ניתוחי לייזר לתיקון הראייה - מישהו בדק את הנושא?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
zachashkenazy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

אם אתה סובל מקוצר ראייה , נקודת הפוקוס שלך נמצאת קרוב יותר ממישהו ללא קוצר ראייה . למשל : מינוס 2 מאפשר לך לראות חד במרחק 50 סנטימטר (אבל מטושטש לרחוק). לכן אם לא תעבור ניתוח, לעולם לא תזדקק למעשה למשקפי קריאה. ברגע שנפטרת מהקוצר ראייה, איבדת למעשה את היכולת לקרוא ללא משקפיים (במידה ואתה מעל גיל 40).
כמו שכתבתי קודם, יש טריקים כגון להשאיר עין אחת בקוצר ראייה בשביל לא לאבד את היכולת לקרוא אבל אז אתה מאבד קצת מהיכולת של הראייה התלת מימדית.
לכן אני אישית לא כל כל ממליץ לעבור את הניתוח לאחר גיל 35. כמובן שכל זה תלוי הרפרקציה הספציפית שלך והציפיות שלך .
קח בחשבון שמגיל 50 בערך כבר יש סיכוי שמתחיל להופיע ״ירוד״ או קטרקט ואם כך אז יש אפשרות לעבור ניתוח להסרת ירוד אשר במהלכו אפשר להפטר גם מהמשקפיים מכיוון שמחליפים בו את העדשה התוך עינית. ניתוח זה כלול בסל הבריאות (במסגרת הציבורית).

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #22 

zachashkenazy כתב:ברגע שנפטרת מהקוצר ראייה, איבדת למעשה את היכולת לקרוא ללא משקפיים (במידה ואתה מעל גיל 40).
...
·יש עוד אספקט שכדאי לדעת.
הצורך במשקפי ראיה למרחוק קטן עם השנים, ובמקביל נוצר הצורך במשקפי קריאה.

לי הראיה למרחוק הפכה עם הגיל לטובה עד כדי 6\6, תוך כדי הצורך במשקפי קריאה.

zachashkenazy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

לעתים השיפור בחדות הראייה עם הגיל הוא למעשה תופעה הקשורה להופעת קטרקט.
אם הראייה טובה אז אין מה לדאוג אבל אם יש פתאום ירידה בחדות שאינה משתפרת עם תיקון של משקפיים אני ממליץ לבדוק אם הופיע קטרקט.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”