sonoff light switch חיבור הארקה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2184
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #21 

@Lior98

מבחינה בטיחותית, אתה צריך שקו ה-0 יגיע מאותו מפסק בלוח החשמל. אם אותו מפסק בלוח החשמל שולט בשניהם, אז תיאורטית כן. אבל בכל מקרה, סביר שגם במפסק המדובר אין קו 0, כי אין צורך (למעשה, אם זה מפסק מתחלף בשיטת travel system גם לא בהכרח יש לך פאזה). בבתים ישנים יש נקודת בקרה מאחורי עיגול בקיר מעל המפסקים. כיום נהוג לשים את נקודת הבקרה מאחורי המפסקים - כי זה יותר נוח לתפעול ולביצוע שינויים, וגם קופסאות גוויס הרבה יותר גדולות מאשר ה-55 הישנות.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #22 

@dr0r
·

כן הוא גם אמר לי לגבי העיגולים מעל המפסקים כמו שאמרת רק הבעיה זה שבחדר הספציפי אין את העיגול הזה למעלה יש חדר אחד ליד שכן יש את העיגול הזה אפשר פשוט למתוח כבל בין השניים?

הוא אמר לי שצריך לפתוח את המתג בחדר הספציפי ולראות לאיפה הצינור מגיע ושם כביכול להשחיל את הקו 0

איזה בלאגן הייתי בטוח אני קונה את המתג ופשוט מחליף ביניהם שבוע הזה הוא יבוא אליי לבדוק את זה אם לא נמצא דרך חליפית אביא חשמלאי שיעשה תעבודה

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #23 

לסבך לך את החיים יותר לא בטוח שהמוצר בכלל יכנס בקוטר קופסה שיש לך בקיר....
https://www.itead.cc/sonoff-t1.html
מקווה שהזמנת את דגם ה EU וגם הוא בקוטר 60MM ולא יכנס לקופסה תקנית של 55MM (אולי בלחץ)
אולי יש מישהו בפורום שכבר הצליח לחבר בקופסה עגולה?

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

@rm1
·

אכן הזמנתי את הeu לגבי קוטר לא בדקתי מקרה הכי הכי גרוע שזה הולך לפח זה עלה רק 20 שקל כל אחד וקניתי 2

אגב מה שמסקרן אותי אם יש מתג חכם בקישוריות wifi שהוא לא דורש קו 0 והוא פשוט עם חיבור סטנדרטי

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

@Lior98
·
בשביל שמתג יעבוד, ויקבל הוראה להידלק, הוא צריך זרם חשמלי, כלומר מעגל סגור. לכן הדרך היחידה שמתג יכול לעבוד בלי קו 0 היא אם המעגל כל הזמן סגור - וזה אפשרי בדימרים באופן מוגבל, בעיקר אם משתמשים בטכנולוגיה עם צריכה נמוכה כמו Z-Wave. אני לא מכיר מתג WiFi כזה. בכל מקרה זה גם לא ממש בריא לנורות להעביר דרכן זרם נמוך במקום לכבות אותן.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

זה לא בעיה לחשמלאי להעביר קו אפס לכל מפסק.
כמו שמגיע פאזה אפשר להשחיל גם אפס.
אלא עם כן הצנרת סתומה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

כן, וכאמור לפי החוק גם אם היה לך קו 0 בקופסא, החלפת המפסק צריכה להיעשות ע"י חשמלאי מורשה בלבד.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #28 

rm1 כתב:לסבך לך את החיים יותר לא בטוח שהמוצר בכלל יכנס בקוטר קופסה שיש לך בקיר....
https://www.itead.cc/sonoff-t1.html
מקווה שהזמנת את דגם ה EU וגם הוא בקוטר 60MM ולא יכנס לקופסה תקנית של 55MM (אולי בלחץ)
אולי יש מישהו בפורום שכבר הצליח לחבר בקופסה עגולה?
...
·
אין סיכוי שהלחצן הזה ברוחב 58 יכנס בקופסא 55, לא על ה 3 ממ האלו אלא בגלגל שהוא ריבוע, אלכסון של 58 מרובע זה בחישוב גס מעל 80ממ

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

הוא קנה את הגרסה העגולה בקוטר 60+-
יש 3 גרסאות למפסקים האלה, מופיע בסוף הדף.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

@rm1
·

הזמנתי מפה ראיתי בפרטים שהם כתבו ש eu זה 86x86 לא היו לי גדלים מקרה גרוע אני אגדיל קצת את החור שיהיה מתאים אני חושב שזה דווקא דיי זניח הקטע של הגודל מה שיותר הקריטי זה רק הקטע של הכבל אדבר עם חשמלאי בשבוע הזה שיבוא ויעשה לי את זה מראש המכשיר יגיע אליי עוד 20 יום השאלה שלי אם אני ארצה לשים עוד מתגים כאלה בחדרים אני אהיה צריך בכל חדר להביא חשמלאי? זה נשמע עסק יקר

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

86x86 זה המידות החיצוניות לא החלק הפנימי שנכנס לקיר.
בכל מפסק תצטרך קו אפס זה לא בא בסטנדרט גם לא בבית חדש.
חפש לך קרוב משפחה חשמלאי ותקווה למחיר סביר.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

@Lior98
·
לכל מפסק שתרצה להחליף חשמלאי יצטרך גם להשחיל קו 0, וגם להרחיב את החור כדי שמפסק בקוטר 60 יכנס (כמובן שאם תקנה מפסקים שהחלק האחורי שלהם קטן מ-55 יהיה לו הרבה יותר קל == פחות עבודה ויותר זול).
ברור שכדאי לך להחליט מה אתה רוצה להחליף, לקנות את כל המפסקים, ולתת לחשמלאי לעשות את כל העבודה בפעם אחת. גם יחסוך לו את הצורך להגיע אליך שוב ושוב, וגם המחיר לפריט יורד כשהכמות גדלה.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

@rm1

נתקלתי במפסק חכם

https://www.wallashops.co.il/Mobile/Mai ... uct/7HYnng

ששם הם אמרו שזה לא דורש שינוי תשתית חשמל כמו במקרה הנל

(ממה שהבנתי שזה שונה בגלל שהמתג שאנחנו מדברים עליו זה wifi והוא דורש קו 0 והמתג הזה שרשמתי זה דרך בלוטוס וכנראה שזה לא דורש) השאלה שלי אם יש עדיפות מסויימת בטכנולוגיה בין מתג wifi למתג בלוטוס 4.0? יש יתרונות/חסרונות ביניהם?

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #34 

@Lior98
·
יש הבדלים

WIFI יהיה זמין גם מחוץ לבית, BT יהיה זמין רק בתוך הבית.

מתג WIFI יפעל בכל מקום שבו יש קליטה ל WIFI. מתג BT יפעל אם תהיה מספיק קרוב ולא יהיו יותר מידי קירות בדרך. באותו החדר לא תהיה בעיה ללהדליק או לכבות את האור. בחדרים אחרים לא בטוח שתהיה קליטה.

בלי קשר לטכנולוגיה, שים לב שהמתג בקישור מתאים לקופסת גוויס, ככה שבשביל להתקין אותו תצטרך לחצוב בקיר ולהחליף קופסה.

יש מתגים שעובדים בטכנולוגיית RF.

הם לא דורשים קו 0, ואפשר לשלוט בהם עם שלט.

כדי שתהיה לך גישה אליהם עם הטלפון בתוך הבית ומחוצה לו, צריך מכשיר נוסף שמחובר לאינטרנט ויודע לשלוח פקודות RF.

עם המכשיר כזה יש גם אופציות מתקדמות כמו כיבוי והדלקה בשעות מסויימות וכו...

יצרנים מוכרים שמייצרים כאלה מתגים הם SESSO ו LIVOLO (יש להם מתגים שמתאימים לקופסא 55 עם הברגה, אבל במידה ואין לך הברגה אפשר לאלתר ולקבע את המתג לקיר).

בשביל האופציה החכמה, ניתן לרכוש מכשיר כמו ה- broadlink rm pro

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”