(i) דיון:תופעה של מוצרים זהים,בשמות שונים!
מבלי להתייחס למוצר כזה או אחר אלא לעניין העקרוני -
מה מפריע לכם אם מוצר של חברה סינית נמכר תחת מותג\ שם של חברה אירופית או אמריקאית - כל עוד המוצר כשלעצמו טוב ואיכותי ??
האם התרמית כביכול ?? האם העובדה שניצלו מותג אירופאי\ אמריקאי כדי לדחוף לכם מוצר סיני ??
כבר היו לא מעט פוסטים על כך שכיום לא ניתן להכליל את המוצרים הסיניים ולאמר מוצר סיני = ח ר א של מוצר. אני מניח שהרוב מסכימים שכיום הסינים מייצרים מוצרי היי אנד לא בפחות איכותיים ממותגים אירופאים. הקושי של המוצרים או החברות הסיניות הוא להתמודד עם בעיית התדמית שלהם לכן הראש הסיני ממציא פטנטים - נשווק תחת מותג אירופאי ..
לדעתי אם המוצר כשלעצמו איכותי ונשמע לי טוב והמחיר נראה לי מתאים אז מה איכפת לי אם זה יוצר בסין ומתחפש לאירופאי ??
שלמה
מה מפריע לכם אם מוצר של חברה סינית נמכר תחת מותג\ שם של חברה אירופית או אמריקאית - כל עוד המוצר כשלעצמו טוב ואיכותי ??
האם התרמית כביכול ?? האם העובדה שניצלו מותג אירופאי\ אמריקאי כדי לדחוף לכם מוצר סיני ??
כבר היו לא מעט פוסטים על כך שכיום לא ניתן להכליל את המוצרים הסיניים ולאמר מוצר סיני = ח ר א של מוצר. אני מניח שהרוב מסכימים שכיום הסינים מייצרים מוצרי היי אנד לא בפחות איכותיים ממותגים אירופאים. הקושי של המוצרים או החברות הסיניות הוא להתמודד עם בעיית התדמית שלהם לכן הראש הסיני ממציא פטנטים - נשווק תחת מותג אירופאי ..
לדעתי אם המוצר כשלעצמו איכותי ונשמע לי טוב והמחיר נראה לי מתאים אז מה איכפת לי אם זה יוצר בסין ומתחפש לאירופאי ??
שלמה
להיפך שלמה.
אם המוצר הסיני משנה תדמית ומשווק כמוצר אירופאי, בד"כ המחיר שלו גם משתדרג (כלפי מעלה), כי על מוצרים אירופאיים משלמים ביורו, והרבה.
לכן אם אותו מוצר נמכר גם תחת המותג הסיני וגם תחת המותג האירופאי - אני אעדיף את המותג הסיני .
מה שמפריע זה לא שניצלו את המותג האירופאי כדי לדחוף מוצר סיני, אלא שמוכרים את המוצר הסיני הטוב והזול יחסית כאילו מדובר באיזו אצולת היי אנד אירופאית המתומחרת בהתאם, ולא מגלים לך שבעצם יכולת לרכוש את אותו מוצר בדיוק בהרבה פחות.
אם המוצר הסיני משנה תדמית ומשווק כמוצר אירופאי, בד"כ המחיר שלו גם משתדרג (כלפי מעלה), כי על מוצרים אירופאיים משלמים ביורו, והרבה.
לכן אם אותו מוצר נמכר גם תחת המותג הסיני וגם תחת המותג האירופאי - אני אעדיף את המותג הסיני .
מה שמפריע זה לא שניצלו את המותג האירופאי כדי לדחוף מוצר סיני, אלא שמוכרים את המוצר הסיני הטוב והזול יחסית כאילו מדובר באיזו אצולת היי אנד אירופאית המתומחרת בהתאם, ולא מגלים לך שבעצם יכולת לרכוש את אותו מוצר בדיוק בהרבה פחות.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כיום מוצרים רבים מיוצרים בסין , הן בתחום האודיו , הביגוד , ההנעלה , התעשיה , ייצור.
ישנם מדינות נוספות שמספקות את רצפת הייצור של חברות אירופיאות כגון הודו בתחום התוכנה .
הבעיה המרכזית היא לא מיקום הייצור , לא ה QA , אבטחת האיכות .
הבעיה עם סין והודו שקייימת סטיגמה של איכות ובקרה ירודים ולכן התדמית נמוכה .
אני חושב חובת ההכוחה היא על הייצרנים ולכן אני מניח שתעבור תקופה עד שהם יצברו הכרה עולמית .
ישנם מדינות נוספות שמספקות את רצפת הייצור של חברות אירופיאות כגון הודו בתחום התוכנה .
אני חושב חובת ההכוחה היא על הייצרנים ולכן אני מניח שתעבור תקופה עד שהם יצברו הכרה עולמית .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
נמר כתב:אצלי יש לא מעט מוצרים סינים {גם בתחום המיקצועי} ודווקא עם האמריקאים היו לי בעיות קשות , הסינים לעומת זאת מעולם לא היתקלקלו לי....
לא חשבתי שתספר לנו אחרת
פרטים
פרטים
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כמה הבהרות,
אני באופן אישי אין לי שום בעיה עם מוצרים סיניים
אפילו שמעתי תוקפה די ארוכה מוצר סיני שנתן לי איכות
מוזיקאלית שלא מצאתי בחברות אחרות{גם אירופיות..
} וגם במחירים
גבוהים יותר.
ועד היום אני מעריך כמה חברות סיניות וחושב שהם נותנות תמורה מעולה לכסף.
{CAV לדוגמה}
אבל לא בזה העניין!
KOOKE כתב:
בוא נניח וקנית מוצר ממותג ידוע ונחשב, וניקרא לו X לצורך העניין
ושילמת עליו מחיר די יפה -אבל מה זה חשוב הרי אתה מרוצה מהמוצר
וזה בעצם מה שחושוב,נכון?
אבל אחרי תקופה של נניח שנה אתה רואה את אותו מוצר בדיוק על כל המשתמע
מזה! -אבל המוצר לא מסומן X כמו שלך אלא M - אבל לעזאזל זה אותו מוצר בדיוק - רק
אם שם אחר -והמחיר?נניח 40% פחות ממה ששלמת. למה? כובע - יבואן אחר הביא את
אותו מוצר בדיוק כמו שלך,אבל עם מדבקה שונה ובמחיר שונה.
איך תרגיש?
דרך אגב מה אם אתיקה מקצועית ?זה לא צריך להיות בראש סולם הערכים שלנו?
או שאני נאיבי מידי.
אפילו שמעתי תוקפה די ארוכה מוצר סיני שנתן לי איכות
מוזיקאלית שלא מצאתי בחברות אחרות{גם אירופיות..
גבוהים יותר.
ועד היום אני מעריך כמה חברות סיניות וחושב שהם נותנות תמורה מעולה לכסף.
{CAV לדוגמה}
אבל לא בזה העניין!
KOOKE כתב:
אז בוא אני אשאל אותך שאלה ותענה לי בכנות עד כמה שאתה יכול...מה מפריע לכם אם מוצר של חברה סינית נמכר תחת מותג\ שם של חברה אירופית או אמריקאית - כל עוד המוצר כשלעצמו טוב ואיכותי ??...
בוא נניח וקנית מוצר ממותג ידוע ונחשב, וניקרא לו X לצורך העניין
ושילמת עליו מחיר די יפה -אבל מה זה חשוב הרי אתה מרוצה מהמוצר
וזה בעצם מה שחושוב,נכון?
אבל אחרי תקופה של נניח שנה אתה רואה את אותו מוצר בדיוק על כל המשתמע
מזה! -אבל המוצר לא מסומן X כמו שלך אלא M - אבל לעזאזל זה אותו מוצר בדיוק - רק
אם שם אחר -והמחיר?נניח 40% פחות ממה ששלמת. למה? כובע - יבואן אחר הביא את
אותו מוצר בדיוק כמו שלך,אבל עם מדבקה שונה ובמחיר שונה.
איך תרגיש?
דרך אגב מה אם אתיקה מקצועית ?זה לא צריך להיות בראש סולם הערכים שלנו?
או שאני נאיבי מידי.
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

נכון!yairjazz כתב:
מה שמפריע זה לא שניצלו את המותג האירופאי כדי לדחוף מוצר סיני, אלא שמוכרים את המוצר הסיני הטוב והזול יחסית כאילו מדובר באיזו אצולת היי אנד אירופאית המתומחרת בהתאם, ולא מגלים לך שבעצם יכולת לרכוש את אותו מוצר בדיוק בהרבה פחות....
זה בעצם שורש הבעיה שאני מעלה.
התוצרת הסינית כהשוואה לתוצרת היפנית,Eyal_W כתב:כיום מוצרים רבים מיוצרים בסין , הן בתחום האודיו , הביגוד , ההנעלה , התעשיה , ייצור.
אני חושב חובת ההכוחה היא על הייצרנים ולכן אני מניח שתעבור תקופה עד שהם יצברו הכרה עולמית ....
יפן שלפני מלחמת העולם השנייה,התמחתה בייצור המוני של מוצרים זולים בעלי איכות ירודה.
בשנות ה 50 עד לשנות ה 70 ,נרתמה ארה"ב לעזרת יפן במטרה לשקם את קו הייצור שלה שנפגע קשות לאחר ההפצצות הכבדות שספגה במלחמה. לצורך כך נשלחו מהנדסים רבים (אחד מהבולטים היה דמינג), כאשר הדגש הושם על שיפור,למידה ויישום של בקרת איכות גבוהה,בהתאם לנמצא בפס הייצור של אותם מוצרים אמריקאים ואירופאים ששלטו בשוק באותו הזמן.
רק בסוף שנות ה70 קיבלו היפנים את ההכרה עליה עמלו מעל ל 20 שנה.העולם הכיר באיכות המוצרים והדרישה אף גברה מעבר לזאת של המוצרים האמריקאים.
הייצור הסיני כיום במגמת עליה מתמשכת,בקרת האיכות מקבלת דגש רב ,כמו כן נרכש ידע רב מאותן מדינות שהשכילו להעביר את קו הייצור לסין במטרה להוזיל עלויות ,כך שהכל עניין של זמן עד שהעולם יכיר בכך שהייצור בסין אינו נופל מהמקבילים לו במדינות המערביות, ואנחנו כצרכנים אף נשאף לייצור בסין כשם הדרישה כיום לייצור ביפן.
! Ride with the wind of change
אבל עד אז .... 
פרטים
פרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אגב, בלי קשר לנושא הזה יש המון דברים כאלה בתעשיות שונות.
המון מוצרים שמיוצרים על ידי חברה אחת ונמכר כ-OEM לחברה אחרת. לפעמים זה פשוט אותו מוצר עם מדבקה, ולפעמים בונים לו רמות שונות של אלקטרוניקה.
קחו את נגנן ONKYO בזמנו. הם פשוט היו פעם (לא יודע מה המצב כרגע, לא בדקתי לאחרונה) נגני PIONEER שהחליפו להם את הספק, את ה-DAC ואת המארז.
האם זה אותו מוצר או לא? הגבולות מטשטשים...
המון מוצרים שמיוצרים על ידי חברה אחת ונמכר כ-OEM לחברה אחרת. לפעמים זה פשוט אותו מוצר עם מדבקה, ולפעמים בונים לו רמות שונות של אלקטרוניקה.
קחו את נגנן ONKYO בזמנו. הם פשוט היו פעם (לא יודע מה המצב כרגע, לא בדקתי לאחרונה) נגני PIONEER שהחליפו להם את הספק, את ה-DAC ואת המארז.
האם זה אותו מוצר או לא? הגבולות מטשטשים...
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

aviv007
שים לב,
את ההיסטוריה{עבר} של יפן אחרי מלחמת העולם השנייה
והחורבן שהם המיטו על עצמם,הם לא ישכח לעולם.
כמובן שמהתחתית אפשר רק לעלות -וזה מה שקרה גם איתם.
אבל אסור לשכוח שבהסכם הכניעה של יפן שהיה מאוד משפיל מבחינתם {כמעט חרקירי הם עשו
}
הם חתמו על אי אפשרות של בניית הצבא מחדש להתקפי -אלא להגנה בלבד
מה שאפשר להם להשקיע יותר כספים בטכנולוגיה אזרחית
וזאת התוצאה שאנחנו רואים כעת לנגד עינינו.
אבל כמובן שלא זה הדיון לשמו התכנסנו.
הנקודה היא עקרונית,
האם זה הוגן {מעניין מה החוק אומר על זה?} ואיך אנחנו אמורים להתייחס/להתנהג
למוצרים שהם זהים לחלוטין -אבל אחד מיובא מסין {האורגינל למרבה הפלא} והשני
אותו מוצר בדיוק - אבל מיובא מאירופה "הנאורה"
-ויש לו BRAND NAME
נוצץ יותר עקב ארץ מוצאו
- וכמובן תג מחיר גבוה יותר...
מה אנחנו צריכים להרגיש?
שים לב,
את ההיסטוריה{עבר} של יפן אחרי מלחמת העולם השנייה
והחורבן שהם המיטו על עצמם,הם לא ישכח לעולם.
כמובן שמהתחתית אפשר רק לעלות -וזה מה שקרה גם איתם.
אבל אסור לשכוח שבהסכם הכניעה של יפן שהיה מאוד משפיל מבחינתם {כמעט חרקירי הם עשו
הם חתמו על אי אפשרות של בניית הצבא מחדש להתקפי -אלא להגנה בלבד
מה שאפשר להם להשקיע יותר כספים בטכנולוגיה אזרחית
וזאת התוצאה שאנחנו רואים כעת לנגד עינינו.
אבל כמובן שלא זה הדיון לשמו התכנסנו.
הנקודה היא עקרונית,
האם זה הוגן {מעניין מה החוק אומר על זה?} ואיך אנחנו אמורים להתייחס/להתנהג
למוצרים שהם זהים לחלוטין -אבל אחד מיובא מסין {האורגינל למרבה הפלא} והשני
אותו מוצר בדיוק - אבל מיובא מאירופה "הנאורה"
נוצץ יותר עקב ארץ מוצאו
מה אנחנו צריכים להרגיש?
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 232
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
סלח לי ידידי מר צפריר
לא הבנתי איך הגעת ועל סמך מה למשפט האחרון שלך : " ..וכמובן , תג מחיר גבוהה יותר"?
מי אמר לך שמחירי Leonardo Audio יהיו יותר יקרים ,? ממש לא!
אמיר ארמה
לא הבנתי איך הגעת ועל סמך מה למשפט האחרון שלך : " ..וכמובן , תג מחיר גבוהה יותר"?
מי אמר לך שמחירי Leonardo Audio יהיו יותר יקרים ,? ממש לא!
אמיר ארמה
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

וועוד דבר לידיעת החברים
אגב , במשא ומתן מול האיטלקים הודיעו לי שבעולם האודיופילים הקטן יחסית אין מטומטמים והמחיר של מוצר מסויים שמתומכר בעולם ב X כסף יעלה אותו הדבר גם אם שונה שמו לשם אקזוטי יותר...
שינוי השם בוצע בהסכם מפורש עם החברה בסין שמוצריה לשוק האירופאי יקראו Leonardo Audio ויופצו לכל היבואנים במדינות אירופה דרך חברת Leonardo Audio בלבד . זה הכל.
אמיר ארמה
.
אגב , במשא ומתן מול האיטלקים הודיעו לי שבעולם האודיופילים הקטן יחסית אין מטומטמים והמחיר של מוצר מסויים שמתומכר בעולם ב X כסף יעלה אותו הדבר גם אם שונה שמו לשם אקזוטי יותר...
שינוי השם בוצע בהסכם מפורש עם החברה בסין שמוצריה לשוק האירופאי יקראו Leonardo Audio ויופצו לכל היבואנים במדינות אירופה דרך חברת Leonardo Audio בלבד . זה הכל.
אמיר ארמה
.
אמיר,
לא הבנתי את הנושא בו הדגשת שחברת לאונרדו משווקת את מוצרי Original באירופה.
כידוע לי חברת Leonardo מייצגת את מוצריי Original בכדי לשווק לשוק האיטלקי בלבד,
כפי שהינך מייצג חברות שונות אשר המכירה שלהם מתבצעת בארץ בלבד, לזה קוראים Sole Agency .
אולי חברת Leonardo לא מוסרת לך פרטים נכונים, כדאי שתבדוק אתם.
לוני
לא הבנתי את הנושא בו הדגשת שחברת לאונרדו משווקת את מוצרי Original באירופה.
כידוע לי חברת Leonardo מייצגת את מוצריי Original בכדי לשווק לשוק האיטלקי בלבד,
כפי שהינך מייצג חברות שונות אשר המכירה שלהם מתבצעת בארץ בלבד, לזה קוראים Sole Agency .
אולי חברת Leonardo לא מוסרת לך פרטים נכונים, כדאי שתבדוק אתם.
לוני
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

לוני, חברים..
אסכם את הנושא בדברים הבאים :
א. שאלתי אותם והם ענו לי חד משמעית שיש להם היתר הפצה לאירופה ולמזה"ת למעט ארה"ב.
ב. הם לא משווקים רק את מוצרי Origilal אלא גם מותגים נוספים.
ג אם הם הגיעו אליי ולעוד הרבה יבואנים ממדינות שונות בחו"ל (אני דיברתי איתם אישית עם 2 יבואנים מאירופה) אז כניראה שיש להם היתר לשיווק זה למדינות מחוץ לאיטליה!
- אפרופו השוק הסיני . ...
-אני עבדתי 11 שנים בחנות ברשת "ליאור " וניהלתי ב 5 שנים האחרונות את הסניףבקניון מלחה ואני רוצה לומר לכם שרוב הטלויזיות מסין היו זהות בשמות שונים, ככה גם מכונות הכביסה
שמגיעות מאיטליה , היו זהות בשמות שונים, ואפילו בגרמניה , למי שלא יודע , החברות בוש, קונסטרוקטה, ו..ד-דיטריך, שיכים לקונצרן
סימנס וכל ארבעת השמות הגדולים הללו למעשה מיוצרים במיפעלי סימנס ולמעשה מדובר באותה מכונת כביסה.....
מה שאני מנסה לומר שזה המצב בעולם כולו בכל מוצרי החשמל ולדעתי בענפים נוספים
וכן...זה קיים גם בסטראו.
ובזה אני מקווה שהעניין מוצה, והובן .
אמיר ארמה
אסכם את הנושא בדברים הבאים :
א. שאלתי אותם והם ענו לי חד משמעית שיש להם היתר הפצה לאירופה ולמזה"ת למעט ארה"ב.
ב. הם לא משווקים רק את מוצרי Origilal אלא גם מותגים נוספים.
ג אם הם הגיעו אליי ולעוד הרבה יבואנים ממדינות שונות בחו"ל (אני דיברתי איתם אישית עם 2 יבואנים מאירופה) אז כניראה שיש להם היתר לשיווק זה למדינות מחוץ לאיטליה!
- אפרופו השוק הסיני . ...
-אני עבדתי 11 שנים בחנות ברשת "ליאור " וניהלתי ב 5 שנים האחרונות את הסניףבקניון מלחה ואני רוצה לומר לכם שרוב הטלויזיות מסין היו זהות בשמות שונים, ככה גם מכונות הכביסה
שמגיעות מאיטליה , היו זהות בשמות שונים, ואפילו בגרמניה , למי שלא יודע , החברות בוש, קונסטרוקטה, ו..ד-דיטריך, שיכים לקונצרן
סימנס וכל ארבעת השמות הגדולים הללו למעשה מיוצרים במיפעלי סימנס ולמעשה מדובר באותה מכונת כביסה.....
מה שאני מנסה לומר שזה המצב בעולם כולו בכל מוצרי החשמל ולדעתי בענפים נוספים
וכן...זה קיים גם בסטראו.
ובזה אני מקווה שהעניין מוצה, והובן .
אמיר ארמה
עופר
מובן מאליו שאם המוצר הסיני שבתחפושת אירופאית עולה יותר אז זה יהיה איכפת לי ולא ארכוש את המוצר היקר יותר רק בגלל התחפושת.
השאלה היא מה קורה כאשר שני המוצרים ה"מחופש" והסיני המקורי נמכרים באותו מחיר או בהבדלי מחיר זניחים ??
לי עדיין נראה שמרבית הקונים יעדיפו את המוצר שבתחפושת האירופאית ולו בגלל בעיית התדמית של המוצרים הסיניים.
אני לא נכנס לתת שאלה נפרדת והיא שאלת המיתוג וכמה שווה לפלוני לשלם רק על התוית שזה של יצרן XX אוריגינלי..
שלמה
מובן מאליו שאם המוצר הסיני שבתחפושת אירופאית עולה יותר אז זה יהיה איכפת לי ולא ארכוש את המוצר היקר יותר רק בגלל התחפושת.
השאלה היא מה קורה כאשר שני המוצרים ה"מחופש" והסיני המקורי נמכרים באותו מחיר או בהבדלי מחיר זניחים ??
לי עדיין נראה שמרבית הקונים יעדיפו את המוצר שבתחפושת האירופאית ולו בגלל בעיית התדמית של המוצרים הסיניים.
אני לא נכנס לתת שאלה נפרדת והיא שאלת המיתוג וכמה שווה לפלוני לשלם רק על התוית שזה של יצרן XX אוריגינלי..
שלמה
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

..