גם אני התחדשתי ב denon 3400 אבל...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578
נתן תודות: 913 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #101 

אהלן :)

ביצעתי את כל הנדרש וההמלצות .
הוספתי באופן סימטרי +2DB לכל ערך
ניכר שיפור של ממש. הסאונד פתוח יותר. :D
אך מרגיש לי שעדיין חסר ולכן אמשיך להוסיף עוד 2 DB לכל רמקול.
שאלה : האם זה חייב להיות סימטרי ? , אם אני אוהב הדגשה של האחוריים לדוגמא , אני יכול להוסיף רק להם עוד 1-2 DB ?
תודה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10920
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1944 פעמים

שליחה #102 

shlomis1zzz כתב:אהלן :)

ביצעתי את כל הנדרש וההמלצות .
הוספתי באופן סימטרי +2DB לכל ערך
ניכר שיפור של ממש. הסאונד פתוח יותר. :D
אך מרגיש לי שעדיין חסר ולכן אמשיך להוסיף עוד 2 DB לכל רמקול.
שאלה : האם זה חייב להיות סימטרי ? , אם אני אוהב הדגשה של האחוריים לדוגמא , אני יכול להוסיף רק להם עוד 1-2 DB ?
תודה.
...
אם אתה מוסיף 2dB לכל הרמקולים, זה בדיוק כמו להגביר את הווליום הראשי ב- 2dB.
זה ממש לא שינוי שגורם ל-"סאונד פתוח יותר".
זה רק בראש שלך.
ההמשך שלך יותר הגיוני -
להגביר רק את הערוצים שלטעמך היית רוצה להגביר לעומת זוג הקדמיים.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #103 

Amir64 כתב:
...
...
אם אתה מוסיף 2dB לכל הרמקולים, זה בדיוק כמו להגביר את הווליום הראשי ב- 2dB.
זה ממש לא שינוי שגורם ל-"סאונד פתוח יותר".
זה רק בראש שלך.
ההמשך שלך יותר הגיוני -
להגביר רק את הערוצים שלטעמך היית רוצה להגביר לעומת זוג הקדמיים.
...
כשביצעתי מה שאמר החבר צח בשירשור על ה Dynamic EQ , על הסאב , העלאה של +2DB לכל ערוץ התוצאה: שינוי לטובה .:D
לגבי העלאה זוג ערוצים בנפרד אני עדיין לא ביצעתי , ולכן עדיין סקפטי אם ניתן להגיע לשלמות מנקודה זו .
אולי בכלל החולייה החלשה כרגע עם שלישיית הבמה הקידמית ?
או הסאב ?
כנראה שהזמן יעשה את שלו .:roll:

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #104 

@shlomis1zzz

אתה יכול לתת בוסט לזוג רמקולים ספציפיים ביחס לאחרים אבל כשאתה עושה את זה יש סיכוי שתתקל בחוסר שוויון אם אתה לא מעלה באופן סימטרי.

שוב אודיסי הוא כמובן המלצה ונקודת התחלה, משם בעיקרון אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אבל ברגע שמתעסקים יותר מדי עם העוצמות אפשר גם להזיק לכיול. אצלי נגיד אודיסי כייל את הרמקולים לאיזור מינוס 4-5 בערך לכולם ואני בחרתי להרים לאיזור מינוס 1-2 גלובאלי לכל הרמקולים, סימטרי כמובן.

ולגבי הסאב תנסה להתחיל איתו בנקודה של 0db ותראה אם עדיין חסר לך העומק והנפח שאתה מחפש.

חשוב! אחרי כיול לא משנים את הווליום מהסאב עצמו, אם אתה רוצה לעשות שינויי ווליום לסאב לאחר אודיסי, תבצע אותם רק ברסיבר.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #105 

Zachn כתב:@shlomis1zzz

אתה יכול לתת בוסט לזוג רמקולים ספציפיים ביחס לאחרים אבל כשאתה עושה את זה יש סיכוי שתתקל בחוסר שוויון אם אתה לא מעלה באופן סימטרי.

שוב אודיסי הוא כמובן המלצה ונקודת התחלה, משם בעיקרון אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אבל ברגע שמתעסקים יותר מדי עם העוצמות אפשר גם להזיק לכיול. אצלי נגיד אודיסי כייל את הרמקולים לאיזור מינוס 4-5 בערך לכולם ואני בחרתי להרים לאיזור מינוס 1-2 גלובאלי לכל הרמקולים, סימטרי כמובן.

ולגבי הסאב תנסה להתחיל איתו בנקודה של 0db ותראה אם עדיין חסר לך העומק והנפח שאתה מחפש.

חשוב! אחרי כיול לא משנים את הווליום מהסאב עצמו, אם אתה רוצה לעשות שינויי ווליום לסאב לאחר אודיסי, תבצע אותם רק ברסיבר.
...
תודות.
:-)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10920
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1944 פעמים

שליחה #106 

Zachn כתב:@shlomis1zzz

...
כל מה שכיול ה-level של הרמקולים הוא להביא את כולם למצב שכאשר הווליום הראשי על 0dB, תקבל מכל רמקול 85dB SPL בנקודת ההאזנה.
נניח שאחרי הכיול אתה צופה בסרט כשהווליום על 15dB-.
אם אתה מעלה את כל הרמקולים סימטרי ב- 3dB, ומעוניין לשמוע באותה עוצמה בדיוק כמו קודם, הווליום הראשי יהיה על 18dB-, במקום על 15dB-.
כלומר שינוי זהה בכל הרמקולים משפיע בדיוק כמו שינוי הווליום הראשי באותו ערך.
אם נשארים על ווליום של 15dB-, בד"כ אנשים טועים לחשוב ששומעים טוב יותר, כאשר למעשה רק שומעים חזק יותר.

אין כל בעייה, אם אתה חש שרמקול מסויים (כולל הסאב) נשמע לך חלש מידי, להגביר רק אותו.
אתה לא מקבל שום חוסר שוויון, ולא מזיק לכיול, כי מראש אתה מרגיש שקיים חוסר איזון.
הרי בגלל זה אתה מעוניין לבצע שינוי ווליום של רמקול, לעומת האחרים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”