יש דרייברים לכרטיסי מסך נווידיה, amd ואינטל. אני לא כל כך מבין את ההיתפסות לעובדה שאין דרייבר ללוח אם של גיגהבייט. ככל הנראה אין צורך בדרייבר כי התמיכה כבר מובנית. אז פשוט צריך לנסות להתקין (אפשר לנסות גם בלי להתקין).
לגבי משחקים, אין מה לעשות התמיכה תהיה פחות טובה. יש פתרונות אבל זה לא יהיה טוב כמו בחלונות. אז אני לא חושב שלינוקס מתאימה לגיימרים. אבל כל אחד אחר יכול למצוא בה יתרונות רבים. אנשים רבים משאירים את הוינדוס לצד הלינוקס רק בגלל המשחקים.
שווה להתנסות לכל מי שמתעניין בתוכנה או במחשבים בכלל. זה לא רק מערכת הפעלה, זה אקו-סיסטם שלם, עולם חדש, שמאפשר לך גם להיות בצד שתורם כמו חובבים רבים אחרים בקהילה הזאת, ולא רק בצד שלוקח.
לינוקס
2 אגורות שלי
בבית אני מחזיק את כל שלושת מערכות ההפעלה (מק,לינוקס, חלונות). אסביר:
1. מק בוק פרו לעבודה (נייד) - תאימות חומרה מושלמת.
2. חלונות למשחקים (נייח) . זיהוי טוב של מרבית החומרה.
3. לינקוס כמחשב עבודה+גלישה (נייח). כיום הם כבר מזהים את כל החומרה שלי באופן אוטומטי.
הפתרון: ל 2+3 כבר נכתב פה למעלה: dual boot .
לגבי מק: הוא פשרה טובה אבל יקרה : הכרטיס הגרפי שלו לא מדהים אבל יכול להריץ הרבה יותר משחקים מלינוקס.
במק שלי יש בעייה של התחממות (core i9) אז בהחלט אפשר לחסוך ולקנות Corei7 ולהנות משני העולמות.
הוא לא מושלם אבל הוא שילוב מוצלח בין העולמות.
בבית אני מחזיק את כל שלושת מערכות ההפעלה (מק,לינוקס, חלונות). אסביר:
1. מק בוק פרו לעבודה (נייד) - תאימות חומרה מושלמת.
2. חלונות למשחקים (נייח) . זיהוי טוב של מרבית החומרה.
3. לינקוס כמחשב עבודה+גלישה (נייח). כיום הם כבר מזהים את כל החומרה שלי באופן אוטומטי.
הפתרון: ל 2+3 כבר נכתב פה למעלה: dual boot .
לגבי מק: הוא פשרה טובה אבל יקרה : הכרטיס הגרפי שלו לא מדהים אבל יכול להריץ הרבה יותר משחקים מלינוקס.
במק שלי יש בעייה של התחממות (core i9) אז בהחלט אפשר לחסוך ולקנות Corei7 ולהנות משני העולמות.
הוא לא מושלם אבל הוא שילוב מוצלח בין העולמות.