האם יש הבדל בחיבור סאב למגבר סטריאו לבין מגבר לק"ב?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
הצטרף: פברואר 2007

שליחה

אני עובר למגבר סטריאו נטו עם יציאה לסאב!
יש לי רמקולים מדפיים,האם במגבר סטריאו
אני מוגבל במשחקים עם הסאב?
חשוב לי הבאס,האם מישהו התנסה
ועשה השוואות בחיבור סאב למגבר
סטריאו לבין מגבר לק"ב?
תודה מראש

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
הצטרף: יוני 2007

שליחה

לא רשמת מה מגבר הסטריאו, אבל בגדול ברסיבר השליטה על עוצמה וחיתוכים מתבצעת ברסיבר, בעוד בסטריאו זה מתבצע בסאב.
..

amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
הצטרף: פברואר 2007

שליחה

המגבר זה ימאהה as 701
עם יציאה לסאב.

Belial
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
הצטרף: ינואר 2020
מיקום: Hell

שליחה

עדיף תמיד לחבר ליציאה היעודית של המגבר, אם קיימת. עדיף כמובן אם למגבר\רסיבר יש מערכת כיול אוטומטית עם ניהול באסים, אבל לא חובה. יש כאלו שתומכים בחיבור הסאב ליציאות ה PRE של הרמקולים, או ליציאות ה HIGH LEVEL של המרקולים, אם הסאב תומך בכך. למשל הסאבים של REL תוכננו להתחבר במקביל לרמקולים. זה כביכול משאיר את "חתימת הסאונד" של המגבר גם בסאב. אין לכך כל הוכחות. אני יודע שלימהה יש רסיברי סטריאו עם מערכת כיול YPAO, תבדוק אם זה כך אצלך.
The Devil is in the details

amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
הצטרף: פברואר 2007

שליחה

עדיין אין לי אותו את המגבר.
יהיה השבוע.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
הצטרף: דצמבר 2004

שליחה

הי עמית
ראשית תתחדש, זה אמור להיות אינטגריטד טוב.
לגבי החיבור, אם לרמקולים המדפיים יש לך חיבור כפול מה שנקרא אפשרות ל bi wire אזי ממליץ לך לעשות שימוש כזה בחיבור שכן המכשיר שלך מאפשר זאת. נכון זה דורש כבילה כפולה.
לגבי הסאב, אין שום שליטה שלך על מה מקבל הסאב, היחידה תוציא אות לסאב (אני מניח 90 הרץ ומטה אבל יכל להיות גם 120) ואתה נדרש לבצע חיתוך בסאב עצמו בעזרת הבורר שיש לך על הסאב כמו גם להתאים את עוצמתו לעוצמת השמע בעזרת בורר הווליום עליו.
תדרש לשמוע מספר סגנונות של שירים ולשחק עם זה עד שיתאים לך

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
הצטרף: יוני 2007

שליחה

kobbi כתב:לגבי החיבור, אם לרמקולים המדפיים יש לך חיבור כפול מה שנקרא אפשרות ל bi wire אזי ממליץ לך לעשות שימוש כזה בחיבור שכן המכשיר שלך מאפשר זאת. נכון זה דורש כבילה כפולה.
...
·
כמובן צריך לציין שאין כל תועלת בכבילה כזו. למעשה יש נזק פוטנציאלי בשריפת טוויטרים אם בטעות לא מופעלים A+B ביחד.
..

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
הצטרף: דצמבר 2004

שליחה

@ZiggyMan
·
אתה כמובן מתפרץ לויכוח ישן 😴… .
מבחינתי יש הבדל גדול

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143
הצטרף: מרץ 2006
מיקום: נס-ציונה

שליחה

יש הבדל, קוראים לו bass managment
בכל רסיבר קולנוע ביתי תמצא את הפונקציה הזו כשבפועל היא מאפשרת לשלוח את כל התדרים הנמוכים ( גם ערוץ הסאב וגם מה שנשלח לכל שאר הרמקולים במיקס הרב ערוצי מתחת לתדר החיתוך שנבחר ) ליציאת הסאב ולמעשה חותכת את התדרים האלו משאר הרמקולים.
ההיגיון שעומד מאחורי הרעיון הזה הוא שאת הסאב אתה יכול למקם במיקום האידיאלי ביותר ביחס למיקום ההאזנה שלך אבל את הרמקולים הקדמיים אתה יכול למקם רק מקדימה ובכלל לא בטוח שבחדר נתון זה המיקום האידיאלי לרמקול שמפיק תדר נמוך.
בקיצור, השאלה היא אם יש במגבר הסטריאו שלך bass managment כי אם לא, לא עשית כלום.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
הצטרף: פברואר 2007

שליחה

יש למגבר יציאה לסאב
ואת הכיוונים אני עושה
בסאב עצמו.
ככה הסבירו לי בעלי
מגברי סטריאו עם סאב.

סאב עדיין אין לי
יהיה בקרוב.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”