יבוא אישי של טלוויזיות LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #21 

אמריקה:lol:
איזה כייף
חנות זולה רק שצריך להיות חבר ולבוא עם כרטיס

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

בדקתי מחירים באירופה (אנגליה), מכיוון ששם מדובר בדיוק באותו דגם שמביאים לארץ, ולכן אני מניח שכל הסיפורים של NTSC וכו'' לא רלוונטיים.
כמו-כן, בדקתי עם היבואן בארץ, ומסתבר שניתן לרכוש אחריות (שוב, רק אם זה דגם שהם תומכים בו).

מסתבר, שוב להפתעתי, שלמרות שהפאונד הבריטי חזק, המחירים בבריטניה אף יותר נמוכים מאשר בארה"ב
(הלכה התאוריה שגורסת שהמחיר בארץ תואם את המחיר באירופה ושונה מהמחיר בארה"ב)

אותה הטלוויזיה המדוברת, דגם Sharp LC46XD1E נמכר ב- £1,386.00 שזה בערך 11,200 ש"ח.
(כן, זה לא טעות - המחיר בארץ נע סביב ה- 26,000 .....!!!!!!!!!!!!!!)

נוסיף מס רכישה 15%, מעמ 15.5%, קיבלנו 14560.
נרכוש אחריות - נגיד 2000 ש"ח (נראה לי מוגזם), הובלה (אני מניח לא יותר מ- $400, כי זו העלות להובלה מארה"ב, ואנגליה קצת יותר קרובה) קיבלנו Wort Case של 18560 ש"ח, שוב - הרבה יותר זול מ- 26000 ש"ח.

1) אשמח לקבל תגובות הערות הצעות
2) האם מישהו מכיר אתרים באירופה, שמוכנים לשלוח לישראל?
3) שוב - שאלת השאלות: למי הולך ההפרש הזה, ולמה (האם?) אנחנו צרכנים כל כך טיפשים?
4) אשמח לשמוע את תגובת היבואן על העושק הנ"ל

תודה,
ירון
ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US!

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #23 

לגבי המחיר בארץ - עניין של היצע וביקוש, כמובן. אם נניח לצורך הדיון שאופציית היבוא האישי היא האלטרנטיבה הזולה ביותר בצד ההיצע אז בהיבט הזה בלבד תימחור היבואן הרשמי יהיה בפרמיום מסויים מעל לאופציה הזו, משהו כמו 15% בקלות.
במקרה שלך, אם זאפ אומר 26,000 אתה בטח יכול להשיג ב- 20,000 די בקלות ובפחות מזה תוך מאמץ מסויים, והנה לך הסבר סביר.

כמובן שהעסק לא כל כך פשוט מאחר שיש מוצרים תחליפיים, ייבוא מקבילי, תקציב מקסימלי מצד הצרכן ועוד כמה פרמטרים שמשפיעים על עקומת הביקוש האמיתית.

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #24 

israeli2k כתב:לגבי המחיר בארץ - עניין של היצע וביקוש, כמובן. אם נניח לצורך הדיון שאופציית היבוא האישי היא האלטרנטיבה הזולה ביותר בצד ההיצע אז בהיבט הזה בלבד תמחור היבואן הרשמי יהיה בפרמיום מסויים מעל לאופציה הזו, משהו כמו 15% בקלות.
במקרה שלך, אם זאפ אומר 26,000 אתה בטח יכול להשיג ב- 20,000 די בקלות ובפחות מזה תוך מאמץ מסויים, והנה לך הסבר סביר.

כמובן שהעסק לא כל כך פשוט מאחר שיש מוצרים תחליפיים, ייבוא מקבילי, תקציב מקסימלי מצד הצרכן ועוד כמה פרמטרים שמשפיעים על עקומת הביקוש האמיתית.
...
מהיכן הביטחון שניתן למצוא ב- 20000 ? (דרך אגב, אני כמובן בודק בחנויות במקביל. בינתיים לא מצאתי שום דבר קרוב).

אם זה נכון בישראל, אזי גם המחיר בחול במנועי חיפוש הוא מחיר לפני מו"מ והוא ירד באותו יחס.

אם אכן הייתה תחרות כפי שאתה מציג, ויבוא מקבילי, __ולא היה תאום מחירים__, אזי לא יתכן פער כזה במחיר בין חו"ל לישראל.

אני לא אפתח מחר בבוקר חברה שעוסקת ביבוא, רק בגלל שאני רוצה טלוויזיה אחת לשימוש עצמי..

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #25 

JRun כתב:מהיכן הביטחון שניתן למצוא ב- 20000 ? (דרך אגב, אני כמובן בודק בחנויות במקביל. בינתיים לא מצאתי שום דבר קרוב).
...
אין ביטחון לגבי 20K. מנסיון העבר אישי שלי היה הפרש מאוד משמעותי בין מחיר קניית LCD TV בחנות לבין ZAP (אני מדבר על לפני כשנתיים..). תקרא קצת שירשורים באתר (כולל בשירשור הזה..) ותראה שאני לא היחיד שחווה זאת.
JRun כתב:אם זה נכון בישראל, אזי גם המחיר בחול במנועי חיפוש הוא מחיר לפני מו"מ והוא ירד באותו יחס.
...
מה הקשר בין ארה"ב לישראל בהקשר הזה?
JRun כתב:אם אכן הייתה תחרות כפי שאתה מציג, ויבוא מקבילי, __ולא היה תאום מחירים__, אזי לא יתכן פער כזה במחיר בין חו"ל לישראל.
...
לא טענתי שאין תיאום מחירים. לעומת זאת לא סביר שבשוק משוכלל (יחסית..) יהיה תיאום מחירים במשמעותו הקלאסית. כמובן שקביעת מחיר בצורת היצע וביקוש רגילה עלולה להיחשב "תיאום מחירים" - תלוי בהגדרה שלך. דרך אגב, עצם העובדה שאתה שוקל ברצינות לייבא מחו"ל במחיר כולל הדומה למוצע בארץ ע"י היבואן הרשמי, וכנראה עדיין שוקל לקנות מקומית, מוכיחה שכנראה יש ביקוש גם בנקודת המחיר הנדרשת היום ==> כלומר המחיר לא מופרך לחלוטין...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #26 

חברים אל תיקחו את זאפ כתנ"ך.
זה אתר פרסום מסחרי לכל דבר שמפרסם רק ספקים שמשלמים דמי פירסום.

לדוגמא: רכשתי פלזמה 50 אינץ' ב-13500 אומנם במכירה פומבית ובמחיר מציאה והמחיר בזאפ הוא 42000.

זאפ הוא אתר טוב לקבלת סדר גודל ברוב המקרים ולא בכולם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

עדכון

שליחה #27 

אז עדכון קצר:
1)
israeli2k
- צדקת, המחיר בחנויות הוא סביב 20000. אני מוריד את הכובע :-)
עדיין - מאוד יקר בהשוואה לחו"ל, בלי הצדקה

2) נראה לי שלסלון שלי 46 זה גדול מדי (מרחק צפייה של 3.5 מ')

3) אולי זה לא קשור לדיון הזה, אבל בתור אחד שבא משוכנע ש LCD זה הדבר הכי טוב, אני חייב להודות - מסך פלזמה של Pioneer דגם 4270 נראה הרבה הרבה הרבה... הרבה יותר טוב מכל מסך LCD או פלזמה אחר (גם בשידורי טלוויזיה, גם DVD

אבל -- שוב אותו סיפור - המחיר בארץ נע סביב ה- 15000 16000, בחו"ל סביב $1500...

אשמח לשמוע תגובות והצעות.

JRun כתב:
israeli2k כתב:לגבי המחיר בארץ - עניין של היצע וביקוש, כמובן. אם נניח לצורך הדיון שאופציית היבוא האישי היא האלטרנטיבה הזולה ביותר בצד ההיצע אז בהיבט הזה בלבד תמחור היבואן הרשמי יהיה בפרמיום מסויים מעל לאופציה הזו, משהו כמו 15% בקלות.

...
מהיכן הביטחון שניתן למצוא ב- 20000 ? (דרך אגב, אני כמובן בודק בחנויות במקביל. בינתיים לא מצאתי שום דבר קרוב).
...

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #28 

דווקא ל-3.5 מטר עדיף 46" על 40-42" , אולי בשידורי טלויזיה זה לא קריטי אך כשאתה מחבר מחשב וגולש לדוגמא זה קריטי
למרות שבפיירפוקס אפשר להגדיל פונט כמה שבא לך, וגם אפשר להגדיל DPI בווינדוס, אך מנסיון עם ה-XP והויסטה לא כל התוכנות תומכות בהגדלת DPI...במיוחד לא בויסטה ...כפתורים עולים אחד על השני וכדומה.

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #29 

minime כתב:דווקא ל-3.5 מטר עדיף 46" על 40-42" , אולי בשידורי טלויזיה זה לא קריטי אך כשאתה מחבר מחשב וגולש לדוגמא זה קריטי
למרות שבפיירפוקס אפשר להגדיל פונט כמה שבא לך, וגם אפשר להגדיל DPI בווינדוס, אך מנסיון עם ה-XP והויסטה לא כל התוכנות תומכות בהגדלת DPI...במיוחד לא בויסטה ...כפתורים עולים אחד על השני וכדומה.
...
תודה.
אני לא רואה את עצמי גולש בסלון. יש חדר עבודה.
הטלוויזיה זה בשביל טלוויזיה וסרטים. 46 בשידורי EDTV נראה לא משהו ממרחק 3.5 מ.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”