פרטנר פייבר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון

שליחה

עשו אצלי פריסה מתכנן ביום ראשון להתקשר אליהם ולהתחבר לא הבנתי כמה דברים

1 מה לעזעזאל המספר שלהם? יש להם מספרים של הטלויזייה ושל האינטרנט אבל זה לא של הפייבר אלה מוקדי שירות כללים או שלא הבנתי נכון ודרך במוקד שירות הכללי שם לוחצים על המספר ומגיעים לפייבר? חשבתי שיהיה לי מספר ישיר לפייבר

2 איך החיבור עצמו עובד הבנתי שיש כבל של סיב אןפטי שם מביאים סוג של ממיר שהופך אותו ל rj45 השאלה שלי זה כבל עכשיו שיסתובב לי בבית? כי החדר הוא נמצא רחוק מהכניסה לבית זה אומר שיהיה ממש כבל פיזי שעובר בין כל החדרים עד שהוא יגיע לראוטר?

3 יש לי ראוטר tp link archer c9 הוא יצליח חוטית ואלחוטית להגיע למהירות של 500/50 בלי בעיה?

4 יש להם ספק אינטרנט מומלץ?

תודה לכולם.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

Lior98 כתב:עשו אצלי פריסה מתכנן ביום ראשון להתקשר אליהם ולהתחבר לא הבנתי כמה דברים

1 מה לעזעזאל המספר שלהם? יש להם מספרים של הטלויזייה ושל האינטרנט אבל זה לא של הפייבר אלה מוקדי שירות כללים או שלא הבנתי נכון ודרך במוקד שירות הכללי שם לוחצים על המספר ומגיעים לפייבר? חשבתי שיהיה לי מספר ישיר לפייבר

2 איך החיבור עצמו עובד הבנתי שיש כבל של סיב אןפטי שם מביאים סוג של ממיר שהופך אותו ל rj45 השאלה שלי זה כבל עכשיו שיסתובב לי בבית? כי החדר הוא נמצא רחוק מהכניסה לבית זה אומר שיהיה ממש כבל פיזי שעובר בין כל החדרים עד שהוא יגיע לראוטר?

3 יש לי ראוטר tp link archer c9 הוא יצליח חוטית ואלחוטית להגיע למהירות של 500/50 בלי בעיה?

4 יש להם ספק אינטרנט מומלץ?

תודה לכולם.
...
לא מנוי של פרטנר אז לא יכול לענות לך על 1.
לגבי 2 - תעשה איתם בירור מאיפה הם מתכוונים להכניס את הסיב. זה לא משנה איפה הממיר מהסיב ל-RJ45 נמצא, כל ההבדל שלפניו עובר סיב ואחריו עובר כבל נחושת ובכל מקרה חייב לעבור קו כלשהו מהמקום שבו הסיב נכנס אליך הביתה עד לראוטר שלך, אחרת לאן בדיוק הראוטר שלך אמור להיות מחובר?
דבר עם הטכנאי ונסה להגיע למצב שהנקודה שבה הסיב נכנס הביתה קרובה לראוטר ככל הניתן. אם אתה בבניין חדש יש מצב שהם יוכלו להעביר אותו דרך צינורות התקשורת הקיימים ולשים את הנקודה בכל מקום שהיום יש נקודת טלפון / טלויזיה / רשת. אם אתה בבניין עתיק (כמוני) אז הולכים לקדוח לך בקיר ולהכניס את הכבל מבחוץ, תתכונן.
לגבי 3 - הראוטר אמור לסחוב חוטית. אם אתה גר בעיר אתה לא תתקרב למהירות הזאת באופן אלחוטי עם שום ראוטר.
לגבי 4 - אם הבנתי נכון בפרטנר פייבר אין הפרדה תשתית-ספק. פרטנר היא גם הספק שלך.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ
·

מה שאמרת לגבי הסיב מאוד מדאיג אותי כי זה עלול לדחות את ההתקנה מבחינתי כי החדר שנמצא הראוטר הוא רחוק מהכניסה לבית ואני לא מתכוון להזיז את הראוטר זה בניין יחסית חדש בן 12 שנה זה עוד נחשב חדש? ואם נניח הם עושים כבל איך זה בא ליידי ביטוי הם מותחים את כל הכבל מהכניסה של הדלת בחלק העליון ופשוט קודחים קיר קיר עד שמגיעים לקיר הרצוי?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

Lior98 כתב:@NegativeIQ
·

מה שאמרת לגבי הסיב מאוד מדאיג אותי כי זה עלול לדחות את ההתקנה מבחינתי כי החדר שנמצא הראוטר הוא רחוק מהכניסה לבית ואני לא מתכוון להזיז את הראוטר זה בניין יחסית חדש בן 12 שנה זה עוד נחשב חדש? ואם נניח הם עושים כבל איך זה בא ליידי ביטוי הם מותחים את כל הכבל מהכניסה של הדלת בחלק העליון ופשוט קודחים קיר קיר עד שמגיעים לקיר הרצוי?
...
לאן הראוטר שלך מחובר היום? כמו שאמרתי, כנראה שיהיה אפשר להעביר את הקו על תעלות תקשורת קיימות. אם יש ליד הראוטר נקודת טלפון / טלויזיה / רשת ויש לך ארון תקשורת איפשהו בבית אתה אמור להיות מסודר.
לגבי איך הכבל נכנס הביתה זה גם יכול להיות על אותן תעלות של בזק / הוט אם הן עוברות לארון תקשורת חיצוני שניתן להשתמש בו. במקרה הגרוע יכול להיות מצב שקודחים גם בקיר חיצוני. זה מה שאנלימיטד עשו אצלי אבל אני גר בבניין משנות ה-60.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338

שליחה

לאט לאט...

את הסיב משחילים בדרך כלל על התעלות של בזק (איפה שמושחל היום הקו טלפון), או על הכבל הג'ינגי של YES\HOT אם קיים כזה, הסיב מסתיים בקופסא עצמאית (דקורטיבית לבנה קטנה) מאד קרוב לנתב, משם הוא נכנס לממיר קטן של FC>IP ומשם RJ45 לכיוון הנתב שלך או שלהם.

המספר שלהם לתמיכה 1-800-054-500 אתה מגיע ישירות למוקד FIBER

אני עובד עם C9 של TPLINK משורשר לנתב מקורי של פרטנר D-Link 256 מגיע לקצבים של כמעט גיגה, אין כל בעיה.

ספק האינטרנט הוא שלהם, זה באנדל אחד אתה לא יכול לבחור.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@kaplaey2
·

האמת שעדיין לא הבנתי לפי איך שזה נראה הם ישחילו את הסיב מהכניסה לבית ויעברו חדר חדר (החיבור של הוט נניח מתחיל מהסלון ואז בהוט קדחו בין כל קיר ליד הפנלים שבבית והשחילו כבל מקופסא אחת לקופסא שנייה בין חדר לחדר אני מדבר על הכבל הלבן שלהם המוברג שמתחבר לקופסא שלהם נראה לי שזה יהיה אותו הדבר גם עם פרטנר בפועל לא יהיה בעיה נכון?

זה לא שהוא יגיד לי שהכבל לא מספיק ארוך להגיע לחדר עם הראוטר ואתה צריך להעביר תראוטר לסלון או משהו דומה?

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ
·

יש בתוך החדר עם הראוטר את הקופסא הלבנה של הוט/יס אבל זה לא קופסא רגילה זה קופסא שמחוברת אבל הבסיס שלה מתחיל בסלון והטכנאים של הוט העבירו מהסלון לחדרים באמצעות קידוח בפנל בין הקיר וככה העבירו כבל חיברו לקופסא ואז שוב בקופסא שמו אחד מתחבר לחדר ועוד כבל שהשני הולך לחדר שליד עשו קידוח השחילו כבל וככה חוזר החדר שלי כביכול זה החדר השלישי אז מאמין שהם יהיו צריכים לעשות את אותה פרוצידורה

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 385

שליחה

אל דאגה, הסיב דק מאד והם יצמידו אותו לכבל של הוט ויביאו אותו עד הנתב, זה מה שעשו אצלי ואין לי תעלות כלל, עושים כמה חורים קטנים ליד התקרה, לא נורא

germant
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
לא מנוי של פרטנר אז לא יכול לענות לך על 1.
לגבי 2 - תעשה איתם בירור מאיפה הם מתכוונים להכניס את הסיב. זה לא משנה איפה הממיר מהסיב ל-RJ45 נמצא, כל ההבדל שלפניו עובר סיב ואחריו עובר כבל נחושת ובכל מקרה חייב לעבור קו כלשהו מהמקום שבו הסיב נכנס אליך הביתה עד לראוטר שלך, אחרת לאן בדיוק הראוטר שלך אמור להיות מחובר?
דבר עם הטכנאי ונסה להגיע למצב שהנקודה שבה הסיב נכנס הביתה קרובה לראוטר ככל הניתן. אם אתה בבניין חדש יש מצב שהם יוכלו להעביר אותו דרך צינורות התקשורת הקיימים ולשים את הנקודה בכל מקום שהיום יש נקודת טלפון / טלויזיה / רשת. אם אתה בבניין עתיק (כמוני) אז הולכים לקדוח לך בקיר ולהכניס את הכבל מבחוץ, תתכונן.
לגבי 3 - הראוטר אמור לסחוב חוטית. אם אתה גר בעיר אתה לא תתקרב למהירות הזאת באופן אלחוטי עם שום ראוטר.
לגבי 4 - אם הבנתי נכון בפרטנר פייבר אין הפרדה תשתית-ספק. פרטנר היא גם הספק שלך.
...
·
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

@germant

מהירות מעולה !

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואגב המחיר כולל ספק נכון? זאת אומרת 100 שקל על חבילה של 500mb פלוס ספק?

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

Lior98 כתב:ואגב המחיר כולל ספק נכון? זאת אומרת 100 שקל על חבילה של 500mb פלוס ספק?
...
·כן. 100 שקל כולל ספק ותשתית.

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא הבנתי למה מאה שקל, כשזה המחיר על 1000 מגה

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

er557 כתב:לא הבנתי למה מאה שקל, כשזה המחיר על 1000 מגה
...
לפי אתר פרטנר
100 שח - 500 מגה ספק ותשתית
110 שח - 1000 מגה ספק ותשתית

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המחיר בפועל הוא 100 ל-1000 פלוס עשרה שקלים לנתב אבל לא חייבים אותו, לא משנה שאני משלם 140 שח בגלל הגיימר, הטלפון הביתי והנתב השכור

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@er557
·
לא צריך נתב יש לי c9 אמור להספיק בשביל חבילה של 500 השאלה אם משתלם להצטרף לקו טלפון ולאינטרנט או להישאר במבצע של הטריפל שאני נמצא רק בלי האינטרנט...

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני התניידתי לטלפון של פרטנר כדי לחסוך במחיר ומבחינה טכנית לפשטות, אבל אז אתה חייב ראוטר של פרטנר, שהוא אגב מצויין

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@er557
·
חייב? מה ההגדרה של חייב אם לא אקח נתב שלהם לא אוכל לקבל תאינטרנט שלהם/טלפון?

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא יעבוד, הקו בא מהנתב שלהם.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה