התייעצות לגבי מערכת קולנוע ביתית
שלום,
רכשתי דירה (מצורפת תמונה של סלון + מטבח) ואני רוצה להתקין מערכת קולנוע 5.1, אבל סידור הסלון קצת מקשה עליי להחליט איך לסדר את הרמקולים.
האם תוכלו לייעץ היכן הכי טוב למקם אותם? ומה הייתרונות במיקום זה?
קראתי קצת גם על רמקולים תוך-קיר או תוך-תקרה ואני מבין שזה יוצר צליל שונה ותוהה אם זה עד כדי כך מורגש והאם זה יכול להיות פתרון טוב כאן?
בנוסף, הבנתי שיש אלטרנטיבות למערכת קולנוע שנקראת soundbar. האם יש המלצות על זה?
לגבי המקרא של המרחב בתמונה - כחול זה המטבח, אין איך להזיז. כתום זו ספה, שסתם הכנסתי כדי לקבל פרספקטיבה איפה בערך היא תהיה ממוקמת
תודה מראש!
רכשתי דירה (מצורפת תמונה של סלון + מטבח) ואני רוצה להתקין מערכת קולנוע 5.1, אבל סידור הסלון קצת מקשה עליי להחליט איך לסדר את הרמקולים.
האם תוכלו לייעץ היכן הכי טוב למקם אותם? ומה הייתרונות במיקום זה?
קראתי קצת גם על רמקולים תוך-קיר או תוך-תקרה ואני מבין שזה יוצר צליל שונה ותוהה אם זה עד כדי כך מורגש והאם זה יכול להיות פתרון טוב כאן?
בנוסף, הבנתי שיש אלטרנטיבות למערכת קולנוע שנקראת soundbar. האם יש המלצות על זה?
לגבי המקרא של המרחב בתמונה - כחול זה המטבח, אין איך להזיז. כתום זו ספה, שסתם הכנסתי כדי לקבל פרספקטיבה איפה בערך היא תהיה ממוקמת
תודה מראש!
נתחיל מזה שהחלל גדול מאוד, אז סאונדבר לא יעשה כלום חוץ מלהעלם לך בחדר, לא אופציה בכלל.
מבחינת הבמה הקדמית יש לך המון שטח למקם שני רמקולים רצפתיים, סנטר וסאב, אבל בשביל רמקולים היקפיים תצטרך להשתמש במעמדים שימוקמו לצידי הספה, או ללכת על אופציה של סראונדים תקרתיים, שהם לא המצב האידיאלי לסראונד מכיוון שהוא אמור להגיע מהצדדים, אבל זה פתרון אסתטי יותר ללא ספק.
שקועים הם גם אופציה אבל לדעתי רק בתקרה, לא כדאי להתפשר על איכות הסאונד של הבמה הקדמית שנותנת 70-80% מהסאונד.
מיקום אידיאלי:
[img2=638x548]https://i.ibb.co/MSShCRm/Screenshot-2.png[/img2]
1 & 2 - רצפתיים
3 - סנטר
4 & 5 - סראונדים
סאב (בהנחה שזה המיקום שבו הוא ישמע הכי טוב בחדר, מיקום של סאב הוא גמיש יותר)
מבחינת הבמה הקדמית יש לך המון שטח למקם שני רמקולים רצפתיים, סנטר וסאב, אבל בשביל רמקולים היקפיים תצטרך להשתמש במעמדים שימוקמו לצידי הספה, או ללכת על אופציה של סראונדים תקרתיים, שהם לא המצב האידיאלי לסראונד מכיוון שהוא אמור להגיע מהצדדים, אבל זה פתרון אסתטי יותר ללא ספק.
שקועים הם גם אופציה אבל לדעתי רק בתקרה, לא כדאי להתפשר על איכות הסאונד של הבמה הקדמית שנותנת 70-80% מהסאונד.
מיקום אידיאלי:
[img2=638x548]https://i.ibb.co/MSShCRm/Screenshot-2.png[/img2]
1 & 2 - רצפתיים
3 - סנטר
4 & 5 - סראונדים
סאב (בהנחה שזה המיקום שבו הוא ישמע הכי טוב בחדר, מיקום של סאב הוא גמיש יותר)
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בלי קשר למערכת, לא הבנתי את התכנון - יש דלפק/אי של מטבח שתהיה צמודה אליו ספה?
איפה החלונות פה? משהו לא מסתדר...
איפה החלונות פה? משהו לא מסתדר...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הרבה דברים לא מסתדרים ב"ארכיטקטורה" המחפירה של דירות בימינו.
Zachn כתב:
Zachn כתב:
סראונד לא אמור להגיע מאחורה, ע"פ הכוונה המקורית שלו? להבנתי, גם מהצדדים זה פשרה.סראונדים תקרתיים, שהם לא המצב האידיאלי לסראונד מכיוון שהוא אמור להגיע מהצדדים,...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
@dragon
סוראונד בא מהצדדים.
סוראונד אחורי בא מאחור. זו התוספת מ- 5.1 ל- 7.1.
לשים סוראונדים מאחור זו פשרה.
סוראונד בא מהצדדים.
סוראונד אחורי בא מאחור. זו התוספת מ- 5.1 ל- 7.1.
לשים סוראונדים מאחור זו פשרה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
@Amir64
ממה שידוע לי זה להיפך - הסוראונד הראשון זה מאחורה - כך זה צריך להיות ב-5.1, ומהצדדים זה תוספת ל-7.1
ייתכן שהעובדה שלהרבה אנשים אין בבית סידור מתאים לרמקולים אחוריים-ממש (כי זה אומר שצריך לשבת באמצע החדר ולא בסמוך לקיר) אז כפשרה של אין ברירה מציבים את הסוראונדים הראשונים בצדדים.
ממה שידוע לי זה להיפך - הסוראונד הראשון זה מאחורה - כך זה צריך להיות ב-5.1, ומהצדדים זה תוספת ל-7.1
ייתכן שהעובדה שלהרבה אנשים אין בבית סידור מתאים לרמקולים אחוריים-ממש (כי זה אומר שצריך לשבת באמצע החדר ולא בסמוך לקיר) אז כפשרה של אין ברירה מציבים את הסוראונדים הראשונים בצדדים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
@dragon
ראה כאן לדוגמה.
כשיש 7.1, מציבים את הסוראונדים בטווח 90-110 מעלות. זה נקרא בצדדים.
כשיש 5.1, מציבים את הסוראונדים ב- 110 מעלות, כלומר בקצה הטווח המומלץ לסוראונדים ב- 7.1.
שים לב שההמלצה לשני הסוראונדים האחוריים היא בטווח של 135-150 מעלות. כלומר, כלל לא במיקום של הסוראונדים במערכת 5.1.
ראה כאן לדוגמה.
כשיש 7.1, מציבים את הסוראונדים בטווח 90-110 מעלות. זה נקרא בצדדים.
כשיש 5.1, מציבים את הסוראונדים ב- 110 מעלות, כלומר בקצה הטווח המומלץ לסוראונדים ב- 7.1.
שים לב שההמלצה לשני הסוראונדים האחוריים היא בטווח של 135-150 מעלות. כלומר, כלל לא במיקום של הסוראונדים במערכת 5.1.
@freedom_il
·
לא הכנסתי אותם בסרטוט, כי זה לא הרגיש לי רלוונטי (אולי זה כן, ואני פשוט לא יודע).
באופן כללי, הספה תהיה כמעט צמודה לאי של המטבח, יציאה למרפסת בחלק התחתון של הסרטוט, יציאה למסדרון במרכז הקיר העליון (מול הצד של האי)
·
לא הכנסתי אותם בסרטוט, כי זה לא הרגיש לי רלוונטי (אולי זה כן, ואני פשוט לא יודע).
באופן כללי, הספה תהיה כמעט צמודה לאי של המטבח, יציאה למרפסת בחלק התחתון של הסרטוט, יציאה למסדרון במרכז הקיר העליון (מול הצד של האי)
@Zachn
·
לגבי הרמקולים האחוריים - אני לא אבחר ברמקול רצפתי במיקום הזה, כי זה ימנע יציאה נוחה מהמטבח, אז אני אשאר עם תקרתי.
האם יש המלצות על הרמקולים? חברות מומלצות? דגמים עם נתונים (הספק וכו') מתאימים יותר למרחב הזה?
תודה
·
לגבי הרמקולים האחוריים - אני לא אבחר ברמקול רצפתי במיקום הזה, כי זה ימנע יציאה נוחה מהמטבח, אז אני אשאר עם תקרתי.
האם יש המלצות על הרמקולים? חברות מומלצות? דגמים עם נתונים (הספק וכו') מתאימים יותר למרחב הזה?
תודה
זה לא יהיה רמקול רצפתי אלא מדפי שיעמוד על סטנד... קח בחשבון שמהתקרה אתה לא באמת תקבל סראונד, סאונד שאמור להגיע מהצדדים יגיע לך מלמעלה וזה ישמע מוזר, במקרה של שקועים. במקרה של תלייה עם זווית מהתקרה זה יכול להיות יותר טוב.jonnsie כתב:@Zachn
·
תודה...
אתה יכול להשתמש ברמקולים סטליטיים טובים, או גם מדפיים שיתלו עם סטנדים ורצועות מהתקרה שזו פשרה טובה יותר. לגבי המלצות זה פחות עובד, גש לחנות לשמוע ולהתרשם, כל אחד אוהב משהו אחר.