חיבור סאב Morel PMS 10 V2 לרסיבר X3400 - עדכון בוצע כיול עם Audessy
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@freerider
יש מעט קבצי MP3 בפורמט 5.1.
ב- FLAC יש הרבה מאוד תוכן ב- 5.1 DTS
יש מעט קבצי MP3 בפורמט 5.1.
ב- FLAC יש הרבה מאוד תוכן ב- 5.1 DTS
אתה מודע לזה שאם הברירת מחדל שלך היא Multi Channel אתה לא מקבל DTS/DTS-HD/TrueHD וכו אפילו אם יש לך 5.1 מחובר כן?gabiuzan כתב:@freerider
·
אני משתמש ב HDMI בסטרימר תומך 4K HDR וכל הסאונד הכי מתקדם, סרטים 100% וסדרות 90% הם DOLBY DIGITAL או DTS-HD ודומיהם, הסדרות הישנות שלי ומוזיקה (MP3,FALC) אני שומע צמולטי סטריאו...
אתה צריך ללחוץ על אחד הכפתורים הצבעוניים בשלט ולבחור את הפורמט שמע בהתאם לתוכן.
את כל הרמקולים שלך אתה צריך להגדיר כ-Small אם אתה רוצה שהסאב יעבוד בנוסף אליהם, לא משנה הגודל שלהם, כמו שאמרו את ה Crossover בסאב תמיד שמים על המקסימום והרסיבר עושה את החיתוך מתחת לערך הזה.
לא מסכים עם מה שנאמר לגבי 50Hz, גם אם אתה מגדיר את הרמקולים הקטנים כ-Small עדיף לתת חיתוך של 80Hz כדי לתת לסאב להתבטא יותר טוב, למרות שהסאב של מורל הוא לא שיא הטכנולוגיה...
@Zachn
·
קודם כל תודה על התגובה.
אני שמתי את הרסיבר על MULTI CHANNEL אבל ברגע שיש פורמט אחר שנכנס כמו DTS/DD/DTS-HD ודומיו הוא משתנה לבד לפורמט הזה, הוא נמצא על מצב AUTO...
ההגדרה שלו לסטריאו בלבד זה MULTI CHANNEL...
אז לפי מה שאתה אומר לשנות את כל הרמקולים לקטנים ולשים עליהם חיתוך של 80HZ.
מעבר לזה, בהגדרות של LFE כרגע זה מוגדר LFE+MAIN, כששיניתי ל LFE בלבד עדיין החיתוך שהרסיבר שלי נותן זה 80HZ הכי נמוך (לסאב)...
האם זה אמור להיות ככה?
·
קודם כל תודה על התגובה.
אני שמתי את הרסיבר על MULTI CHANNEL אבל ברגע שיש פורמט אחר שנכנס כמו DTS/DD/DTS-HD ודומיו הוא משתנה לבד לפורמט הזה, הוא נמצא על מצב AUTO...
ההגדרה שלו לסטריאו בלבד זה MULTI CHANNEL...
אז לפי מה שאתה אומר לשנות את כל הרמקולים לקטנים ולשים עליהם חיתוך של 80HZ.
מעבר לזה, בהגדרות של LFE כרגע זה מוגדר LFE+MAIN, כששיניתי ל LFE בלבד עדיין החיתוך שהרסיבר שלי נותן זה 80HZ הכי נמוך (לסאב)...
האם זה אמור להיות ככה?
@gabiuzan
תגדיר רק LFE ותשאיר את התדר על 120Hz, ואת הקרוס בין הרסיבר לסאב אתה יכול להשאיר על 80Hz או 100Hz מה שנשמע לך יותר טוב. כאשר זה LFE+Main, זה אומר שגם הסאב וגם הרמקולים הקדמיים שלך יתנו אאוטפוט של תדרי הבאס מה שיכול להוביל לסאונד נפוח ומוגזם, תלוי באיכות הסאב והרמקולים כמובן, אבל מומלץ להשאיר את הבאס לסאב בלבד.
אוקיי, זה בסדר, מה שאתה מקבל במצב הזה זה סטריאו מכל הרמקולים כשיש אות סטריאו משודר.אני שמתי את הרסיבר על MULTI CHANNEL אבל ברגע שיש פורמט אחר שנכנס כמו DTS/DD/DTS-HD ודומיו הוא משתנה לבד לפורמט הזה, הוא נמצא על מצב AUTO...
ההגדרה שלו לסטריאו בלבד זה MULTI CHANNEL......
תלוי מה אודיסי קבע לך בכיול. אם אודיסי החליט שהחיתוך לקדמיים שלך הוא 100Hz, אתה יכול לשנות את הערך הזה אם אתה רוצה, אבל רק לערך שמעל 100Hz, אם תוריד ל-80Hz, אודיסי לא יטפל לך בתדרים שבין 80-99Hz. אם אודיסי קבע לך 60Hz, מותר לך לעלות ל-80Hz, מבין את ההגיון? זה נכון לגבי כל הרמקולים במערכת שלך. יש קונצנזוס מסויים לגבי 80Hz, זה החיתוך הכי נפוץ, בפועל מה שמשנה זה האוזן שלך, תרגיש חופשי להתנסות.אז לפי מה שאתה אומר לשנות את כל הרמקולים לקטנים ולשים עליהם חיתוך של 80HZ....
שתי הגדרות נפרדות, ההגדרה של LFE לא משפיעה על החיתוך של הסאב עצמו מול הרסיבר, הרסיבר מראה לך את המינימום שהסאב יכול לתת, אם הכי נמוך אצלך הוא 80Hz אז הסאב שלך כנראה מתחיל לנגן מסביבות 60-70Hz.מעבר לזה, בהגדרות של LFE כרגע זה מוגדר LFE+MAIN, כששיניתי ל LFE בלבד עדיין החיתוך שהרסיבר שלי נותן זה 80HZ הכי נמוך (לסאב)...
האם זה אמור להיות ככה?...
תגדיר רק LFE ותשאיר את התדר על 120Hz, ואת הקרוס בין הרסיבר לסאב אתה יכול להשאיר על 80Hz או 100Hz מה שנשמע לך יותר טוב. כאשר זה LFE+Main, זה אומר שגם הסאב וגם הרמקולים הקדמיים שלך יתנו אאוטפוט של תדרי הבאס מה שיכול להוביל לסאונד נפוח ומוגזם, תלוי באיכות הסאב והרמקולים כמובן, אבל מומלץ להשאיר את הבאס לסאב בלבד.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
על זה קיבלת כבר תשובהZachn כתב:אתה מודע לזה שאם הברירת מחדל שלך היא Multi Channel אתה לא מקבל DTS/DTS-HD/TrueHD וכו אפילו אם יש לך 5.1 מחובר כן?......
אתה צריך ללחוץ על אחד הכפתורים הצבעוניים בשלט ולבחור את הפורמט שמע בהתאם לתוכן....
·Zachn כתב:את כל הרמקולים שלך אתה צריך להגדיר כ-Small אם אתה רוצה שהסאב יעבוד בנוסף אליהם, לא משנה הגודל שלהם, כמו שאמרו את ה Crossover בסאב תמיד שמים על המקסימום והרסיבר עושה את החיתוך מתחת לערך הזה.......
לא מסכים עם מה שנאמר לגבי 50Hz, גם אם אתה מגדיר את הרמקולים הקטנים כ-Small עדיף לתת חיתוך של 80Hz כדי לתת לסאב להתבטא יותר טוב, למרות שהסאב של מורל הוא לא שיא הטכנולוגיה......
ממש לא נכון, צריך להתחשב תמיד בגודל הרמקולים ובמיגבלות הסאב, לבחור יש CERWIN VEGA עם וופרים 10" בכל אחד, זה לא "כוחות" מול הסאב של MOREL שכמו שכבר כתבת "הוא לא שיא הטכנולוגיה", זה שרמקול ניקרא "סאב" לא הופך אותו אוטומטית לסאבוופר אמיתי עם יכולות של SUB BASS.
לחתוך מ-וופרים 10" תחום תדר של מתחת ל-80HZ ולנתב אותו לסאב אחד בודד של 8" או 10" במיוחד בהתחשב בעובדה שהם יודעים לרדת יפה מאוד גם ל-40הרץ זו טעות מניסיוני (כשהמקור הוא 2 ערוצים).
תדר חיתוך של 80HZ ככלל אצבע זה נכון ויפה אבל כנקודת התחלה כללית מהסיבה שבתדר 80HZ ומטה לאוזן אדם קשה להבחין בכיווניות צליל, כל מיקרה לגופו.
מעבר לזאת שים לב בבקשה איך מערכת ה-AUDESSY כיילה.
gabiuzan שנה את ההגדרה של LP for LFE ל-120HZ
אגב היה יותר קל ונכון להעלות את תמונות הכיול בהמשך לשירשור ולא לשנות את הודעת הפתיחה של השירשור.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 16/05/2018 10:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
You pay peanuts, you get monkeys
אם יש לו רמקולים של CW קוטר 10", אני לא מבין למה בכלל צריך סאב...freerider כתב:·......
ממש לא נכון, צריך להתחשב תמיד בגודל הרמקולים ובמיגבלות הסאב, לבחור יש CERWIN VEGA עם וופרים 10" בכל אחד, זה לא "כוחות" מול הסאב של MOREL שכמו שכבר כתבת "הוא לא שיא הטכנולוגיה", זה שרמקול ניקרא "סאב" לא הופך אותו אוטומטית לסאבוופר אמיתי עם יכולות של SUB BASS.
לחתוך מ-וופרים 10" תחום תדר של מתחת ל-80HZ ולנתב אותו לסאב אחד בודד של 8" או 10" במיוחד בהתחשב בעובדה שהם יודעים לרדת יפה מאוד גם ל-40הרץ זו טעות מניסיוני (כשהמקור הוא 2 ערוצים).
תדר חיתוך של 80HZ ככלל אצבע זה נכון ויפה אבל כנקודת התחלה כללית מהסיבה שבתדר 80HZ ומטה לאוזן אדם קשה להבחין בכיווניות צליל, כל מיקרה לגופו.
מעבר לזאת שים לב בבקשה איך מערכת ה-AUDESSY כיילה.
gabiuzan שנה את ההגדרה של LFE+MAIN ל-120HZ
אגב היה יותר קל ונכון להעלות את תמונות הכיול בהמשך לשירשור ולא לשנות את הודעת הפתיחה של השירשור....
- freerider
- חבר ותיק

.1 כי במקור רב ערוצי ערוץ ה-LFE מספק פסקול נפרד משלו.
2. יתכן והוא אוהב בס מושבע ובכיול נכון תוספת של סאב למערכת תיתן תוצאה טובה יותר לטעמו.
3. כי הוא יכול ורוצה
4. נמתין לתשובה מ-gabiuzan
2. יתכן והוא אוהב בס מושבע ובכיול נכון תוספת של סאב למערכת תיתן תוצאה טובה יותר לטעמו.
3. כי הוא יכול ורוצה
4. נמתין לתשובה מ-gabiuzan
קודם כל תודה על התשובות, הרגת אותי עם כי הוא רוצה ויכול חחח
תקשיבו יש לי את הרמקולים כבר 10 שנים והרגשתי בשנתיים האחרונות שחסר לי משהו, אני קניתי את הסאב הזה כי היה לי הזדמנות ומחיר מעולה (600ש"ח) ואני חושב שזה היה שווה אתזה, אולי אני טועה אבל לא יודע.
בכל מצב הסאב החלט מוסיף, יש הבדל מסויים ואני פשוט רוצה להרגיש אותו יותר, את תווך התדרים אני שמתי בו עד הסוף, ברסיבר אני ישנה למה שאמרתם, אבל הייתי רוצה להרגיש יותר "פאנצ'יות" בסאב פחות מריחה של הסאונד...
נ.ב הרמקולים שלי הם :V10+cerwin vega v5c+cerwin vega v5.
תקשיבו יש לי את הרמקולים כבר 10 שנים והרגשתי בשנתיים האחרונות שחסר לי משהו, אני קניתי את הסאב הזה כי היה לי הזדמנות ומחיר מעולה (600ש"ח) ואני חושב שזה היה שווה אתזה, אולי אני טועה אבל לא יודע.
בכל מצב הסאב החלט מוסיף, יש הבדל מסויים ואני פשוט רוצה להרגיש אותו יותר, את תווך התדרים אני שמתי בו עד הסוף, ברסיבר אני ישנה למה שאמרתם, אבל הייתי רוצה להרגיש יותר "פאנצ'יות" בסאב פחות מריחה של הסאונד...
נ.ב הרמקולים שלי הם :V10+cerwin vega v5c+cerwin vega v5.
הסאונד נשמע לך מרוח, כי קנית סאב ב-600 שקל ידידי, וכמו שנאמר, סאבים זה לא הצד החזק של מורל. אם אתה מחפש באס איכותי תצטרך לשדרג למשהו רציני יותר, בתחום המחירים של 2,500 ומעלה. לצערי לא תקבל את המימד הנוסף שאתה מחפש מסאב משומש של מורל.gabiuzan כתב:קודם כל תודה על התשובות, הרגת אותי עם כי הוא רוצה ויכול חחח
נ.ב הרמקולים שלי הם :V10+cerwin vega v5c+cerwin vega v5....
מצטער לבאס, אבל זו האמת.
- freerider
- חבר ותיק

אמנם זה נכון שהסאבים של MOREL זה לא חוד החנית של החברה אך עם זאת ניתן לקבל צליל לא רע גם מהסאב של MOREL.
אני הייתי ממליץ לך להשאיר תדר חיתוך הסאב נמוך יחסית (50-60HZ) ברסיבר ופשוט להגביר יותר את עוצמת הסאב ברסיבר, כמה שתעלה את תדר החיתוך הסאב ישמע יותר "מרוח".
אני הייתי ממליץ לך להשאיר תדר חיתוך הסאב נמוך יחסית (50-60HZ) ברסיבר ופשוט להגביר יותר את עוצמת הסאב ברסיבר, כמה שתעלה את תדר החיתוך הסאב ישמע יותר "מרוח".