@BarDar
·קטן עליך אחרי ה-DE1...זה הרבה יותר זול
אני מעריך שהמחיר הנוכחי הוא מחיר השקה והמטחנה כנראה תעלה יותר בעתיד (בהנחה שתעמוד בהבטחות ובציפיות).
המחיר שציינת הוא לסכינים סטנדרטיות/מסורתיות כמו שניתן למצוא ברוב המטחנות היום.
מבחינת קליות בהירות השדרוג לסכיני SSP (עוד כ-100$) הוא יותר משמעותי ממהירות הסיבוב.
הגיאומטריה של הסכינים והאיכות של מכונות החריטה עושות לדעתי הבדל גדול יותר מהמהירות.
כמו שעדכנתי כאן בהודעות קודמות לאחרונה אני מתנסה יותר בקפה משובח מבתי קליה מובחרים בעולם.
רוצה לשתף אותכם בחוויה מצוינת עם קפה של Tim Wendelboe
הזמנתי שלוש סוגי קפה. אחד בקליה לאספרסו ושתיים לפילטר.
אני בדרך כלל יותר נהנה מקליה עבור פילטר כאספרסו.
שלושת התערובת מאוד קלעו לטעמי.
ההזמנה הגיע תוך 12 ימים שמבחינתי זה בסדר כי בכל מקרה בקליות בהירות ממתין בין שבועיים לשלוש שבועות לפני שמתחיל לשתות.
למרות שמדובר בקליה נורדית בהירה די מהר הצלחתי לבצע חליטה טובה.
הקפה לא זול אבל מאוד טעים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
@detailer
·
נתחיל מזה שהטכניקה מאוד תלויה בציוד שברשותך.
יותר מזה יש התאמות בין סוגי קפה שונים גם אם בקליה בהירה.
בגלל שמדובר בקליה מאוד בהירה והפולים יותר צפופים אני מבצע over dosing של 16 גרם בסלסלה של 15 גרם.
מתחיל עם זרימה מאוד נמוכה עד שמגיע ללחץ של 2 באר ועוצר את הזרימה לגמרי. לפעמים מבצע כמה פולסים אם אין טיפות אחרי כ 25 שניות.
מבצע pre infusion עד טיפות ראשונות. 25-30 שניות.
מגביר זרימה בצורה מהירה אבל לא זרימה מקסימלית.
מגיע לאזור 8 באר. OPV מכוון אצלי על 9.5 באר.
נשאר במצב זה 10-15 שניות ומתחיל להוריד זרימה עד שהלחץ יורד לאזור 4 באר.
עוצר את החליטה כאשר יש כ 26 גרם קפה.
יחס חליטה של בערך 1:1.6
לפעמים מושך לכיוון 1:1.8 תלוי בסוג קפה.
dimka323 כתב:@detailer
·
נתחיל מזה שהטכניקה מאוד תלויה בציוד שברשותך.
יותר מזה יש התאמות בין סוגי קפה שונים גם אם בקליה בהירה.
בגלל שמדובר בקליה מאוד בהירה והפולים יותר צפופים אני מבצע over dosing של 16 גרם בסלסלה של 15 גרם.
מתחיל עם זרימה מאוד נמוכה עד שמגיע ללחץ של 2 באר ועוצר את הזרימה לגמרי. לפעמים מבצע כמה פולסים אם אין טיפות אחרי כ 25 שניות.
מבצע pre infusion עד טיפות ראשונות. 25-30 שניות.
מגביר זרימה בצורה מהירה אבל לא זרימה מקסימלית.
מגיע לאזור 8 באר. OPV מכוון אצלי על 9.5 באר.
נשאר במצב זה 10-15 שניות ומתחיל להוריד זרימה עד שהלחץ יורד לאזור 4 באר.
עוצר את החליטה כאשר יש כ 26 גרם קפה.
יחס חליטה של בערך 1:1.6
לפעמים מושך לכיוון 1:1.8 תלוי בסוג קפה.
dimka323 כתב:@roip12
·
המכונה שלי היא Quick Mill Alexia Evo משודרגת עם ערכת שליטה על זרימה של lelit
...
מגניב..
ואיך אתה מסכם את זה? יצא לך להשוות למכונת מנוף או decent?
אני מתלבט לאן לגדול. ללונדוניום, לילט או decent.
כרכע הנטייה היא לdecent, אבל הביאנקה זולה יותר וכנראה גם אמינה יותר לאורך זמן...
@roip12
·
לא יצא לי להשואת למכונות מנוף מסחריות כמו לונדיניום ולא decent.
שנהם מכונות מצוינות אם כי מאוד שונות.
לגבי לליט ביאנקה אני מאמין שמבחינת אספרסו אמורה להתנהג כמו המכונה שלי.
במשקאות קפה משולבות חלב יש לליט יתרון ברור כי בעלת שני דודים.
אני לא שותה משקאות עם חלב לכן אין לי צורך במכונה בעלת שני דודים.
יש הרבה מכונות טובות, מאוד חשוב להתאים מכונה לצרכים שלך.
חשוב עוד יותר שתהיה לך מטחנה טובה.
מטחנה משפיעה על התוצר הסופי יותר מהמכונה.
גם מים משחקים תפקיד מאוד משמעותי.
@boren
·
אני יודע שיש לך מכונה כמו שלי כי בדיוק לפני שנה אתה זה שהמלצת לי על המכונה הנ"ל.
אני במקור רציתי להזמין בזרה יוניקה ועקב מספר נקודות שהעלת החלטתי לקנות את אלקסה.
מרוצה מהקניה החל משדרוג עם ערכה של לליט.
כל הפרטים, עלויות והתרשמות שלי על ערכת בקרת זרימה נמצאים בשרשור הבא: קישור
לאחר בעיות משלוחים שבהן 3/4 הזמנות לא הגיעו אליי (לאורך תקופה של חודשיים), ביטלתי את המנוי ב Coffee Collective וחזרתי לקולונה.
אתמול הגיע המשלוח של נובמבר עם קפה מסדרת ה Foundation וה Discovery, שניהם אתיופים, אחד מייגרשף ועוד אחד מאזור פחות נפוץ: Limu.
התחלתי עם הייגרשף של Reko Onacho, עברו כשבועיים מתאריך הקליה.
כבר עם פתיחת השקית עלה ריח נהדר של קפה טרי ופירחוני, הוא קלוי מעט כהה יותר ממה שהתרגלתי עד עכשיו ביחס ל Coffee Collective אבל עדיין בתחום הבהיר והטוב.
כבר בחליטה שניה הקפה התגלה כנהדר: ריח הברגמוט המפורסם של הייגרשף, פירחוניות, חמיצות מעודנת, מתקתק, קרמה עם מרקם קרמי וגוף טוב.
קפה קל חליטה, לא דורש טחינה דקה במיוחד, לא צריך פרה אינפיוזן ארוך, טמפ' 94 מעלות.
מומלץ מאד, פשוט תענוג.
מאמין שעוד כשבוע אסיים אותו ואעבור לקפה השני, Ibrahim Hussein, ואז אדווח איך הוא.
אתמול כבר נשלח אליי הקפה של דצבר שמכיל זן חדש בסדרת ה foundation, קולומביה מאזור הוילה שאני באופן אישי אוהב מאד.
גל ראשון - קפה נמס
גל שני - קפה טורקי ופילטר
גל שלישי - קפה שמגיע מחווה בודדת, גודל בקפדנות על ידי נזירות טיבטיות בתולות ונקטף אחד אחד בפפות של משי, נקלה בקליה בהירה מאוד והוכן בטמפרטורה מדויקת.
לאור המצב קולונה יצאו עם שקיות של 1 ק"ג במחיר מוזל (35 פאונד לקילו).
בנוסף יש משלוח מהיר עם DHL ב 10 פאונד, בסה"כ 190 ש"ח לקילו.
דיל לא רע ומאפשר להתארגן על סטוק של קפה איכותי במחיר טוב.