מתלבט בין 65 אינץ׳ לבין 75 אינץ׳ לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

lion77 כתב:@Franklin
·
דעתי היא רק על סמך הניסיון שלי בסלון שלי, אני חושב שעד 3 מטר ה65" מספיק. מה יתאים לך בסלון שלך אני לא יודע. אני רק יכול להגיד לפני שקניתי הלכתי לחנות מתמחה, פיוצ'ר בתל אביב וישבתי עם השילד שלי מול 2 מסכים ב 2 חדרי תצוגה שונים, זזתי אחורה וקדימה בחנתי תכנים שונים, לבסוף החלטתי שאסתפק ב65". המסך הבא גם כן יהיה 65". שוב אציין כמו שראית פה שיש אנשים שלא מסתפקים בזה ועוברים ל 75". מה יתאים לך זה רק אתה יכול להחליט סופית.
...
·אני יודע ש 65״ מספיק, אבל אני לא מחפש מספיק אלא משהו יותר ממספיק.
רצית 75״ ובסוף לקחת 65״ בגלל מגבלת תקציב או משהו כזה?

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #22 

@Franklin
·
אני אשתמש במילה אחרת, לא קניתי מה שחשבתי שמספיק לי, קניתי מה שחשבתי בזמנו יהיה מושלם עבורי. לא התאכזבתי מהגודל אז בחרתי נכון. במסך הבא אעדיף להשקיע במסך 65" עוד יותר איכותי מאשר מסך גדול יותר ופחות איכותי.

Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #23 

mdk_25 כתב:
...
...
·
XG80 קצת פחות טוב ממנה.
היא יותר דומה ל-XG85 ברמה שלה.
...
וזה לפי נתונים טכניים/מפרט טכני של הטלוויזיות האלו או על סמך ראייה בפועל של שני המסכים?
נערך לאחרונה על ידי Franklin ב 15/02/2020 20:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #24 

lion77 כתב:@Franklin
·
אני אשתמש במילה אחרת, לא קניתי מה שחשבתי שמספיק לי, קניתי מה שחשבתי בזמנו יהיה מושלם עבורי. לא התאכזבתי מהגודל אז בחרתי נכון. במסך הבא אעדיף להשקיע במסך 65" עוד יותר איכותי מאשר מסך גדול יותר ופחות איכותי.
...
·ואיזה תכנים רואים אצלכם בבית?
הייתי היום בחנות טלוויזיות, ועם יד על הלב, לא מצאתי הבדלים קריטיים בין טלוויזיה איכותית לבין טלוויזיה פחות איכותית.
אולי האיכות קשורה בתוכן ספציפי שרואים?
אני מנסה להבין האם יש הצדקה לאקסטרה כסף ששמים על טלוויזיות יקרות, כי מבחינתי כרגע כשאומרים לי "יותר איכותי" אני מפרש את זה ל "יותר גדול".

ותודה לכולכם על המענה, מעריך את זה.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #25 

@Franklin
·תלוי מאד בתכנים שאתה צופה. אם רוב התוכן שאתה צורך משודר במקרה הטוב ב 1080p SDR, אז אין באמת סיבה לקנות משהו מעבר לבסיסי ביותר ושווה להשקיע רק בגודל.
אבל אם אתה צופה בתכני HDR באיכות גבוהה, במקרה כזה דגמי הכניסה כלל לא מסוגלים להציג HDR, בעוד ודגמי הביניים מציגים HDR באופן חלקי, ורק דגמי הפרימיום היקרים ביותר מסוגלים להציג תכנים באיכות HDR 1000.
אני צופה בסרטים 4K בפורמט Dolby Vision מאייטונס, דיסני ונטפליקס פרימיום (רק מי שמשלם על המסלול היקר ביותר בנטפליקס מקבל את האיכות הזו) ולכן בשבילי עדיף מסך 49 אינץ׳ שתומך ב HDR 600 על פני דגם כניסה בגודל 82 אינץ׳.

Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #26 

UHD כתב:@Franklin
·תלוי מאד בתכנים שאתה צופה. אם רוב התוכן שאתה צורך משודר במקרה הטוב ב 1080p SDR, אז אין באמת סיבה לקנות משהו מעבר לבסיסי ביותר ושווה להשקיע רק בגודל.
אבל אם אתה צופה בתכני HDR באיכות גבוהה, במקרה כזה דגמי הכניסה כלל לא מסוגלים להציג HDR, בעוד ודגמי הביניים מציגים HDR באופן חלקי, ורק דגמי הפרימיום היקרים ביותר מסוגלים להציג תכנים באיכות HDR 1000.
אני צופה בסרטים 4K בפורמט Dolby Vision מאייטונס, דיסני ונטפליקס פרימיום (רק מי שמשלם על המסלול היקר ביותר בנטפליקס מקבל את האיכות הזו) ולכן בשבילי עדיף מסך 49 אינץ׳ שתומך ב HDR 600 על פני דגם כניסה בגודל 82 אינץ׳.
...
·תודה רבה על התגובה, זה מאוד עוזר לי.
מדובר בטלוויזיה בסלון שהולכת לשדר בעיקר את יונית לוי או גיא זוארץ, ובמקרה הטוב והקיצוני איזושהי סדרת טלנובלה בוויוה. וב-5% מהזמן תשודר איזושהי סדרה בנטפליקס. אני חושב שזה די גורם לי להתמקד בדגם בסיסי אך גדול (כלומר 75").

אפשר בבקשה לקבל הסבר לגבי HDR? מה זה אומר במילים פשוטות? ואיך הטלוויזיה 7580 של LG מהבחינה הזאת?
הבנתי שרוב הטלוויזיות החדשות כן תומכות HDR. אני מבין שכנראה יש תמיכות שונות ב-HDR, אשמח לקבל הסבר. תודה לכולם.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #27 

UHD כתב:דגמי הכניסה כלל לא מסוגלים להציג HDR,
...
·דגמי כניסה של LG כן מסוגלים להציג HDR. זה כתוב בפירוט שלהם.
זה כבר הפך לסטנדרט גם בדגמי כניסה.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #28 

Franklin כתב: אפשר בבקשה לקבל הסבר לגבי HDR? מה זה אומר במילים פשוטות? ואיך הטלוויזיה 7580 של LG מהבחינה הזאת?
הבנתי שרוב הטלוויזיות החדשות כן תומכות HDR. אני מבין שכנראה יש תמיכות שונות ב-HDR, אשמח לקבל הסבר. תודה לכולם.
...
·
בעיקרון ישנם צבעים שהעין האנושית מסוגלת לראות, אבל טלויזיה רגילה לא מסוגלת להציג.
אז HDR בעצם מאפשר תמונה הרבה יותר קרובה למציאות מטלויזיה רגילה (SDR).
HDR = High Dynamic Range
SDR = Standard Dynamic Range

אני לא מספיק מבין את הפיזיקה (אופטיקה) מאחורי הדברים, אבל למיטב הבנתי זה תלוי גם בצבעים עצמם שהטלויזיה מסוגלת להציג, אבל גם ברמת הניגודיות והתאורה של הטלויזיה (ואולי עוד מאפיינים).
ככל שהטלויזיה מסוגלת להציג יותר צבעים, בצורה יותר בהירה, ועם יותר ניגודיות וכו׳ כך רמת ה-HDR שלה טובה יותר.
טלויזיה תומכת HDR בסיסי תוכל להציג אולי 70% מהבצעים שהעין האנושית יכולה לראות, ובצורה לא מיטבית (השחורים לא יהיו עמוקים, הבהירות שלה לא מספיק טובה, וכו׳).
וטלויזיה HDR 1000 למשל תוכל להציג טווח צבעים שהרבה יותר קרוב למקסימום, ברמת תאורה של 1000 ניטים וכו׳.

הטלויזיות שאתה רואה בחנויות שמראות לך צבעים מטורפים - זה בזכות HDR.
HDR זה בעצם השלב הבא באבולוציה של הטלויזיות.
מ-SD עברו ל-HD Ready ואז ל-HD. משם התקדמו ל-4K. ועכשיו עוברים ל-4K HDR.
למעשה אומרים שהמעבר מ-HD ל-4K היה כמעט חסר משמעות, והמעבר המשמעותי יותר זה המעבר ל-HDR (ולא ל-8K למשל, כמו שאולי חלק מהאנשים חושבים).

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #29 

@dmitrys
·הן מציגות תוכן שאמור להיות HDR אבל מציגות אותו כ SDR לכל דבר ועניין. הטלוויזיות האלו לא עומדות בקריטריונים של HDR, שכוללים סף בהירות מינימלי, רמת ניגודיות מינימלית, וכיסוי מינימלי של טווח הצבעים הרחב P3. אף אחד מדגמי הכניסה של אף אחת מהחברות לא עומד אפילו באחד מהקריטריונים לרמת HDR הבסיסית ביותר HDR400.
הבהירות המקסימלית בדגמי כניסה היא 250 ניט, לעומת הקריטריון המינימלי של HDR 400 שעומד על 400 ניט.
תכני HDR עוברים Master בשביל 1000 ניט (ותכני Dolby Vision עוברים מאסטר ב 4000 ניט), כך שבלי אפשרות להציג בהירות גבוהה אין אפשרות להציג HDR.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #30 

מבטיח לך שאחרי שבועיים שלוש 65" יראה לך קטן , בתכנים שאתה רואה לך על 75" , בתקציב בסיסי המסכים של Lg די מספקים , אם אני לא טועה במסכי lg יש אפשרות להחזיר את המסך תוך 60 יום השאלה היא וצריך לבדוק את זה לפני הקנייה האם עניין הגודל הוא סיבה מוצדקת להחזרה.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #31 

@Franklin
·
לסלון גודל זה פרמטר חשוב מאוד, לא הייתי יורד מ75" והדגם הספציפי תחליט לפי מה שבא לך לבזבז

בניר
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #32 

מסתבר שבצפיה בטלויזיה , לאחר מס דקות הצופים מתמקדים בעלילה ושוכחים מאיכות. בחוויה העיקרית היא הגודל. ולכן עדיף טלוויזיה גדולה ככול האפשר במגבלות ישיבה המרחק צפיה שהעיין האנושית יכולה לקלוט את כול התמונה מבלי להסיט את הראש שמאלה וימינה

Zohda
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
שם מלא: zohar david
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

Re:

שליחה #33 

10/02/2020 10:42  
mdk_25 כתב:
·
יש היום 2 טכנולוגיות מרכזיות של מסכים:
LED ו-OLED.
LED גם מתחלק לפאנלים VA ו-IPS, אבל ההבדל ביניהם הרבה יותר קטן מאשר בין LED ל-OLED.
ישנן תתי-טכנולוגיות שמוסיפות מאפיינים מסויימים, כגון Quantum Dot או Nano Cell, אבל שוב הן יושבות על מסך LED רגיל, וההבדל בין מסך עם QD וללא QD, יותר קטן מההבדל בין פאנל VA ל-IPS.

לפרימיום אין הגדרה לשונית, כמו שאין הגדרה למסך ביניים או מסך כניסה. כל אחד קורא לזה בשם אחר.
LG או סמסונג יכולים לקרוא למסך פרימיום, ובעיני הוא יהיה מסך ביניים. ולהפך.

מבחינתי מסכי כניסה LED הם:
סדרה 7 של סמסונג, סדרות 7ֿ,8 של LG (עם וללא ננו סל), וסדרות 7,8 של סוני.

מסכי ביניים LED בעיני הם:
סדרה 8 ו-Q60 של סמסונג, וסדרה 9 של LG.

מסכים שהם מעל ביניים אבל מתחת לפרימיום, נגיד ביניים+ או ״פרימיום לייט״ בעיני הם:
סדרה 9 של סוני, Q70 של סמסונג.

מסכי פרימיום LED בעיני הם:
Q80, Q90, Q900 של סמסונג

בתקציב שלך יכנסו XF9005 של סוני ואם תמתח קצת אז Q70 של סמסונג.
...
xסלח לי על הבורות - אבל מה ההבדל בין סדרה 8 של סמסונג לבין Q80 של סמסונג? זה לא אותו דבר? איך נקרא המק"ט של סדרה 8?
בנוסף, האם Q90 זה QN90A ?

פשוט מנסה להבין את הסדרות של סמסונג מול המק"טים ושמות שמופיעים באתרים של החנויות.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

Re: Re:

שליחה #34 

08/11/2021 21:57  
Zohda כתב:
xסלח לי על הבורות - אבל מה ההבדל בין סדרה 8 של סמסונג לבין Q80 של סמסונג? זה לא אותו דבר? איך נקרא המק"ט של סדרה 8?
בנוסף, האם Q90 זה QN90A ?

פשוט מנסה להבין את הסדרות של סמסונג מול המק"טים ושמות שמופיעים באתרים של החנויות.
...
כשכתבתי את הדברים במקור, היו לסמסונג יותר דגמי לא-qled.
כרגע הנציג היחידי של סדרה 8 של סמסונג הוא au8000. ואין לא סדרה 7 ולא סדרה 8 יותר.
הסדרות כרגע הן של qled:
q60
q70
q80 / q800
וכו׳.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”