Shadow and Bone -סדרת פנטזיה מבוססת טרילוגיית "הגרישה"

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #21 

28/04/2021 20:43  
Batnun כתב:
28/04/2021 11:41  
Huber כתב:
הבעיה שלדעתי בסידרה היא שהסופרת נתנה שמות חדשים להרבה ביטויים ומילים שכבר קיימים בשפה האנגלית. לדוגמא "גרישה" זה בעצם מי שהוא מכשף/בעל כוחות על טבעיים - ולזה היא המציאה ביטוי חדש לחלוטין. כשהשחקן הראשי נכנס לאוהל של הגרישה והיא רוצה לבלות איתו את הלילה, במקום להשתמש במילה קיימת לסקס היא שוב ממציאה מילה שלא קיימת בשפה האנגלית ונותנת לצופה/קורא להבין מה בעצם נאמר שם בעזרת קונוטציה. כשזה קורה רק 1-2 פעמים - סביר, פה ב 2 פרקים נתקלתי בזה שוב ושוב ושוב עד שזה מתחיל כבר להעיק.

אתן לזה עוד סיכוי, קשה לשפוט לפי רק 2 פרקים, אבל לבנתיים התחלה לא מעודדת.
...

היא לא המציאה כלום, זה סלנג באנגלית (בריטית)...

"When I get nerves the night before, I like to have a good tumble with a stranger"

בדוק את הפירושים האפשריים כאן:
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Tumble

Batnun

.
...
לקחת את המילה יהחידה בה טעיתי והפכת דרכה את כל האמיר שלי לשגויה?

היא המציאה המון ביטויים/מילים בסידרה. הדוגמא הכי בולטת היא העובדה שהיא קוראת לאנשים עם מראה אסיאתי "שו" (גם להיא שנראית הודית היא נתנה שם שלא קשור לכלום). אז tumble היא כן מילה - אני עדיין עומד בטענתי שהעובדה שהיא דחפה כ"כ הרבה ביטויים/מילים שהיא מציאה סתם מעיק לדעתי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #22 

28/04/2021 21:59  
mrraz111 כתב:
אצלי זה OLED והתמונה ממש טובה
...
כנ"ל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #23 

29/04/2021 6:21  
oferlaor כתב:
תמונה טובה, סאונד טוב. החצי הראשון של הפרק הראשון קשה לפיצוח ולא הכי מובן. זה משתפר בחצי השני של הפרק. נמשיך ונעקוב.
...
אנחנו כבר סיימנו פרק רביעי. סידרה סבירה ותו לא, לא כ"כ מבין למה היא זוכה לכ"כ הרבה שבחים.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #24 

היא לא מתעלה למרות שניכר שהושקעו בה כספים
חסר לה המשהו הזה שמשאיר את הצופה מרותק.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #25 

29/04/2021 8:13  
Huber כתב:

היא המציאה המון ביטויים/מילים בסידרה. הדוגמא הכי בולטת היא העובדה שהיא קוראת לאנשים עם מראה אסיאתי "שו" (גם להיא שנראית הודית היא נתנה שם שלא קשור לכלום). אז tumble היא כן מילה - אני עדיין עומד בטענתי שהעובדה שהיא דחפה כ"כ הרבה ביטויים/מילים שהיא מציאה סתם מעיק לדעתי.
...

ככה זה בפנטסיה, סופרים לרוב ממציאים מילים וביטויים חדשים. גם טולקין המציא מילים חדשות...

"גרישה" בסדרה זה כינוי לקבוצה של אנשים בעלי היכולת לשלוט בקסמים, מעין מסדר. המילה הגיעה מהשפה הרוסית, וכמובן כל הסדרה קיבלה השראה מרוסיה הצארית.

אם לצטט את הסופרת:

I chose the name Grisha for the magical elite because it is the Russian diminutive of Gregory which means “watchful” and derives from the biblical Grigori (which a lot of paranormal fans will recognize from fallen angel tales). It also evokes the word “geisha,” which reinforces the sense of beauty, secrecy, and the elite.

Batnun

.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11676
נתן תודות: 1236 פעמים
קיבל תודות: 2491 פעמים

שליחה #26 

mrraz111 כתב:
...
בקיצור, רק עבור זה שווה לקנות OLED. יש לי סוני 85" הכי מתקדמת, זאת התמונה שהייתה בסדרה. (מעט חשוכה למרות שאיכותית)

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

Huber כתב:
הדוגמא הכי בולטת היא העובדה שהיא קוראת לאנשים עם מראה אסיאתי "שו" (גם להיא שנראית הודית היא נתנה שם שלא קשור לכלום). אז tumble היא כן מילה - אני עדיין עומד בטענתי שהעובדה שהיא דחפה כ"כ הרבה ביטויים/מילים שהיא מציאה סתם מעיק לדעתי.
...

"שו", או "Shu", זה פשוט כינוי לתושבי Shu Han, אחת הארצות בעולם הדמיוני של Shadow and Bone. אז כן, הסופרת שוב המציאה ארץ דמיונית, ולא בחרה להשתמש בארצות קיימות כמו הודו, רוסיה, או ארה"ב...

Batnun

.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

29/04/2021 8:49  
Batnun כתב:
Huber כתב:

...

ככה זה בפנטסיה, סופרים לרוב ממציאים מילים וביטויים חדשים. גם טולקין המציא מילים חדשות...

"גרישה" בסדרה זה כינוי לקבוצה של אנשים בעלי היכולת לשלוט בקסמים, מעין מסדר. המילה הגיעה מהשפה הרוסית, וכמובן כל הסדרה קיבלה השראה מרוסיה הצארית.

אם לצטט את הסופרת:

I chose the name Grisha for the magical elite because it is the Russian diminutive of Gregory which means “watchful” and derives from the biblical Grigori (which a lot of paranormal fans will recognize from fallen angel tales). It also evokes the word “geisha,” which reinforces the sense of beauty, secrecy, and the elite.

Batnun

.
...
פנטזיה זה הז'אנר האהוב עלי בספרות ובטלוויזיה, אז אני לא צריך שיספרו לי מה קורה שם. כולם ממציאים מילים, גזעים, ארצות, עמים וכו. מה שאני אומר זה שפה העומס גדול מהרגיל, והרבה פעמים לטעמי האישי ללא צורך. לי אישית זה יצר ריחוק מורגש והעובדה הנ"ל גרמה לכך שלקח לי 1-2 פרקים לפחות להתחבר לסידרה שבמקום לשבת ורק להינות מהם הייתי צריך "ללמד" את עצמי מחדש עוד ועוד ביטויים/גזעים/מילים מומצאות.

לטעמי מיותר, כל אחד ודעתו.

ד"א, טולקין יצר שפות שלמות וגזעים שלמים מאפס ש(לא לדבר על עולמות, אלים וכו) - ועדיין בקריאת הספרים שלו לא הרגשתי כ"כ מנותק. אומר הרבה לא?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

ד"א - היום למדתי שבספרים הדמות הראשית היא בכלל רוסיה ולא אסיאתית ושרק בהמרה לסידרה בנטפליקס הכניסו את כל נושא הגזע.

לסופרת קוראים לי ברדוגו והיא ישראלית ממוצא רוסי/מרוקאי למיטב הבנתי (כיום חיה בארה"ב), מה שמסביר הרבה על ההשפעות הרוסיות בסידרה.

https://thegrishaverse.fandom.com/wiki/Alina_Starkov

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

29/04/2021 8:56  
Kondo10 כתב:
mrraz111 כתב:
...
בקיצור, רק עבור זה שווה לקנות OLED. יש לי סוני 85" הכי מתקדמת, זאת התמונה שהייתה בסדרה. (מעט חשוכה למרות שאיכותית)
...
בהחלט, למי שיכול
ה-OLED שלי כבר ישנה ובאור יום היא לא מתעלה עם תמונה חשוכה
יש סדרות חשוכות שאני מחכה שיחשיך בשביל לצפות בהם
מתאים לי אחרי העבודה..
אבל כשמחשיך היא מוציאה תמונה מעולה ומלאת פרטים כולל בסדרות כמו משחקי הכס שהיו בהם פרקים שאנשים לא יכלו לראות.
מדובר כמובן על סדרות חשוכות בלבד ולא על צפיה רגילה סרטים וחדשות.
הבנתי שבמודלים שיצאו אחרי הבהירות השתפרה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
תגובות: 11676
נתן תודות: 1236 פעמים
קיבל תודות: 2491 פעמים

שליחה #31 

למי שיכול? יכולתי מה שרציתי בכל סכום, העדפתי ללכת על מסכים של סוני שהיו מאוד יקרים דאז. (במיוחד לאחר השידרוג ל 85 אינץ')
יכול להיות שהושפעתי מהתלונות על הצריבות. מעבר לזה אצלי מסכים דלוקים שעות על גבי שעות.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

29/04/2021 9:24  
Huber כתב:
ד"א - היום למדתי שבספרים הדמות הראשית היא בכלל רוסיה ולא אסיאתית ושרק בהמרה לסידרה בנטפליקס הכניסו את כל נושא הגזע.
...

הדמות הראשית בספרים היא לא רוסיה כי אין שם מדינה שנקראת רוסיה :roll:
במקרה יצא שהשחקנית שמגלמת את הדמות הראשית בסדרה היא ממוצא מעורב (בריטית/סינית), אבל זה הכל.

Batnun

.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #33 

יש לאנשים פה נטייה להידבק למילה אחת בתגובה ולנתח אותה למוות, ועל גבה לשלול את כל התגובה.

כן. אתה צודק. היא לא "רוסיה" ואין שם שום מדינה שנקראת רוסיה, אבל המדינה שכן שם היא מקבילה די דומה (המלך שם נקרא צאר, הלבוש והאקלים זהה וכו). אבל היא בהחלט גם לא אסיאתית (או מה שהיא קוראת "שו") ואין למיטב ידיעתי בספרים שום קשר לעובדה שהיא מגזע שונה וכל הנושא של קיבל משקל רק בעיבוד של נטפליקס מהספרים לסדרה.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

יש לאנשים מסויימים פה נטיה להתווכח עד מוות, לעולם לא להודות שהם טעו במשהו, והכי חשוב - להגיד את המילה האחרונה.

Batnun

.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

29/04/2021 9:59  
Kondo10 כתב:
למי שיכול? יכולתי מה שרציתי בכל סכום, העדפתי ללכת על מסכים של סוני שהיו מאוד יקרים דאז. (במיוחד לאחר השידרוג ל 85 אינץ')
יכול להיות שהושפעתי מהתלונות על הצריבות. מעבר לזה אצלי מסכים דלוקים שעות על גבי שעות.
...
גם אני חששתי מצריבות אבל אחרי 4 שנים עוד לא ראיתי אחת אז הפסקתי לחשוש
אולי אני לא רגיש ולא מחפש לעומק אבל בצפיה רגילה לא ראיתי דבר
זה לא שאין צריבות ב OLED יתכן וזה קשור למאפייני הצפיה שהם שונים מלקוח ללקוח.
לפני מספר שנים העליתי כאן תמונה מנתב"ג של טלויזיה OLED שהוצבה להדגמה והריצה סרטון שחזר על עצמו
היו שם האבא והאמא של הצריבות, ממש הטבעה של הסרטון במסך
הצחיק אותי שזו היתה ההדגמה של היבואן הרשמי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

29/04/2021 13:11  
Batnun כתב:
יש לאנשים מסויימים פה נטיה להתווכח עד מוות, לעולם לא להודות שהם טעו במשהו, והכי חשוב - להגיד את המילה האחרונה.

Batnun

.
...
מודה ועוזב - ירוחם :lol:

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #37 

29/04/2021 13:11  
Batnun כתב:

Batnun

.
...
זו השיטה שלו, לזרוק פניני חוכמה לבריכה כדי לעשות גלים.
עוד רגע זן של חוכמה וזה מהיום
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 1#p3168011

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #38 

הנה עוד חכמולוג הצטרף לדיון - זה שזורק אמירות בלי קשר לכלום ואח"כ מאשים אחרים בפניני חוכמה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”