הסאב לא מקבל אות מהרסיבר - נרכש ANTHEM MRX 720

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #221 

@RanMoyal
מדהים... והנה הגעת לטופ!

תתחדש ותהנה ממנו כי איך אפשר שלא :lol:
אתה באמת מבין איכות ויודע איפה לשקיע....

חלומו של כל אודיופיל, פשוט מדהים, אמרתי לך שאתה אדיר? או שזה היה נדיר :wink:
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #222 

FastandFurious@

תודה ויקטור על המילים החמות, אבל בשום מקום לא כתבתי שקניתי את המכשיר, אלא רק בדקתי אותו במשך כשבועיים ימים..

מצד שני, גם לא כתבתי שלא קניתי אותו, אז לך תדע...

אני מבטיח לכתוב בקרוב על הרשמים שלי, על ההסתבכויות שלי, על תושבי חוץ שמוטסים לכאן במיוחד ..ועוד..

אבל נראה לי שזה הזמן לשחרר את השירשור לנושא שלו...ולא לענייני טרינוב..

רן

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #223 

@RanMoyal
·האמת אין לי מושג האם רכשת או לא, אני תמיד לפני הכל שמח ומברך ורק אחרי זה חושב 😂😂...

🤘Peace and Love
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #224 

RanMoyal כתב:אתה כותב המון ולצערי החלק הארי של הדברים שנכתבים בכזו סמכותיות, הם מנותקי מציאות, לא מבוססים והם על סמך דמיונך הפורה.

לא מדובר ב ST2, אלא ב- Altitude עדיף שתמעט לכתוב בתחומים שאין לך הבנה בהם.

רן
...
·

תאמין לי שיש לי המון ידע והבנה בנושא גם כדי לאתגר אותך. ציינתי שמהזווית שצלמת זה נראה כמו קופסא לא גבוהה במיוחד, אז הנחתי שלקחת לבדיקה אחד ממוצרי ה HI FI שלהם ולא מוצר HT שנראה גדול יותר. עדיין אני לא מתחבר לעובדה שהם עושים שימוש בלוח מחשב PC בתוך ציוד אודיו. זה גם נותן הרגשה של מוצר עשה זאת בעצמך ולא מותג חברה. אבל כנראה שיש להם את הסיבות הטכניות לכך...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #225 

@Gad007
רק זורק לאוויר שמה זה משנה מה יש בתוך הקופסא ?
מבחינתי שיהיו שם התפוזים של פריגת במהדורת הפרדס החדשה.
כל עוד הם מצליחים להוציא מהתפוזים משהו שאחרים לא מצליחים ולהבנתי - אין עוררין לגבי המובילות בתחום של טרינוב - אז כל האחרים אולי יכולים ללמוד מזה ? האם יכול להיות שזה מה שצריך לשים ברסיבר בשביל לקבל סאונד איכותי ?
נקודה קטנה למחשבה.

קיצור, נמתין לשרשור של רן בנושא.
ממה שאני יודע ואיך שאנחנו מכירים את הנפשות הפועלות, הוא בוודאות הולך להיות מאוד!! מעניין.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #226 

חברים, לאחר הוספת רמקולי סראונד בי פולאר עשיתי כיול נוסף והפעם עשיתי השוואת עוצמות ל - 75DB לפני הרצת הכיול
ושמתי לב שהם היו בסביבות 85DB.
לאחר כיוונים זהים שעשיתי לאחר הרצת הכיול אני חושב שהעוצמה ירדה יותר מהכיולים הקודמים.
אציין שמדידת העוצמות נעשה עם אפליקציה ולא מד SPL, האם זה קריטי ועדיף לא למדוד?
איך מתמודדים נכון עם הסאב?
כיוונתי גם אותו ל 75 והעוצמה בסאב על 20 בזמן הכיול, אחרת בכיול מתקבלת הודעה להנמיך את הסאב .....מצד שני
אחרי הכיול מגבירים את הסאב :מבולבל:

מה אומרים?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #227 

גם עשיתי אם הטלפון אומרים שזה לא כמו אם המד עצמו אבל ......... שיהיה
Sony 1040
Monitor mass

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #228 

@niko
·לא הבנתי מה עשית ולמה.. יש לי רצון לעזור. תסביר שוב בבקשה

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #229 

@FastandFurious
הי ויקטור, חפרתי קצת והבנתי שלפני כיול רצוי מאוד להשוות עוצמות בנקודת ההאזנה
הראשית.
בתפריטים יש TEST NOISE, הרצתי בין הרמקולים והבאתי את העוצמה ל 75 DB בכל
הרמקולים עם אפליקציית שמודדת SPL.
אחרי שסיימתי הרצתי כיול כשהווליום בסאב 20(SVSׂׂ), אח"כ כפי שעשיתי בפעמים קודמות
ובהמלצתך(המצוינת) הורדתי את תדר החיתוך ל - 1KH והגדתי פרופילים.

2 שאלות:
האם מדידה באפליקציה היא טובה/נכונה?
איך יודעים בכמה להגביר את הסאב(בסאב עצמו) לאחר הכיול?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #230 

באופן אישי לא ברור לי למה אתה מנסה לדעת מה העוצמות ואז מריץ כיול.. מה הטעם למדדות עוצמות בנקודת האזנה ועוד עם מד spl בטלפון שהוא ממש לא מדוייק? לאור העובדה שאתה אחרי זה מריץ כיול אוטמטי וכל העוצמות משתנות ונעשה חישבו במערכת הכיול לפי העוצמות שמערכת הכיול מדדה..? אז נניח שמצאת לפני הכיול במדידות עם המד spl (הלא מדוייק בכלל) בטלפון
שרמקול שמאל צריך להוסיף לו 3 db בשביל להגיע לנקודת ה 75db ולרמקול ימין צריך להוסיף נניח 2db, הרצת כיול וקיבלת חישוב של מדידות חדשות שעליהם בעצם אתה אמור להסתמך עם התיקון האקוסטי ומרחקים בין הרמקולים שיגיעו לאוזן שלך באופן שווה בנקודת ה 75db.... לא ברור לי מה היית המטרה בפעולה שנקטת לפני הכיול.. ה ARC מדוייק לגמרי...

אם אתה רוצה להגברי את הסב, יש לך במסך ההגדרות איפה שנמצא ה TEST NOISE את העוצמה של הסב, תגביר משם כמה שאתה חושב שזה מספיק עבורך, אל תיגע בסב עצמו

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #231 

מה העוצמה שהכיול קבע לסב אחרי הכיול?
לדוגמא אצלי אחרי הכיול במסך של הסב פיזית אני על -15db
ובעוצמות של הסב בהגדרות העוצמות ברסיבר אני על 0db
כאמור אין הנחתות ולא תוספות, ושוב בסב sb16 אני על מינוס15db

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #232 

לא זוכר כרגע ואני לא בבית, מה שבטוח שהסאב על + כמו בכל הכיולים שעשיתי.....היה יוצא בסביבות +5.
ברסיבר גם אצלי הסאב על 0.
אצלי הסאב על 11,12 - אבל הסאב שלך הוא "קצת" יותר חזק :) וזה גם תלוי בחלל.
8)

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #233 

istarmini כתב:@niko
·
...
...
כל לחיצה על כפתור האינפוט בשלט מקדמת אותך לכניסה הבאה לא ? (זה מה שזכור לי).
בהרמוני אתה משאיר רק את הכניסות הפעילות ברסיבר ומוחק את כל היתר ואז כדי לעבור כניסה אתה אומר לו לשלוח פקודה של אינפוט וככה הוא יודע כמה פעמים לשלוח את הפקודה.

ככה אני פתרתי את הבעיה בזמנו.
...

בוקר טוב, משום מה משהו לא מסתדר כי בכל הדלקה של אקטיביטי הרסיבר נדלק בכניסת HDMI האחרונה
שהיתה פעילה ולא לכניסה המשוייכת לאקטיביטי.

מה אני לא עושה נכון?
8)

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1524
נתן תודות: 362 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #234 

עצתי לך:
תריץ כיול כמו שצריך לפי ההוראות.
אח"כ תשחק עם העוצמות לי מה שמתאים לך.
הכיול הוא בעיקר ל סביבת האזנה/גרף הענות לרמקול/תדרים/מרחקים/זוויות וכו.
חייב אח"כ להרים את הסאב, ואת האחוריים/צידיים... תשחק עם העוצמות.
תן לכיול לעשות הכל ואח"כ תשחק רק עם העוצמות.
הכיול עצמו קריטי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”