איך היה המעבר ומה הדרך הכי פשוטה לעשות אותו בלי לצמד הכל מחדש?16/11/2023 11:56zovirax כתב: ↑ אבל לאחרונה הפסקתי להשתמש ב addon zwave
עברתי ל Z-Wave JS
https://github.com/zwave-js/zwave-js-ui...
בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)
- jagheadg
-
- חבר ותיק
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
Re: בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 262 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
לא הייתי צריך לצמד מחדש.
הוא זיהה את כל הרכיבים
לוקח 20 דקות בערך
הוא זיהה את כל הרכיבים
לוקח 20 דקות בערך
האמת היא שחפרתי בזה לא מעט, כמובן שיכול להיות שפספסתי משהו אבל למיטב הבנתי:...
- הגיבוי של ספריית conf לא שלם. אי אפשר לשחזר מערכת שלמה רק ע"י התוכן ששם.
- יש ל- openhab סקריפט CLI לגיבוי מלא של המערכת.
- במידה ועובדים עם כרטיס SD יש גם דרך להגדיר גיבוי שלו לכרטיס Sג חיצוני
הבעיה היא שכשבאתי לשחזר, כנראה שהיתה בעיה כלשהיא עם קבצי השחזור וגם הכרטיס החיצוני לא שמר את הגיבוי כמו שצריך.
יכול להיות שהבעיה היא אצלי והגדרתי משהו לא נכון, ויכול להיות שאותה בעיה שדפקה לי את המערכת גם דפקה את הקבצים והגיבויים האחרונים. היו כמה חודשים שהמערכת לא עבדה חלק עם כל מיני תקלות מוזרות אז הכל יכול להיות.
אגב אחרי בכמה וכמה פוסטים שכתבתי בנושא בפורום של OH, לפי התגובות שקיבלתי מה- maintainers (לפחות מאחד ספציפי) הבנתי שהם לא ממש בכיוון הנכון מהבחינה הזאת. בתור Product Manager אני עוסק כל היום בלהבין מה הלקוחות שלי צריכים מהמוצר ואיך הם משתמשים בו, ולא להתעקש להסביר להם מה הם עושים לא נכון.
ב- HA זה עובד בצורה מאוד אינטואיטיבית ופשוטה- מייצרים גיבוי בלחיצת כפתור, ואם צריך שחזור זאת שוב לחיצת כפתור.
ויש את השכלולים שהוזכרו פה של העברה אוטומטית של גיבוי לענן או למחשב חיצוני.
היה לי מאוד פשוט לכתוב את האוטומציות של OH בקוד. ב- HA אני פשוט לא מצליח להבין את ההיגיון של ה- YAML הזה. אז אני משתמש בעיקר בממשק הגרפי....
עדיין חלק מהדברים לא ניתן לעשות שם אז אני בעיקר עובד לפי דוגמאות מהאינטרנט (ועכשיו גם מ- chatGPT). אבל אני פחות אוהב שאני לא מבין את הסינטקס של ה- templates האלה לבד.
עוד משהו שאהבתי ב- OH זה שכשאתה מתקין את ה- openhabian על רספברי פי, אתה עדיין נגיש בקלות ל- Linux עצמו. יכולתי למשל להתקין PiVPN באותה מכונה ואפילו לשלוט עליו מהממשק של OH עי פקודות CLI. וזה עובד יחסית פשוט.
אני בטוח שיש גם דרכים לעשות את זה ב- HA אבל בינתיים לא מצאתי משהו פשוט.
אה וכמובן שב- OH גישה מרחוק זה מובנה וחינמי וב- HA זה כולל או תשלום או מעקף שביכולות המוגבלות שלי כנראה לא הצלחתי לממש בינתיים.
מצד שני, לעשות סנסור שמחשב צריכה חודשית של אנגריה על בסיס קריאות רגעיות של צריכה משקע חכם- ב- HA מובנה וב- OH הייתי צריך לחשב קירוב של אינטגרל בעצמי.
יתרונות וחסרונות לכל אחת...
- jagheadg
-
- חבר ותיק
אתה עובד עם Docker או התקנה NPM ?...
אני גם רוצה לנסות את זה אבל אני לא מריץ OH עם Docker.
נערך לאחרונה על ידי jagheadg ב 18/11/2023 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
אתה מריץ על rpi?
למה לא docker?
הכל אצלי ב docker, כלום לא מותקן על הברזל
למה לא docker?
הכל אצלי ב docker, כלום לא מותקן על הברזל
- dr0r
-
- חבר ותיק
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
ה-yaml אכן לא ממש אינטואיטיבי. אבל הממשק הגרפי משתפר כל הזמן, וכבר בקושי צריך לעבור אליו. גם הסקריפטים עובדים טוב מה-UI (עצה: אל תשתמש ב-scenes - זה אותו דבר כמו scripts, ועם syntax יותר אינטואיטיבי, אבל הרבה פחות חזק).18/11/2023 14:08chenta כתב: ↑ האמת היא שחפרתי בזה לא מעט, כמובן שיכול להיות שפספסתי משהו אבל למיטב הבנתי:
במערכת שלי הגדרתי הרצה של הסקריפט CLI הזה כל לילה ושמירה של 10 גיבויים אחרונים בכרטיס חיצוני וגם שמתי כרטיס חיצוני שישמש כגיבוי לפנימי.
הבעיה היא שכשבאתי לשחזר, כנראה שהיתה בעיה כלשהיא עם קבצי השחזור וגם הכרטיס החיצוני לא שמר את הגיבוי כמו שצריך.
יכול להיות שהבעיה היא אצלי והגדרתי משהו לא נכון, ויכול להיות שאותה בעיה שדפקה לי את המערכת גם דפקה את הקבצים והגיבויים האחרונים. היו כמה חודשים שהמערכת לא עבדה חלק עם כל מיני תקלות מוזרות אז הכל יכול להיות.
אגב אחרי בכמה וכמה פוסטים שכתבתי בנושא בפורום של OH, לפי התגובות שקיבלתי מה- maintainers (לפחות מאחד ספציפי) הבנתי שהם לא ממש בכיוון הנכון מהבחינה הזאת. בתור Product Manager אני עוסק כל היום בלהבין מה הלקוחות שלי צריכים מהמוצר ואיך הם משתמשים בו, ולא להתעקש להסביר להם מה הם עושים לא נכון.
ב- HA זה עובד בצורה מאוד אינטואיטיבית ופשוטה- מייצרים גיבוי בלחיצת כפתור, ואם צריך שחזור זאת שוב לחיצת כפתור.
היה לי מאוד פשוט לכתוב את האוטומציות של OH בקוד. ב- HA אני פשוט לא מצליח להבין את ההיגיון של ה- YAML הזה. אז אני משתמש בעיקר בממשק הגרפי.
עדיין חלק מהדברים לא ניתן לעשות שם אז אני בעיקר עובד לפי דוגמאות מהאינטרנט (ועכשיו גם מ- chatGPT). אבל אני פחות אוהב שאני לא מבין את הסינטקס של ה- templates האלה לבד.
עוד משהו שאהבתי ב- OH זה שכשאתה מתקין את ה- openhabian על רספברי פי, אתה עדיין נגיש בקלות ל- Linux עצמו. יכולתי למשל להתקין PiVPN באותה מכונה ואפילו לשלוט עליו מהממשק של OH עי פקודות CLI. וזה עובד יחסית פשוט.
אה וכמובן שב- OH גישה מרחוק זה מובנה וחינמי וב- HA זה כולל או תשלום או מעקף שביכולות המוגבלות שלי כנראה לא הצלחתי לממש בינתיים.
מצד שני, לעשות סנסור שמחשב צריכה חודשית של אנגריה על בסיס קריאות רגעיות של צריכה משקע חכם- ב- HA מובנה וב- OH הייתי צריך לחשב קירוב של אינטגרל בעצמי.
יתרונות וחסרונות לכל אחת......
בנוגע לגישה ל-Linux, אני פשוט התקנתי Raspbian נקי ומעליו Supervised HA. הם לא מעודדים את השיטה הזו, כי יותר קשה להם לתמוך במשתמשים בה, אבל היא נותנת לך כח לעשות מה שאתה רוצה. בכל מקרה, במקום PiVPN יש add-on של Wireguard, ובמקום PiHole יש add-on של AdGuard Home.
ובנוגע לשליטה מרחוק, כן, זה קצת כאב ראש להגדיר. מה שאתה צריך זה ככה:
- להגדיר Dynamic DNS דרך ספק כלשהו.
- להתקין את Nginx Proxy Manager כ-add-on עבור SSL.
- להוסיף Port Forwarding rule לראוטר מ-port גבוה כלשהו ל-port ה-SSL שבחרת ב-Nginx.
- להוסיף Port Forwarding rule לראוטר מ-port 80 ל-port ה-http שבחרת ב-Nginx עבור Let's Encrypt (מעצבן, אבל אין ברירה. ה-port נפתח בתוך Nginx רק במהלך חידוש certificate).
- jagheadg
-
- חבר ותיק
כן, RPI.18/11/2023 14:47zovirax כתב: ↑ אתה מריץ על rpi?
למה לא docker?
הכל אצלי ב docker, כלום לא מותקן על הברזל...
היסטורית אני מריץ openhabian מאז OH2 ולא עשיתי את המעבר.
אני מודע ליכולות של docker ואני מריץ מערכת HA כזו במקביל על RPI אחר, רק כדי להתנסות ולעשות השוואות.
אני מעביר את כל האוטומציות לאט ובזהירות ל HA על ה docker. גם zigbee2mqtt רץ לא ב docker על אותו RPI יחד עם openhabian.
באמת נשאר לי רק את כל ה nodes של zwave כי הדונגל יושב על ה RPI שמריץ את openhabian.
כמו שכתבת קודם, ברגע שיהיה לי את zwave2js-ui עם שליטה מ MQTT אשתחרר לגמרי מ openhabian.
לגבי ה YAML, זה עניין של הרגל. כשמתרגלים אז זה בסדר.18/11/2023 14:08chenta כתב: ↑ האמת היא שחפרתי בזה לא מעט, כמובן שיכול להיות שפספסתי משהו אבל למיטב הבנתי:
במערכת שלי הגדרתי הרצה של הסקריפט CLI הזה כל לילה ושמירה של 10 גיבויים אחרונים בכרטיס חיצוני וגם שמתי כרטיס חיצוני שישמש כגיבוי לפנימי.
היה לי מאוד פשוט לכתוב את האוטומציות של OH בקוד. ב- HA אני פשוט לא מצליח להבין את ההיגיון של ה- YAML הזה. אז אני משתמש בעיקר בממשק הגרפי.
יתרונות וחסרונות לכל אחת......
מה שכן, כמו שכתבו, רוב הזמן בכלל לא צריך להשתמש ב YAML, ואפשר לעשות את רוב הדברים ה UI בצורה קלה ופשוטה.
ב YAML אני משתמש רק כדי ליצור סנסורים, או TEMPLATES כאלה ואחרים.
איזה דברים שאתה רוצה לעשות אתה לא מצליח ב UI?
לגבי PI, מניח שהתקנת OS על "הברזלים".
אם מתקינים על מכונה וירטואלית (אבל אז לא על PI) או בדוקר,אז מה שאתה רוצה לעשות דיי פשוט.
במקרה שלך, אפשר לקבל גישה ע"י ADD ON של SSH (כמו Terminal & SSH למשל), ואז את מקבל גישה מאוד בקלות.
השאלה גם מה אתה רוצה לעשות.
יש גם הרבה דברים שאתה יכול להתקין ישירות בתוך HA. ספציפית, אני לא מכיר את PIVPN, אבל אני מניח ש wireguard יעשה עבודה דומה, ויש ADDON שלו שאפשר להתקין ב HA בקלות.
https://github.com/hassio-addons/addon-wireguard
גישה מרחוק גם יכול להיות פשוט מאוד וחינמי (או כמעט חינמי)
חינם ופשוט זה למשל להשתמש TAILSCALE, אבל זה פחות נוח לי כי צריך להפעיל את האפליקציה גם בטלפון.
אני אישית קניתי דומיין בעלות של 1$ לשנה (מספיק "חינם" מבחינתי), והגדרתי גישה דרך CLOUDFLARE.
לוקח בערך 10 דקות להגדיר, ולא דורש פתיחה של פורטים או דברים דומים.
אם אתה צריך עזרה במשהו, מוזמן גם לשלוח הודעה פרטית.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
18/11/2023 15:24jagheadg כתב: ↑ כן, RPI.
היסטורית אני מריץ openhabian מאז OH2 ולא עשיתי את המעבר.
אני מודע ליכולות של docker ואני מריץ מערכת HA כזו במקביל על RPI אחר, רק כדי להתנסות ולעשות השוואות.
אני מעביר את כל האוטומציות לאט ובזהירות ל HA על ה docker. גם zigbee2mqtt רץ לא ב docker על אותו RPI יחד עם openhabian.
באמת נשאר לי רק את כל ה nodes של zwave כי הדונגל יושב על ה RPI שמריץ את openhabian.
כמו שכתבת קודם, ברגע שיהיה לי את zwave2js-ui עם שליטה מ MQTT אשתחרר לגמרי מ openhabian....
יש הסבר באתר איך להתקין zwave js על bm
לא מסובך.
- jagheadg
-
- חבר ותיק
יודע אולי אם זה יכול לעבוד במקביל עם ה binding של OH ?...
- jagheadg
-
- חבר ותיק
נתקלתי בחיפושים בכלי הזה: https://www.incentivespro.com/downloads ... ctor-linux
מעניין אם הוא יעבוד.
וגם יותר חשוב זה נראה רלוונטי מאוד:
https://community.openhab.org/t/test-zw ... ing/150007
מעניין אם הוא יעבוד.
וגם יותר חשוב זה נראה רלוונטי מאוד:
https://community.openhab.org/t/test-zw ... ing/150007
@yarko
@dr0r
תודה לכם על העצות. מרגיש קצת חורג מכותרת השרשור
לאט לאט אני מגדיל את היכולות של המערכת, שמרתי לעצמי בצד את כל מה שרשמתם לגבי שליטה מרחוק.
תודה רבה!!
@dr0r
תודה לכם על העצות. מרגיש קצת חורג מכותרת השרשור

לאט לאט אני מגדיל את היכולות של המערכת, שמרתי לעצמי בצד את כל מה שרשמתם לגבי שליטה מרחוק.

תודה רבה!!
@zovirax אני על גרסא 4 וה-zwave הרבה יותר חלק מ-3.
לא מרגיש את זה כעקב אכילס של openhab
לא מרגיש את זה כעקב אכילס של openhab