הפתרון שלי להדלקת דוד חשמלי לפי כמות השמש בפועל

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #41 

@drixie

תעדכן כשאתה עושה את המעבר. יהיה מעניין להשוות את הערכים ל Solcast.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #42 

לדעתי כתבתי את זה כבר בעבר, הדרך הנכונה לבצע בקרה על דוד היא עם 3 חיישנים שנמצאים בגבהים שונים בדוד.
אצלי מיושם כבר למעלה משנתיים (3 חורפים), בקרה של טמפ׳ הדוד עם חיישן אחד שנמצא באזור הטרמוסטט (שליש תחתון של הדוד) ותרחישי ההדלקה והכיבוי הם אך ורק בהתאם לטמפרטורה שמתקבלת מהחיישן. לקח קצת זמן להגיע לכיול אופטימלי בין מה שמראה החיישן לטמפ׳ האמיתית בדוד, ועוד קצת זמן לחשב את הטמפ׳ שאותה צריך לחמם את המים בדוד כדי שיספיקו לשתי מקלחות של בוגרים בשעה מסויימת ושתי מקלחות של ילדים בשעה אחרת. המשתנים שהשתמשתי בהם (יש לי איפשהו קובץ אקסל מסודר עם כל החישובים): נפח הדוד, כמות מים ממוצעת במקלחת, טמפ׳ מים במקלחת ממוצעת, יחס של כמות מים חמים (מהדוד) וקרים (לא מהדוד) בכל מקלחת, טמפרטורת המים הקרים שנכנסת לדוד ומתערבבת עם המים החמים שכבר שם ומכאן חישוב הטמפרטורה ההתחלתית הנדרשת לשתי מקלחות בכל פעם. כשהיה לי את הנתון הזה, פשוט חיממתי את המים עד לטמפ׳ הנ״ל בשעות מסויימות לפי לו״ז המקלחות. כמובן שהכל תלוי נוכחות וטמפ׳ בדוד וגם משתנה בין מצבי חורף וקיץ.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #43 

@morgi23

כתבת 3 חיישנים, אבל אחרי זה כתבת שכל הלוגיקה מבוססת על החיישן שנמצא באיזור התרמוסטט. תוכל להסביר?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

@DudeShemesh
הדרך הנכונה יותר היא עם לפחות 3 חיישנים. הבעיה היא ביישום וזה דורש קצת חפירה בציפוי של הדוד ומדידה חיצונית על גבי דופן הפח של הדוד. אצלי מיושם הפתרון השני שהוא חיישן בודד בתוך שרוול התרמוסטט. לוקח יותר זמן לכייל את הטמפרטורה ויותר קשה לדעת כמה מים חמים באמת נשארו בדוד אבל זה עדיין עובד מצויין.
תקרא את שני העמודים הראשונים של השרשור בנושא מלפני 4 שנים. כל האינפורמציה וההסברים התאורטיים למה צריך לפחות 3 חיישנים נמצאים שם:
http://www.htmag.co.il/vp2331041#2331041

מקור ידע נוסף ששוה לקרוא נמצא כאן:
http://www.dreamgreenhouse.com/reviews/2012/fibaro_us/

בסופו של דבר, בקרה נכונה ואמיתית על טמפ׳ וכמות מים חמים שיש בדוד, יכולה להעשות רק ע״י מדידת טמפ׳ של המים (בקרת טמפרטורה) ומדידת מפלס המים החמים בדוד באמצעות מספר חיישנים (בקרת כמות ), והפעלת תרחישים בהתאם לקריאת הטמפרטורה. כל שאר הפתרונות אולי נחמדים בתאוריה אבל מבחינתי זה שווה ערך להשארת המפסק של הדוד דולק כל הזמן ולהסתמך על התרמוסטט שיבצע את הבקרה עבורך.
כמו שכתבתי מעל, האתגר האמיתי זה חישוב הטמפרטורות הנכונות שבהם תחליט לעצור את החימום, והדוד יספק מספיק מים ל-x מקלחות שחישבת (לא יותר = שווה בזבוז אנרגיה, ולא פחות = משפחה כועסת). החישוב ניתן לביצוע ע״י המשתנים שציינתי למעלה ומספר הנחות ייסוד.

HarelM
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #45 

לפי האפליקציה של סוויצ'ר להדליק את הדוד לשעה וחצי עולה בערך שני שקלים. פשוט להדליק את הדוד בחורף כל יום לכמה זמן שצריך לפי כמות המקלחות בזמן המתאים לפי שעת המקלחות כבר יותר זול מכל ההתעסקות והחישובים האלה... מקסימום להוסיף אוטומציה לפי הטמפרטורה הממוצעת ביום (שאפשר להשיג מכל weather api).

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

@HarelM
את החישוב והעבודה עושים פעם אחת, ומדובר כולה בהכנסה של כמה נתונים באקסל אצלי זה עובד בערך 4 שנים ומאז שהגדרתי את זה לא נגעתי בהגדרות ונדיר שאני מדליק את הדוד בצורה ידנית.
מה שאתה מציע הוא שווה ערך למפסק עם טיימר פשוט. איך ממש חוכמה או בקרה.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

@morgi23
כן, מכיר את השרשרור וגם מסכים עם כך שצריך לפחות 3 חיישנים. מה שבלבל אותי הוא שחשבת שיש לך 3 אבל אתה מתשמש רק באחד.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

@DudeShemesh
אפשר להסתדר גם עם חיישן אחד, אך עקומת הלימוד ארוכה יותר

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #49 

מחזיר שרשור ישן לחיים.
לא יודע למה, אבל זה נורא מסקרן אותי כל הסיפור הזה, ואני בקושי משתמש בדוד (חימום בגז). :)

מימשתי את הסנסור, ובדקתי מה תפוקת החימום של הקולטים שאצלי בבית - ככל הנראה מדובר על 6000-6500 קק"ל ליום.
האם זה נכון להגיד שהקולטים מסוגלים להגיע ל 300w בשעה?
אם כן, האם זה נכון שלצורך חימום ליטר מים במעלה אחת יש צורך בקלוריה אחת ולכן חימום דוד של 150 ליטר מ 20 מעלות ל 50 מעלות ידרוש כ 4500 קלוריות?
משהו בחשבון לא נשמע לי הגיוני ואני ממש לא מבין בנושא... אולי חוכמת ההמונים תעזור?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”