יצירת התקנה נקייה ממחיצת שחזור - Windows XP - אפשרי? הכיצד?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #21 

אני אבדוק שוב אם כך, ממה שראיתי הגרסא החינמית לא מאפשרת drive clone.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #22 

אני אעדכן פה, גם כדי לומר שוב תודה, וגם בכדי שזה אולי יעזור למישהו בעתיד.

אני כבר אציין, שליצור התקנה נקייה מהמחיצה של ה-Recovery לא הצלחתי בינתיים. לא נראה שיש תפריט recovery כלשהו, והמחיצה הזו לא נגישה גם אחרי שאני משנה את הסטטוס שלה ל-visible. זה דיי מתסכל, אבל אני אוכל לחיות עם המצב כמו שהוא. וכן, זה אכן מביש שלא הצלחתי לעשות זאת, במיוחד שבמחשבים שהיו לי בעבר זה עבר חלק.

לעניין המעבר לכונן חדש, אז זה התחיל מהעובדה שהיה צריך מתאם IDE->SATA, רכשתי אחד עם שבב של Marvell (שכבר לא קיימים כמעט) במחיר מופקע (בעיקר השילוח מארה"ב), אבל מכל הדיבורים ברשת זה היחיד שאפשר לסמוך עליו כנראה (אלא אם מדובר על משהו חד פעמי והמהירות לא רלוונטית לשימוש הזה). זה המשיך בזה שאחרי שקיבלתי את המכשיר גיליתי שאין חיבורי חשמל פנויים בכלל, ואין אפילו חיבור 4פינים סטנדרטי שאפשר לפצל. למכשיר יש ספק מיוחד שמפעיל לא רק את החלק של ה-PC, אלא גם את המכשיר כולו, כך שאין שם מחברים זהים לשל מחשב סטנדרטי למעט החיבור היחיד ללוח האם. הפיתרון היה מאולתר משהו, מצאתי מתאם 20פין ל-24פין (חיבורי של ספק מודרני למחשב ישן), חתכתי את המוליכים שאינם בשימוש, והלחמתי אותם למחבר 4פינים סטנדרטי. משם לפצל אותו ולתאם לחיבור חשמל של SATA זה פשוט.

התחלתי את השימוש עם Acronis True Image מדיסק איתחול שלהם, ועקבתי אחרי ההמלצה שלהם בדיוק שאומרת לא לעשות clone אלא ללכת על image. יצרתי image ושמרתי לרשת, לאחר מכן החלפתי לכונן החדש והעלתי את ה-Image לכונן החדש. לצערי, כמה שלא שיחקתי עם התוכנה, זה פשוט לא היה כונן שאפשר לעשות ממנו boot. בהתחלה חשבתי שאולי משהו בכונן הזה בעייתי, כי כבר היו משתמשים שדיווחו על בעיות עם כונני SSD חדשים על המחשב הזה.
בנקודה הזו החלטתי שלפני שאני מחפש פתרונות שעולים לי כסף, אנסה קודם כל תוכנה אחרת. נכנסתי לאתר והורדתי את HDclone 8 בגרסא החינמית. התוכנה מאוד נוחה לשימוש, חיברתי צורב DVD ויצרתי בעזרתה דיסק boot פשוט. הפעלתי ממנו את המחשב המדובר, ובדקתי מה היא יכולה לעשות. לצערי, היא לא מאפשרת לשמור על כונן רשת (אולי הגרסא בתשלום מאפשרת), לכן הלכתי ישירות ל-clone disk. לשמחתי, זה פתר את הבעיה. לאחר הדלקה מחדש של המחשב (ולאחר שניתקתי את הכונן המקורי) המערכת עולה ללא כל שינוי (ואפילו טיפה מהר יותר בזכות ה-SSD, לצערי זו עדיין עגלה בצד של החומרה :)).
כמובן שמאז יצרתי גם גיבוי בכונן הרשת של ה-HDD המקורי, ליתר ביטחון.

בקיצור, לסיכום, תודה לכולם על העזרה. EWS, תודה מיוחדת על ההפניה ל-HDclone, והיא אפילו חינמית (בגרסא שאני השתמשתי). עכשיו גם אני יכול להמליץ עליה בחום.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”