כאמור אין ברשותי נגני mi box אבל יצא לי להתקין כמה בעבר (עבור חברים / בני משפחה) ותוך כך להשוות אותם לנגני ה Shiled באותה סביבת עבודה בדיוק.
שתי הבעיות העיקריות שנתקלתי בהן היו תצוגה והתמודדות עם תוכן "כבד".
תצוגה -- הנגן התקשה בזיהוי הרזולוציה האופטימלית (אני עם מסך OLED שמחובר דרך רסיבר DENON X3300) והתעקש להשאיר אותי על 720P ..... אפשר כמובן "לכפות" רזולוציה של 2160 אבל אז (בעיני על כל פנים) הצבעים והתמונה באופן כללי, לא נראו טבעיים. שוב -- הנגן חובר בדיוק באותה צורה (ואפילו עם אותם כבלים) אל הרסיבר ומשם למסך.
ניגון תוכן - הנגן חובר לרשת באופן קווי (דרך USB מן הסתם) ומשך תכנים מ NAS שיושב על אותו LAN. התכנים נוגנו דרך KODI ו PLEX (שרת ה PLEX מותקן על מחשב אחר ברשת אבל כאמור התכנים שמורים על אותו NAS).
באופן זהיר אפשר לקבוע שכל תוכן שהיה כבד מ 15-20GB החל לגמגם על ה mi box.... גם טיפול בנושא ה buffering של ה KODI לא ממש הועיל. מעניין לציין שגם חיבור ישיר ל HDD לא ממש עשה חסד עם ניגון של תוכן כבד... מה שהוביל אותי לחשוב שהבעייה אינה קשורה בהכרח לביצועי ממשק הרשת אלא למגבלות חומרה / תוכנה אחרות.
כדי להיות הוגן חשוב לציין את הנקודות הבאות -
-- מדובר בנגן שעולה כשליש מה Shield ...
-- הבדיקות שערכתי בזמנו היו על מער' הפעלה בגרסה 6. מאז שודרג הנגן לגרסה 8 (Oreo) ולמרות שאני שומע שכרגע המצב אינו מזהיר, אולי עם שידרוגי תוכנה קרובים יטופלו גם חלק מהבעיות שציינתי למעלה ...
--יחסית למחירו הנוח (כ $50 לאחרונה) אין ל mi box מתחרים רבים מבין הקופסאות הסיניות במובן של תמיכת NETFLIX, ספקי IPTV ישראליים וכו'....