שימו לב: בסלקום/נטוויז'ן, החזרת מודם ראוטר גוררת ניתוק אוטומטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tbind פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1 

בקצרה:
רציתי להחזיר את המודם ראוטר שקיבלתי מסלקום כי מזה זמן אני משתמש במודם ראוטר פרטי.
כשהחזרתי אותו בסניף של סלקום נדהמתי לגלות שנותקתי בתהליך ההחזרה (מבלי שנרמז שזה הולך לקרות).
אחרי בילוי של שעות בשיחות ואסקלציות עם נציגי שירות של סלקום ו012 (אליהם החלטתי לעבור בעקבות המקרה) התברר שיש גם עז.
בגלל מגבלות שבזק כופה בשוק הסיטונאי, ניתוק מספק סיטונאי גורר הזמנת ניתוק פיזי מבזק שלא ניתנת לביטול ע"י הספקים הסיטונאיים. כדי להתחבר לספק סיטונאי שוב (אפילו לזה שהזמין ניתוק) דרושה הזמנת חיבור מחדש (שעמדה אז על טווח של כשבוע וחצי).
הדרך היחידה לעקוף זאת היא להתחבר לבזק כתשתית (בזק יכולה לבטל ניתוקי תשתית כרצונה) ורק אח"כ לנייד שוב לספק סיטונאי.

עוד מספר אנקדוטות מהסיפור:

1. נראה שבמרכזי השירות של סלקום לא ממש מבינים ולא רוצים להבין בשירותי האינטרנט שהחברה מספקת. מבחינתם נראה שהם עושים טובה לנטוויז'ן שהם בכלל עושים משהו. לא שאלו אותי אם אני מבין שהחזרת המודם כמוה כניתוק ולא היה בסניף (עם מעל 10 נציגי שירות) מישהו שיכל להסביר לי מה קורה. המנהל היה צריך להתקשר לנציגה שמבינה כדי שתחזור אלי. רק שבמקום נציגת שירות הוא פנה לנציגת מכירות כי מבחינתו אני לקוח שרוצה להתחבר ולא לקוח שניתקו בטעות.

2. אלא אם השתנה משהו בשבועיים האחרונים אין אפשרות בסלקום/נטוויז'ן להתחבר בלי שישלח ללקוח מודם ראוטר (זה מובנה במערכת שלהם (!)) ולא קיימת יותר האפשרות לשלם פחות בלי המכשיר או אפילו סתם להחזיר אותו כדי שלא יאבד.

3. נראה שנציגי השירות של נטוויז'ן מתוסכלים מהמצב האבסורדי (גם הניתוק ללא אזהרה בסניף סלקום, גם ההכרח באספקת מודם ראוטר וגם מגבלות החיבור והניתוק לתשתית) ועושים ככל יכולתם המוגבלת לעזור ולהסביר באדיבות ונימוס. אגב, את האפשרות להימנע מניתוק פיזי ע"י מעבר לבזק הציגה והסבירה לי נציגת שירות בכירה יותר של נטוויז'ן. היא העלתה את בזק לשיחת ועידה והסבירה להם שאני לקוח לא מרוצה שעוזב ומעוניין לעבור לבזק. היא גם התקשרה אליי שוב מאוחר יותר לוודא שבוטל הניתוק ושהצלחתי להתחבר דרך ספק אחר.

4. נציגת בזק שחיברה אותי לא הופתעה מהסיפור והבינה טוב מאוד שאני מתחבר זמנית בלית ברירה ולשימחתי לא עשתה מאמץ מיוחד לשכנע אותי לקחת חבילה הפוכה.

5. אשוב ואדגיש שבמצב הנוכחי מומלץ לא לבקש ניתוק מספק תשתית סיטונאית של בזק (אלא אם באמת רוצים ניתוק פיזי של התשתית). צריך לנייד ע"י התחברות לספק סיטונאי אחר.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

שיטת מצליח ישראלית טיפוסית.

benco6
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
שם מלא: בני
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

היה לי משהו דומה איתם בשבוע שעבר
בקשתי לצערי ניתוק מהאינטרנט של סלקום
אבל לא ידעתי שזה יגרום לניתוק של הדירה
ובמידה ואני רוצה לעבור לחברה אחרת אז צריך שוב תקנה
היום צריכים לבוא ולהתקין לי אינטרנט של הוט .ניתן להם הזדמנות
לסלקום אני לא חוזר יותר לעולם

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #4 

אני דווקא חושב שעשו לך טובה.

אח"כ עוד שנתיים היית רוצה להתנתק והיו שואלים אותך איפה הראוטר? ומחייבים אותך עליו.

בכלל תמיד גם כשאני משתמש בציוד שלי אני שומר את הציוד של הספק בבית עד לניתוק והחזרת ציוד.

tbind פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #5 

אין שום בעיה לקבל אישור כתוב על החזרת מודם ראוטר ואפילו מומלץ. אבל לנתק לי את המנוי בלי להגיד שזה מה שקורה? ועוד שמסתבר שזה כולל הזמנת ניתוק פיזי מתשתית בזק? לא תודה.

viper83
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #6 

תודעת שירות בארץ זו מילה גסה וקללה בחלק ממקומות, תודה tbind.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

דווקא יש "תודעה" מדהימה לשירות בארץ: יש תחרות עזה בין החברות מי מצליח לתת את השירות הכי גרוע ואם השנים הם אכן מצליחים לתת שירות יותר ויותר גרוע....

cr0kes
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

קרה לי בדיוק אותו מקרה. כבר שנתיים שאני משתמש בראוטר מודם משלי אז החלטתי להיפטר מהנטבוקס של נטויז'ן, לכן ביום שישי החזרתי אותו לסלקום וקיבלו אותו בלי לאמר דבר.
ביום שבת בבוקר אני מגלה שאני לא מחובר לאינטרנט. בהתחלה חשבתי שאולי זאת תקלה זמנית ולא היה לי שום דבר חשוב לעשות אז התעלמתי.
לקראת הערב כבר התקשרתי לתמיכה הטכנית, שם הוסבר לי שהם קיבלו בקשה לניתוק יום לפני. הייתי מבולבל לגמרי עד שהוא אמר לי מתי התקבלה הבקשה וקישרתי את זה להחזרת הנטבוקס. מבירור עלה כי אין שום אפשרות להיות לקוח של נטויז'ן בלי הנטבוקס. אמרו לי "אז שים אותו בצד ואל תשתמש, מה זה מפריע".

החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהתחבר לאקספון, מה שרציתי לעשות זמן מה, שם נאמר לי שצריך להגיע טכנאי של בזק כדי לבדוק ו"לכייל" את התשתית ועד אז אין אפשרות להתחבר אליהם. לא הבנתי למה צריך להגיע טכנאי אם עד לפני יומיים הכל עבד נפלא אבל כבר התייאשתי ולא טרחתי להתווכח. נלאצתי לחכות רק עוד יומיים, למזלי, עד שהגיע טכנאי שלא עשה דבר בתוך הדירה, אמר שהכל בסדר והלך.

הודות לפוסט שלך עניין הגעת הטכנאי התבהר (Y)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”