אז יש לי זמן מסויים להחליט סופית לגבי מה שאני בוחר, אז ככה...
בהתחלה רציתי סוני LED X900F ואז ראיתי ביקורות ברשת שיש בעיה עם הזווית צפייה וציון נמוך מאוד ב RTINGS.. וזה מאוד הפריע לי ובנוסף חשבתי גם שאני רואה סדרות בטאבלט של סמסונג Samsung Galaxy Tab S3 שרואים שם פצצה אבל זה מסך קטן(9.7 אינץ'...), מה שאהבתי שם במיוחד זה החדות של התמונות והחדות של הפנים של האנשים וחדות מאוד גבוהה באופן כללי וגם בסצינות חשוכות רואים ממש שזה סצינה חשוכה אם זה השחורים האיכותיים וההדגשה של הסצינה שמדגישה שזה באמת סצינה חשוכה ואתה נכנס לאווירה של האפקט של החושך ומאוד התחברתי לחווייה הזאת.. חשבתי שאם אקנה את ה X900F של סוני אני לא אוכל לחוות חווייה דומה.. לכן ירדתי מהקטע של ה LED וחשבתי שאם אקח OLED מה שיש לי בטאבלט(SUPER AMOLED), אוכל לקבל את אותה חווייה + מסך הרבה יותר גדול.. אז היום הייתי אמור לקבל את הטלוויזיה בסביבות 16 אחה"צ ואתמול בבוקר ניגשתי לחנות וביקשתי לבטל.. בהתחלה הוא שאל אותי למה אני רוצה לבטל אמרתי לו שאני מתחרט ולא כול כך מעוניין בסוני X900F, ואמרתי לו שזה מסיבות פרטיות ואישיות אז הוא אמר לי שאני חייב לפרט למה אני רוצה לבטל. אז אמרתי לו שאני רוצה OLED.. אז הוא אמר סבבה, בוא לחנות ותשדרג לOLED ובינתיים אני אבטל לך את ה 900F. אמרתי סבבה רעיון טוב.. וישר ניגשתי לחנות, את האמת הייתי קצת רעב אבל בגלל המחשבה על המסך לא שמתי לב וזה פחות הפריע לי/לא עניין אותי כול כך/לא שמתי לב.. רק חשבתי על המסך.. אז באמת דבר ראשון ניגשתי למסך OLED של LG C8, וראיתי שומר מסך שרואים שם פצצה, כמו בחלומות הכי רטובים של חובבי התמונה הטובה והקולנוע.. ואז ראיתי שיש שם מישהו שמסביר על הטלוויזיות ועל התחום הזה.. אז הקשבתי לו הוא אמר שמסכי הLG והC8 בפרט, נצרבים לאחר שנה/שנה וחצי ברובם ונשלחים למעבדה להחלפה ולרוב הבעיה חוזרת ונשנית.. דבר נוסף הוא אמר, "לא לקחת" את השומר מסך הפצצה שרואים על גבי המסך של הLG בעירבון מוגבל בגלל שזה נועד לזה שיראו שזה "יפה" ו"פצצה" וישר יקנו אותו.. מה שנקרא "אחיזת עיניים".. ואז הוא הסביר על ה SONY, על ה AF8, אמר שיש שם מעבד תמונה מאוד טוב ה X1 EXTREME, ושהוא יקבל/קיבל DOLBY VISION(או שקיבל כבר), ויקבל DOLBY ATMOS, והסביר באופן כללי שהוא מעדיף את הסוני.. שוב אני מזכיר בגלל שהייתי רעב ובדודא של "לקנות כבר את ה OLED", לא הסתכלתי ב"מיטב יישותי"/בשיא הריכוז ובמלוא מחשבתי.. אז הסתכלתי שוב על שתיהן, ראיתי שבC8 רואים ערוץ 13 ו14 בחדשות רואים את כול התמונה ממש איכותית ומאוד התחברתי לאיך שזה נראה.. רואים צלול ורואים איכות אמיתית את כול התמונה איכותית.. ובסוני הוא הראה כמה סרטים שהבן אדם השני שהיה התלהב אבל אני לא כזה שמתי לב אבל ראיתי שיש חדות פה ושם שמראים פנים ומראים סצינות שצריך להיות איכותי די רגיל כזה אבל עדיין איכותי, אולי זה לא היה סצינות מיוחדות.. הם רצו הדמויות וראו סבבה וראו פנים איכותיות וכד'.. ואז הוא הראה ערוץ אחר ביס בשתיהן והסתכלתי על שתיהן בשתיהן ראו סבבה ואז הוא אמר שרואים בLG איכותי כי זה במצב "חנות" והוא הסביר שבמצב "חנות" רואים הכול יפה וזה מיועד לחנות אבל מצב כזה לא יכול להימשך לטווח הרחוק וזה מגביר משמעותית את הסיכוי לצריבה מיידית במסך.. אז הוא העביר ל"מסך בית" ואז ירדה האיכות.. והסביר שההבדל בין המצבים לא קיים בסוני, שבסוני זה מצב קבוע ולא בא לידי ביטוי השינוי במצבים.. אז ראו בLG במצב חנות מאוד טוב ושהוא העביר למצב בית האיכות ירדה אבל בסוני ראו סבבה +- קבוע.. ואז הוא הסביר לשנינו שהסוני עדיפה. הבחור השני התלהב מהסוני ואני את האמת נהנהתי אבל לא משהו וואו.. אולי זה בגלל שזה ממיר "יס" הוא הסביר שב"יס" האיכות לא מי יודע מה.. כי זה 720P שהוא לא באמת ככה בגלל שעשו UPSCALING או משהו בסגנון.. אז אני מאוד חרדתי שבתכלס שאם אקנה את ה LG האיכות הסופית של מה שאני אראה זה יהיה המצב הסופי של ה"מצב בית", מה שהוא הראה וזה מה שאני אראה ולא יהנה מהאיכות... ואז אמרתי שאני אחשוב עוד קצת ונוטה לקחת את הסוני כדי לא להדפק.. ואז באתי לשלם, אמרתי למוכר שיתן לי עוד 3-4 דק' להסתכלות אחרונה.. ובזמן הזה הסתכלתי על שתיהן ואמרתי שאני רוצה את הLG כי מאוד התחברתי לאיך שרואים ב13 ו14 בHD את כול התמונה באיכות מיוחדת ואיכותית.. ואז העברתי לערוץ 13 בשתיהן, ראיתי שבסוני רואים את התוויי פנים דיי יותר טוב מה LG.. ואז אמרתי שזה מה שיהיה לי אם אקנה את זאת/את זאת, אז אמרתי שאלך על הסוני.. אבל אחרי זה שחזרתי ראיתי ביקורות ברשת שאומרות שהסוני לא מותאם למשחקים כי יש לו INPUT LAG גבוה מאוד.. ואני הרי מחפש לשחק בטלוויזיה אני משחק במחשב ותמיד רציתי מסך גדול.. אבל אני מאוד מתלבט ושוקל לחזור לחנות ולהגיד לו שאני רוצה את ה LG C8... להגיד לו שעכשיו אני בטוח.. אבל אני לגמרי לא בטוח לכן אני שואל פה.. מה הייתם ממליצים לי לעשות..? האם לקחת את הסוני A8F או את ה LG C8..? הרי בשתיהן בRTINGS לדוגמא על הסקטור של ה MOVIES יש בשתיהן ציון 9.4 ואפילו בLG יש ציון יותר טוב על ה HDR GAMES בגלל ה INPUT LAG.. ואומרים שבשתיהן איכות דומה מבחינת התמונה.. אולי כול הסיפור היה מה שחוויתי בגלל שזה לא היה מכוייל ברמה טובה אחד מהמסכים או שניהם? מה אתם אומרים..? אני רוצה לקנות מסך שיהיה מרוצה אבל מאוד מתלבט ולא רוצה להדפק... מבקש בבקשה עזרה.. רוצה היום או להשאיר את ההזמנה או לבטל ולהגיד לו שאני רוצה את ה LG.. מה אתם ממליצים לי לעשות ומה דעתכם על מה שאמרתי וציינתי..? תודה רבה והמשך יום טוב!
נ.ב: קראתי איפשהו ברשת שגם לסוני יש "POOR STEAMING PERFORMENCE" וגם המערכת הפעלה מאוד איטית אבל אני מעדיף תמונה טובה מאשר זה..(??)
הערה: כתבתי את הפוסט גם בפורום "OLED בחסות LG" וגם בטלוויזיות LCD ו LED.. אשמח אם תשאירו לי את ההודעות בשניהם גם בגלל שלא ידעתי באיזה פורום לרשום כי זה אולד לא רק של LG אלא גם של סוני וגם בגלל שאני מעדיף שזה יהיה בשניהם לכן אשמח אם תשאירו שיוכלו לעזור לי בנושא הפוסט.. תודה