הזה.
- Huber
- חבר במועדון HT

ag43 - יש לנו E3 ולא מצאתי את האופציה. זוכר היכן זה ממוקם?
-
oferlaor
- מנהל

- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
@oferlaor
·
יש כפתור End במקום Leave Meeting או End Meeting, נוספה אינדיקציה כי השיחה מוצפנת (256bit ECB), בכפתור מידע נוסף תוכל גם לראות לאיזה Data Center אתה מחובר.
הם שינו בברירת מחדל את החיבורים כך שלא יעברו דרך סין אלא אם המשתמש מבקש מהם.
בלחיצה על End תקפוץ השאלה האם לצאת מהשיחה או לסיים אותה עבורם, אם אתה המנחה (Host) הוא יבקש שתקצה מישהו אחר במקומך.
יש אפשרות לדווח על משתמשים לא רצויים ועוד כמה דברים שנוספו.
הממשק עצמו עודכן טיפה גרפית.
·
יש כפתור End במקום Leave Meeting או End Meeting, נוספה אינדיקציה כי השיחה מוצפנת (256bit ECB), בכפתור מידע נוסף תוכל גם לראות לאיזה Data Center אתה מחובר.
הם שינו בברירת מחדל את החיבורים כך שלא יעברו דרך סין אלא אם המשתמש מבקש מהם.
בלחיצה על End תקפוץ השאלה האם לצאת מהשיחה או לסיים אותה עבורם, אם אתה המנחה (Host) הוא יבקש שתקצה מישהו אחר במקומך.
יש אפשרות לדווח על משתמשים לא רצויים ועוד כמה דברים שנוספו.
הממשק עצמו עודכן טיפה גרפית.
-
oferlaor
- מנהל