zind כתב:כתבה מושקעת
אני ראיתי את מסך LG וסוני השנה ואני חייב לומר אין הרבה הבדל בניהם מבחינת איכות תמונה Sony KD55AF8BAEP
יש תמונות עם טיפה בהירות או טיפה כהה לכאן ולכאן
חייב לומר שסוני יודעת לכתוב הרבה מאוד המצאות על איכות תמונה שלא רואים אותה בפאנל LG
זה משחקי מוח של אגף השיווק ( ולצערינו לא אגף פיתוח ), קשה להאמין שיש הרבה הבדלים בין המסכים
הרע
1. המסכים OLED עוצמת הארה גרועה ולכן אין פרטים
2. OLED גרוע מאוד ב-4:4:4 4:2:2 אין פרטים כלל , אין הבדל תמונה בין 4:2:0
3. בעיות קשות של גוונים בצבע ולכן קונטראס גרוע
4.UPSCALE זה בדיחה ב- LG ובסוני צריך להיות 1080P איכותי מאוד
5.לא הייתי מחבר את המסך למחשב , כי UPSCALE גרוע מאוד , הצבעים והפרטים הולכים לאיבוד , עיבוד תמונה לא טוב .
6.איבוד תמונה של וידאו או מחשב שפחות מ- 4K לא טוב
7.HDR חסר כוח למסך להאיר את התמונה
הטוב
1. 4K נראה טוב בקבצים של אולטרה בלו ריי , מהרשת לא תמיד טוב .
סיכום לא הייתי קונה מסך OLED השנה ( אולי בשנה
הבאה )
למרות שמחיר מפתה ( אין שוק ל- OLED משומש ) , כל הכבוד במחיר ל- LG
המסכים לא טובים ב- HDR או SDR , חשוכים , חשוכים , חשוכים .( צריך חדר חושך ואיכות סרט בלו ריי כדי להינות קצת )
חיבור למחשב התמונה מעובדת כרגיל לא טוב אולי מפני ש- OLED מנתח 4 צבעים WRGB ולא RGB
שיש חנות אחת בישראל להשכרות אולטרה בלו ריי , אני לא רואה כל כדאיות לקנות מסך שמשדר כל דבר בעייתי מאוד בתמונה
חוץ מ- אולטרה בלו ריי .
במחשב הצבעים נראים כמו 8BIT גם שמצליח לשנות בכרטיס מסך ל- 4:2:2 10BIT ובמסך OLED LG 12BIT אין הבדל בין 8BIT ל= 12BIT ( לכון 12BIT בכרטיס מסך זה לריב עם המסך , LG לא כותבת שתומכת בכלל ב- 12BIT אבל בכל מקרה לא נותן כלום )
3 כרטיסי מסך נסיתי והתוצאות שאין כל המרה בין 8BIT ל- 12BIT ,אין פשוט קונראס/גוונים במסך OLED .
המסך לא יודע לקבל את הצבע הזה ,
לראות סרטים בלו ריי מלא דרך USB ב- OLED ( למי שיודע איך לעשות זאת ) מדהים בכל OLED , תמונה חלקה ,צבעים טובים .
צריבות בעיה לזמן מוגבל , אחידות צבע מסך משתנה בOLED לאחר כמה חודשים בלבד ולרעה
אם אתה לא מכור לאמזון / נפליקס 4K , אל תקנה מסך זה .
2019 מביאה HDMI 2.1 בטכנולוגיה שעל הנייר מרשימה ותביא פער אדיר מול מסכים 2018 ואמור לשנות איכות תמונה בצורה משמעותית !
בתור בעל OLED ,ככול שעוברים השעות שצופים המסך OLED מאבד איכות תמונה שבא לידי ביטוי בחדות , גוונים ועוד.
...