קודן דלת Z-WAVE או Wi-Fi...?
@ahiel
עדיין לא מבין איך זה יעזור..
אנסה להסביר מה הבנתי:
- קודן ממוקם מחוץ לדלת הכניסה הראשית.
- לקודן מחברים פיבארו אוניברסלי.
- לדלת מחברים אלקטרו מגנט עם מודול פיבארו ריליי.
- ברגע שמקישים את הקוד מחוץ לדלת, הבקר בבית מקבל פקודה ואז מה?
איך זה שונה מאותה הקונפיגורציה רק עם danalock במקום אלקטרומגנט?
איך אתה מונע את קיצור החוטים בקודן ושליחת פקודה לפתיחת הדלת ע״י מישהו לא רצוי?
עדיין לא מבין איך זה יעזור..
אנסה להסביר מה הבנתי:
- קודן ממוקם מחוץ לדלת הכניסה הראשית.
- לקודן מחברים פיבארו אוניברסלי.
- לדלת מחברים אלקטרו מגנט עם מודול פיבארו ריליי.
- ברגע שמקישים את הקוד מחוץ לדלת, הבקר בבית מקבל פקודה ואז מה?
איך זה שונה מאותה הקונפיגורציה רק עם danalock במקום אלקטרומגנט?
איך אתה מונע את קיצור החוטים בקודן ושליחת פקודה לפתיחת הדלת ע״י מישהו לא רצוי?
@morgi23
·הרעיון זה שהקודן מעביר מידע לעוד בקר שנמצא בתוך הבית, הבקר הזה קיבל לדוג׳ שנלחץ הקוד 123, ואז הבקר מחליט אם ה-123 זה קוד תקין או לא, אם ורק אם זה קוד תקין הוא פותח מעגל לסנסור של הפיבארו.
ז״א שמי שמחליט נמצא בתוך הבית, בחוץ זה רק מקלדת בלי המחשב...
·הרעיון זה שהקודן מעביר מידע לעוד בקר שנמצא בתוך הבית, הבקר הזה קיבל לדוג׳ שנלחץ הקוד 123, ואז הבקר מחליט אם ה-123 זה קוד תקין או לא, אם ורק אם זה קוד תקין הוא פותח מעגל לסנסור של הפיבארו.
ז״א שמי שמחליט נמצא בתוך הבית, בחוץ זה רק מקלדת בלי המחשב...
@ahiel
את זה הבנתי, רק לא הבנתי איך המוצר ששלחת בקישור יכול לעזור בזה.
בכל מקרה, לzipato יש קודן שגם עליו אתה יכול לקרוא במדריך שעשיתי, ולו יש אפשרות לזהית כל תג שמועבר לפי שם.
ככה אין חשש מקיצור של חוטים בתוך הקודן, כי המוח נמצא בוורה.
את זה הבנתי, רק לא הבנתי איך המוצר ששלחת בקישור יכול לעזור בזה.
בכל מקרה, לzipato יש קודן שגם עליו אתה יכול לקרוא במדריך שעשיתי, ולו יש אפשרות לזהית כל תג שמועבר לפי שם.
ככה אין חשש מקיצור של חוטים בתוך הקודן, כי המוח נמצא בוורה.
@ahiel
יש לו keypad די מעאפן אבל השימוש העיקרי עם תגים.
אתה מעביר תג ויכול לפי הid של תג מסויים לקבוע מה יקרה. לכל תג יש id משלו ויכול להיות טריגר שונה לתרחישים וכו׳.
ככה למשל אם יש תג לאורח, אז כשהוא מעביר אותו והבית במצב away, אז הוא עובר למצב guests (אצלי יש מצב ידידותי לאורחים - בייביסיטר, מנקה, הורים, שמקטין את כמות האוטומציה) או תג לילד שמפעיל תרחיש שונה כשמעבירים אותו וכו׳.
יש לו keypad די מעאפן אבל השימוש העיקרי עם תגים.
אתה מעביר תג ויכול לפי הid של תג מסויים לקבוע מה יקרה. לכל תג יש id משלו ויכול להיות טריגר שונה לתרחישים וכו׳.
ככה למשל אם יש תג לאורח, אז כשהוא מעביר אותו והבית במצב away, אז הוא עובר למצב guests (אצלי יש מצב ידידותי לאורחים - בייביסיטר, מנקה, הורים, שמקטין את כמות האוטומציה) או תג לילד שמפעיל תרחיש שונה כשמעבירים אותו וכו׳.
@morgi23
·
הי.. שוב.
מעורר את השרשור שוב לכמה דברים שלא הבנתי עד הסוף.
1. לפי הבנתי חיבור הקודן הקיים שלי ל-fibaro univrsal sensor אינו מאפשר לי שליטה מרחוק על הפתיחה והסגירה של המנעול החשמלי לפי קריאה באינטרנט אני מבין שאין לי בעצם שליטה על היציאות במודול עצמם הם רק סנסורים אז איך בעצם חיבור המודוול לקודן הקיים יאפשר לי שליטה מרחוק על הפתיחה והסגירה...?
2. האם הקודן שלי הוא מסוג rfid בעצמו או יש צורך לקנות רכיב נוסף לחיבור...?
תודה מראש עד לשאלות הבאות
·
הי.. שוב.
מעורר את השרשור שוב לכמה דברים שלא הבנתי עד הסוף.
1. לפי הבנתי חיבור הקודן הקיים שלי ל-fibaro univrsal sensor אינו מאפשר לי שליטה מרחוק על הפתיחה והסגירה של המנעול החשמלי לפי קריאה באינטרנט אני מבין שאין לי בעצם שליטה על היציאות במודול עצמם הם רק סנסורים אז איך בעצם חיבור המודוול לקודן הקיים יאפשר לי שליטה מרחוק על הפתיחה והסגירה...?
2. האם הקודן שלי הוא מסוג rfid בעצמו או יש צורך לקנות רכיב נוסף לחיבור...?
תודה מראש עד לשאלות הבאות
@smargi
הפיבארו סנסור לא משמש כממסר, הוא לא עושה שום דבר פיזי מלבד העברת מידע. עם המידע הזה אתה יכול להשתמש להפעלת תרחישים שונים בבית, בדומה לכל חיישן אחר - תנועה, טמפ׳ וכו׳.
הקודן שאני השתמשתי בו הוא קודן פשוט מאליאקספרס עם אפשרות להקשת מספרים או העברת תג rfid.
כשמקשים קוד נכון או שמעבירים תג מאושר, הקודן סוגר מעגל (בדרך כלל עם מנעול חשמלי כמו באינטרקום למשל). אני חיברתי במקום המנעול החשמלי, את הפיבארו בינארי סנסור, וכך בעצם יש לי טריגר בוורה לכל פעולה של הקשת קוד או העברת תג נכונה.
עם הטריגר הזה אפשר בעצם לייצר כל תרחיש בסיסי שאתה רוצה בוורה - לפתוח מנעול חשמלי (אצלי danalock), להרים תריסים, להפעיל מוסיקה, לכבות אורות וכו׳.
הפיבארו סנסור לא משמש כממסר, הוא לא עושה שום דבר פיזי מלבד העברת מידע. עם המידע הזה אתה יכול להשתמש להפעלת תרחישים שונים בבית, בדומה לכל חיישן אחר - תנועה, טמפ׳ וכו׳.
הקודן שאני השתמשתי בו הוא קודן פשוט מאליאקספרס עם אפשרות להקשת מספרים או העברת תג rfid.
כשמקשים קוד נכון או שמעבירים תג מאושר, הקודן סוגר מעגל (בדרך כלל עם מנעול חשמלי כמו באינטרקום למשל). אני חיברתי במקום המנעול החשמלי, את הפיבארו בינארי סנסור, וכך בעצם יש לי טריגר בוורה לכל פעולה של הקשת קוד או העברת תג נכונה.
עם הטריגר הזה אפשר בעצם לייצר כל תרחיש בסיסי שאתה רוצה בוורה - לפתוח מנעול חשמלי (אצלי danalock), להרים תריסים, להפעיל מוסיקה, לכבות אורות וכו׳.