גישה ל-IP החיצוני מתוך הרשת הפנימית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #21 

sys_admin כתב:
...
...
·

ואיך בידיוק בצורה כזו המצלמה תוצג הרבה יותר מהר, עם frame rate הרבה יותר טוב, ו latency הרבה יותר נמוך?
בגלל שהגדרת מספר חיבורים במכשיר נייד, אז גם המצלמה אתה חושב שתעבוד בגלל זה עם FRAME RATE פי כמה יותר גדול בגלל זה ? :lol:
וגם איך בידיוק השיהוי יקטן בצורה כזו?
...
כמובן שבגלל זה. המכשיר הנייד מתחבר במהירות שונה ליעדים שונים, כתלות (בין השאר) במסלול שהבקשות והתשובות עוברות דרכו. אני בטוח שאתה יודע את זה, לא?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #22 

nir11 כתב:
...
...
כמובן שבגלל זה. המכשיר הנייד מתחבר במהירות שונה ליעדים שונים, כתלות (בין השאר) במסלול שהבקשות והתשובות עוברות דרכו. אני בטוח שאתה יודע את זה, לא?
...
·

ואני כבר לתומי חשבתי שמההסבר הפשוט שנתתי בתחילת הדיון, שגם בין היתר הייה מלווה בתרשים שממחיש אותו, שבו במפורש הייה גם לכל מקרה מצויר מסלול מדויק של Data Flow הייה צריך להיות מספיק ברור נושא בסיסי זה שבשימוש במנגנון של NAT LOOPBACK התקשורת נשארת בתוך הרשת הפנימית, גם שפונים לכתבות IP חיצונית של הנתב. זו גם הסיבה שבין היתר אין שום בעיה של שיהוי במקרה זה וגם ה FRAME RATE לא יכול להיות מושפע לרעה.
אבל מסתבר שדבר בסיסי זה לא לכולם ברור גם אחרי ההסבר זה.
אנסה להמחיש אותו גם בניסוי פשוט. ברשת פנימית קיים שרת של IPERF , שדרך NAT הפורט שלו פונה לכוון האינטרנט. באותה הרשת ממש קיים גם לקוח של IPERF שפונה לאותו שרת דרך שם מתחם שמקושר לכתובת IP חיצונית של הנתב של רשת זו. בנתב זה קיים גם מנגנון של NAT LOOPBACK. ואיזה פלא, גם מהירות וגם השיהוי של החיבור בין שרת ללקוח במקרה זה, הם במגבלות של הרשת הפנימית ולא במגבלות של חיבור לאינטרנט של אותה הרשת. ורק בשביל להבהיר את העניין, לא מדובר שם על קו עם חיבור סימטרי של 600MBPS לאינטרנט. :lol:

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #23 

@ohad-b
אם תרשום את הדגם הספציפי של הנתב בטוח שנמצא את ספר ההפעלה שלו ברשת ושם יהיה כתוב אם יש
NAT Loopback ואיך להגדיר אותו ואו אם יש אפשרות להתקנת FW צד ג'.
מהחפירות הנ"ל באוויר ובתאוריות לא תצא מזה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #24 

sys_admin כתב:@mp3lll
·
אם זה עובד לך תקין מהרשת הפנימית שלך בפנייה לרשומה שמקושרת לכתובת IP חיצונית של הנתב שלך, אז זה רק אמור שיש לך בנתב את המנגנון של NAT LOOPBACK , שעל המנגנון זה נסוב כל הדיון ואת הפעולה שלו הברתי כבר בהתחלת השרשור וזה לא קשור כלל לשום NON.
וגם לא ברור למה "כתובות NON" הן ברבים, כי, אם אתה מדבר על פנייה מתוך הרשת הפנימית שלך לרשומה שמשויכת לכתובת IP שהספק שלך נתן לנתב שלך, אז מספיק ליצור רשומה אחת אצל ספק DYNAMIC DNS אחד, ולא צריך כמה רשומות כאלה, כי הן יובילו לאותה הכתובת. אבל, אם אתה מדבר על גישה "לכתובות NON" כפי שאתה מתאר את זה, ואם הם מופנות לכתובות שונות שהן מחוץ לרשת שלך, אז מדובר כאן כבר על נושא אחר לגמרי שלא קשור לדיון זה.
...
·

למה אתה קשוח איתי?
אני רק מציין שאצלי ללא כל הגדרה, ראוטר של שיאמי לא בטוח שיש לו NAT, אני מגיע גם לוקאלית למצלמות שההפניה שלהם נמצאת בכתובת DYNAMIC DNS שמתרגם את הכתובת IP ( כי אין קבועה)

וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”