התחדשתי והצטרפתי למשפחת המקרנים :D
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
וכשצופים עם פסים אופקיים התמונה לא קטנה יותר, בהתחשב בגודל המסך הנתון ? ברור שכן.כאשר תולים 2 לוחות מיסוך לצדדים מקבלים תמונה יותר קטנה....
ולכן הכל תלוי באילו תכנים צופים יותר.
סרטים ? כמובן שעדיף פורמט רחב כי 99% מהם בפורמט הזה.
סדרות/כבלים/כדורגל ? כמובן שעדיף 16x9.
צפית פעם בקולנוע ביתי עם מסך רחב ?
קודם היה לי 106 אינץ ב 16x9
עברתי ל 130 רחב.
כשאני שם את המיסוך אני מקבל 104 אינץ ב 16x9 מה שאומר הקרבה זניחה של גודל התמונה ב 16x9 לעומת חוויה של סינימה סיטי אצלי בבית במסך רחב.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
@Barel77
·את המקרן רכשתי מאמזון ארה"ב. עלה 750$ (המחיר כבר ירד) + 200$ מיסים ומשלוח. יצא עד הבית כ 3400 ש"ח, כולל הכל.
רק לסבר את האוזן- הדגם הקודם HD28 עולה בארץ 6000-6500 ש"ח. דגם זה עוד לא הגיע לארץ ובוודאי יעלה אותו דבר, אם לא יותר. הבדל תהומי עד בחילה...
·את המקרן רכשתי מאמזון ארה"ב. עלה 750$ (המחיר כבר ירד) + 200$ מיסים ומשלוח. יצא עד הבית כ 3400 ש"ח, כולל הכל.
רק לסבר את האוזן- הדגם הקודם HD28 עולה בארץ 6000-6500 ש"ח. דגם זה עוד לא הגיע לארץ ובוודאי יעלה אותו דבר, אם לא יותר. הבדל תהומי עד בחילה...
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7047
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1466 פעמים
@istarmini
·
אולי לא הסברתי את עצמי טוב
רוחב המסך הוא הקובע לדעתי
כאשר התמונה היא לכל רוחב המסך בשני הפורמטים אז נכון שבפורמט הרחב מקבלים שני פסים אופקיים אבל התמונה לכל רוחב המסך
ב 16:9 אין פסים אבל גם פה התמונה לכל רוחב המסך
לדעתי כאשר אתה רואה 16:9 התמונה לא על כל רוחב המסך ולכן אתה צריך את המיסוך האנכי ובהגדרה התמונה קטנה יותר
·
כאשר התמונה היא לכל רוחב המסך בשני הפורמטים אז נכון שבפורמט הרחב מקבלים שני פסים אופקיים אבל התמונה לכל רוחב המסך
לדעתי כאשר אתה רואה 16:9 התמונה לא על כל רוחב המסך ולכן אתה צריך את המיסוך האנכי ובהגדרה התמונה קטנה יותר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·molvy כתב:@istarmini
·
לדעתי כאשר אתה רואה 16:9 התמונה לא על כל רוחב המסך ולכן אתה צריך את המיסוך האנכי ובהגדרה התמונה קטנה יותר...
הסברתי אסביר שוב
בגלל שיש לי מסך קבוע כשאני רואה 16x9 אני מתקין מיסוך אנכי ולכן התמונה היא על כל רוחב המסך אבל היא כמובן קצת קטנה יותר ממסך 16x9 .
לעומת זאת ב 99% מהתכנים אני מקבל מסך ענק ותמונה שמכסה את כולו ומבחינתי מסך 16x9 שקצת קטן יותר זו ״הקרבה״ אפסית לעומת ההנאה המתקבלת ב 99% מהזמן.
עצתי לך
קנה מסך רחב גדול כולל מיסוך (או שלפני גש לצפות אצל מי שיש לו אתה מוזמן אלי בשמחה) שברגע שתתקין אותו תקבל 16x9 קרוב לגודל שיש לך היום .
יש לי חבר טוב שחשב בדיוק כמוך היה לו 16x9 נגלל של 133 אינץ בסלון.
המון זמן התווכח איתי אבל לפני כמה ימים עשה מהפך.
קנה 133 קבוע רחב והתקין בסלון.
החיוך לא יורד לו מהפנים ואמר לי יואב ,לא ניתן להשוות ולהבין איך השתדרגה לי חווית הצפיה .
שוב
במידה ועיקר השימוש הוא סרטים לדעתי אין בכלל שאלה אתה מפספס הנאה ובגדול.
במידה והרוב אצלך תכני 16x9 אז אתה צודק.
במידה וזה מעורב, כמובן שצריך לקבל החלטה.אני קיבלתי .
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7047
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1466 פעמים
@istarmini
·
בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים
·
בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·molvy כתב:@istarmini
·
בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים...
סוכם
אבל עדין ממליץ לך לנסות לחוות משהו שונה, במידה ולא עשית עד כה, ככה יהיה לך בסיס טוב יותר לויכוח.
·יואב שבוע טוב ומבורךistarmini כתב:·......
הסברתי אסביר שוב
בגלל שיש לי מסך קבוע כשאני רואה 16x9 אני מתקין מיסוך אנכי ולכן התמונה היא על כל רוחב המסך אבל היא כמובן קצת קטנה יותר ממסך 16x9 .
לעומת זאת ב 99% מהתכנים אני מקבל מסך ענק ותמונה שמכסה את כולו ומבחינתי מסך 16x9 שקצת קטן יותר זו ״הקרבה״ אפסית לעומת ההנאה המתקבלת ב 99% מהזמן.
עצתי לך
קנה מסך רחב גדול כולל מיסוך (או שלפני גש לצפות אצל מי שיש לו אתה מוזמן אלי בשמחה) שברגע שתתקין אותו תקבל 16x9 קרוב לגודל שיש לך היום .
יש לי חבר טוב שחשב בדיוק כמוך היה לו 16x9 נגלל של 133 אינץ בסלון.
המון זמן התווכח איתי אבל לפני כמה ימים עשה מהפך.
קנה 133 קבוע רחב והתקין בסלון.
החיוך לא יורד לו מהפנים ואמר לי יואב ,לא ניתן להשוות ולהבין איך השתדרגה לי חווית הצפיה .
שוב
במידה ועיקר השימוש הוא סרטים לדעתי אין בכלל שאלה אתה מפספס הנאה ובגדול.
במידה והרוב אצלך תכני 16x9 אז אתה צודק.
במידה וזה מעורב, כמובן שצריך לקבל החלטה.אני קיבלתי ....
מאיפה אני יכול להשיג מיסוך למסך אצלי 106
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
שאלה של מתחיל תמים
אפשר לרכוש מסך 16:9 ולכוון שיפתח (הגלילה תיעצר) בהתאם לגודל תמונה 2:35?
ברור לי שלא תהיה מסגרת שחורה מכל הצדדים, אבל אם אפשר לכוון את המקרן והמסך ל 2 מצבים זה יכול לענות על 2 הפורמטים.
ברור לי שלא תהיה מסגרת שחורה מכל הצדדים, אבל אם אפשר לכוון את המקרן והמסך ל 2 מצבים זה יכול לענות על 2 הפורמטים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·שי-כ כתב:שאלה של מתחיל תמיםאפשר לרכוש מסך 16:9 ולכוון שיפתח (הגלילה תיעצר) בהתאם לגודל תמונה 2:35?
ברור לי שלא תהיה מסגרת שחורה מכל הצדדים, אבל אם אפשר לכוון את המקרן והמסך ל 2 מצבים זה יכול לענות על 2 הפורמטים....
בעקרן אפשר לשנות את הגדרת מפסקי הגבול במסך אבל לא מכיר מצב של זכרונות , כלומר תצטרך כל פעם לכוון מחדש.
בנוסף במצב רחב התמונה תהיה גבוהה יותר