הגדרות MI BOX לניגון סרטי בלו ריי (מעל 30GB)

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #21 

@Elad1409
כאמור אין ברשותי נגני mi box אבל יצא לי להתקין כמה בעבר (עבור חברים / בני משפחה) ותוך כך להשוות אותם לנגני ה Shiled באותה סביבת עבודה בדיוק.
שתי הבעיות העיקריות שנתקלתי בהן היו תצוגה והתמודדות עם תוכן "כבד".
תצוגה -- הנגן התקשה בזיהוי הרזולוציה האופטימלית (אני עם מסך OLED שמחובר דרך רסיבר DENON X3300) והתעקש להשאיר אותי על 720P ..... אפשר כמובן "לכפות" רזולוציה של 2160 אבל אז (בעיני על כל פנים) הצבעים והתמונה באופן כללי, לא נראו טבעיים. שוב -- הנגן חובר בדיוק באותה צורה (ואפילו עם אותם כבלים) אל הרסיבר ומשם למסך.

ניגון תוכן - הנגן חובר לרשת באופן קווי (דרך USB מן הסתם) ומשך תכנים מ NAS שיושב על אותו LAN. התכנים נוגנו דרך KODI ו PLEX (שרת ה PLEX מותקן על מחשב אחר ברשת אבל כאמור התכנים שמורים על אותו NAS).
באופן זהיר אפשר לקבוע שכל תוכן שהיה כבד מ 15-20GB החל לגמגם על ה mi box.... גם טיפול בנושא ה buffering של ה KODI לא ממש הועיל. מעניין לציין שגם חיבור ישיר ל HDD לא ממש עשה חסד עם ניגון של תוכן כבד... מה שהוביל אותי לחשוב שהבעייה אינה קשורה בהכרח לביצועי ממשק הרשת אלא למגבלות חומרה / תוכנה אחרות.

כדי להיות הוגן חשוב לציין את הנקודות הבאות -
-- מדובר בנגן שעולה כשליש מה Shield ... (i) לכן השוואה אוביקטיבית אינה בהכרח מעשית
-- הבדיקות שערכתי בזמנו היו על מער' הפעלה בגרסה 6. מאז שודרג הנגן לגרסה 8 (Oreo) ולמרות שאני שומע שכרגע המצב אינו מזהיר, אולי עם שידרוגי תוכנה קרובים יטופלו גם חלק מהבעיות שציינתי למעלה ...
--יחסית למחירו הנוח (כ $50 לאחרונה) אין ל mi box מתחרים רבים מבין הקופסאות הסיניות במובן של תמיכת NETFLIX, ספקי IPTV ישראליים וכו'....
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #22 

@sigamore

תודה על התשובה המפורטת! אני נוטה להסכים עם שתי המגבלות שרשמת ואני חושב שאם יותר אנשים היו מפנימים את המגבלות הללו, הרבה פחות מכשירים כאלו היו נמכרים (אחרי הכל, נדמה לי שאנשים קונים mi box בעיקר כדי להזרים 4k, לא?).

לגבי השילד, האם נתקלת במגבלות הזרמה איתו? האם הוא מסוגל לנגן חלק לגמרי סרטי 4k ללא קידוד בגודל של 60-70 ג'יגה?

Ran_K פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

ה MI BOX הוא אחלה סטרימר כפי שצויין כאן, יש לי 2 כאלה לשימוש בסלקום ונטפליקס ואני מקבל תמורה מלאה למחיר.

לאחרונה שודרגה המערכת קולנוע ביתית ונולד הצורך בניגון קבצים כבדים, PLEX לא עבד לי כמו שצריך בטלוויזיה, ב MI BOX וגם לא ב X96

חיברתי את הכונן החיצוני של WD ישירות ל X96 ועם קודי הוא הצליח לנגן את הסרטים הכבדים, לא נסיתי עדיין עם ה mibox אבל אני מתאר לעצמי

שגם הוא יוכל לעמוד במשימה.

כרגע מה שתוקע אותי זה השיתוף ברשת ואם לא תיהיה ברירה אני יעביר את הכונן ליד הסטרימר וכל פעם אצטרך להעביר אותו למחשב הנייח לטעון סרטים חדשים.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

@Elad1409
המגבלות היחידות שאתה עשוי לראות יבואו מן הסתם מ KODI או PLEX אבל מבחינת התמודדות עם קבצי תוכן גדולים - מעולם לא נתקלתי בבעיה !! הקובץ האחרון שניגנתי היה 90GB בקירוב ...

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@sigamore

תודה.
אם זה לא חטטני מדי..אפשר לשאול מה מהירות ההורדה שלך? כמה אתה מקבל בשילד וכמה על ה-NAS שבו יושבים הקבצים?

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

בהנחה ואני רוכש בקרוב רסיבר רציני מאוד של מראנץ 9.2 עאוצים, מה האידיאל בחיבור המי בוקס אליו? לחבר את המי בוקס לטלוויזיה ואת הטלוויזיה לרסיבר או לחבר את המי בוקס ישירות לרסיבר, ואז , איך הוא ישדר לטלוויסיה את תוכן המסך? הרסיבר מסוגל להעביר לטלוויסיה את השידור או רק הסאונד? לא מבין גדול בזה עדין

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

Elad1409 כתב:@sigamore

תודה.
אם זה לא חטטני מדי..אפשר לשאול מה מהירות ההורדה שלך? כמה אתה מקבל בשילד וכמה על ה-NAS שבו יושבים הקבצים?
...
מניח שאתה מתכוון למהירות החיבור בין ה Shield ל NAS , כן ?
האמת שאין לי מושג אבל הרשת כמו גם ה Shield וה NAS תומכים כולם במהירות ג’יגה אז אני מניח שהכל בסדר גמור :D
אבדוק לך את המהירות אם זה עקרוני. אין בעייה.
נערך לאחרונה על ידי sigamore ב 24/07/2018 23:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

yuval2d כתב:בהנחה ואני רוכש בקרוב רסיבר רציני מאוד של מראנץ 9.2 עאוצים, מה האידיאל בחיבור המי בוקס אליו? לחבר את המי בוקס לטלוויזיה ואת הטלוויזיה לרסיבר או לחבר את המי בוקס ישירות לרסיבר, ואז , איך הוא ישדר לטלוויסיה את תוכן המסך? הרסיבר מסוגל להעביר לטלוויסיה את השידור או רק הסאונד? לא מבין גדול בזה עדין
...
·
את ה mi box תחבר לרסיבר ואת הרסיבר לטלויזיה. משם הכל ירוץ גוטה גוטה :claps2:
איזה רסיבר אתה קונה ואיפה ?

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #29 

@sigamore
·

לא ידעתי שרסיבר יכול לשדר תמונה... חדש לי
אני בונה על לרכוש את מראנץ SR7012
כרגע מחפש דיל טוב בחו"ל

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

sigamore כתב:
...
...
מניח שאתה מתכוון למהירות החיבור בין ה Shield ל NAS , כן ?
האמת שאין לי מושג אבל הרשת כמו גם ה Shield וה NAS תומכים כולם במהירות ג’יגה אז אני מניח שהכל בסדר גמור :D
אבדוק לך את המהירות אם זה עקרוני. אין בעייה.
...
·לא, התכוונתי למהירות הורדה בשילד וב-NAS. אני מניח שהמהירות בין השילד ל-NAS מספקת גם אצלך וגם אצלי.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”