בניתי נגן מוזיקה. עכשיו, באיזה כבל RCA לבחור?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
הצטרף: יוני 2017

שליחה

שלום,
בניתי נגן מוזיקה שאני מאוד אוהב את הצליל שלו (מבוסס TDA1541). חיברתי אותו עם כבל RCA קצר יחסית של AMAZON BASIC והוא נשמע לי מצויין (טוב, אני משוחד - אני בניתי אותו, אשמח לספר ולצרף תמונות אם זה מעניין). כיוון שאני צריך להרחיק אותו מעט, קניתי כבל אחר של חברה אחרת אנונימת (יקר פי שתיים, לא שזה הרבה - 19 דולר...) ומעט יותר ארוך - כשני מטר. אגב, שום רעש לא נכנס דרך הכבל והכל דומם גם כשאני מגביר את הווליום למקסימום בלי שהנגן מנגן משהו, כך שאני לא חושש מאורך הכבל כרגע.
למרות שתמיד חשבתי שאין כל קשר בין כבילה לאיכות צליל - ההבדל ניכר כולל מבחן עיוור עם שני אנשים שונים. כולם שומעים את ההבדל וכולם שומעים את אותו האפקט, בלי שאני אומר להם מה מחובר כרגע. הכבל הפשוט של AMAZON הרבה יותר נעים - באסים ומידים נעימים מאוד בלי שהטרבל מודגש מדי. אבל שעוברים לכבל האחר הצלילים הגבוהים ממש תוקפים את האוזן. מאוד לא נעים על גבול המציק. עד עכשיו לא האמנתי שכבל יעשה כזה הבדל, אבל ממש שומעים את ההבדל. בבירור.

לפני שאני מזמין את אותו הכבל של אמזון רק ארוך יותר, האם יש למישהו המלצה? הכבל צריך להיות RCA בין 2 ל 3 מטר. התקציב - לא יקר מדי אני משער ועדיף שסביב ה $50.

תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: הוד השרון

שליחה

כבלים תקינים הבנויים לפי התקן לא אמורים להשפיע במרחקים האמורים. אם הכבל של אמזון התאים לך למרחקים קצרים אין סיבה שהוא לא יתאים גם ל 2 מטר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2771
הצטרף: נובמבר 2005

שליחה

זה מעניין, אשמח אם תספר ותצרף תמונות.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
הצטרף: יולי 2008

שליחה

טוב שבדקת ולא נתת לאמונה שלך למנוע ממך את הניסיון.
עם כל הכבוד לשני האנשים ששיתפו פעולה איתך, אתה צריך לשמוע את ההבדל (בהנחה שאתה הלקוח העיקרי).
בתקציב שציינת אין אפשרויות רבות ואם כבר מצאת כבל שנשמע לך מתאים אז לך על זה.
ארז

יקיקי פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
הצטרף: יוני 2017

תודה!

שליחה

תודה לכל העוזרים!
נזמין כבל פשוט של אמזון. ואשמח מאוד לשתף את הפרויקט - החלקות אחרונות שלו ואעלה כמה תמונות.

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
הצטרף: אוקטובר 2006

שליחה

שבת שלום,
ממתין בקוצר רוח לתמונות
כמוכן הסברים או מדריך קצר לבניה יהיו מבורכים.
אני בניתי נגן מ rpi 3b ויהיה מעניין לראות פרוייקט מסוג שונה

lggddhv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
הצטרף: אוקטובר 2014

שליחה

הי
אשמח לראות תמונות ולינקים לחומרה שהשתמשת.
אם אתה מחפש כבל טוב וזול נסה את מוגמי 3082 עולה סביב 20 שח למטר

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
הצטרף: אוקטובר 2006

שליחה

1+

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”