בעיית מעבר ספק, שוק סיטונאי בזב"ל לפרטנר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

רקע:
עד היום הייתי בחבילת שוק סיטונאי 15Mb של בזב"ל, האינטרנט לא היה משהו, המחיר גבוה..בקיצור, אמרתי נעשה קצת שינוי מהסיבה הפשוטה: אם הבעיות שהיו זה ספק, מעבר ספק הוא מבורך, אם זה תשתית, אז זה לא משנה איזה ספק..עדיף פשוט ללכת להכי זול שכרגע לפי מה שבדקתי זה פרטנר ולא סתם, מחיר יותר נמוך ל100 מגה סיטונאי.

בפועל אני יודע מבדיקה עם בזק שהכי הרבה שאקבל בתשתית זה 50-70, אבל שוב, עדיין יותר זול מה15 של בזב"ל..אז אין לי מה להפסיד.

אז היום התקשרתי למכירות של פרטנר, אמרו לי שאי אפשר ישר להכנס אצלם ישר על 100 אלא אני צריך לעבור ("להתנייד" הרגשתי כאילו אני עובר בסלולר) אליהם ל15 מגה, אקבל שם משתמש סיסמה עוד היום (בהמשך על זה) ואולי להתחבר ולהמשיך לגלוש, הם רק יעבירו לבזק את המידע שכרגע אני הלקוח שלהם ולא של בזב"ל (מניח שזה בשביל עניין קריאות טכנאים וכו') ולאחר קבלת הראוטר של פרטנר (בימים הקרובים), להתקשר אליהם והם יטפלו במעבר ל100 מגה.

יש לציין כי עוד לא התנתקתי מבזב"ל ולכן הפרטים שלהם (שם משתמש וסיסמה גם עובדים).

עד כאן הרקע.

קצת לפני שקיבלתי את השם משתמש וסיסמה של פרטנר, היה מין ניתוק של בזק, כנראה שוב, בגלל החלפת הפרטים אצלם או משהו בסגנון, האינטרנט חזר בלי בעיה אח"כ (עדיין על הפרטים של בזב"ל בראוטר) ואז החלטתי שאני רוצה לנסות לשים את הפרטים של פרטנר (שלפי המוקדנית יעבדו בלי בעיה בראוטר הנוכחי...), שמתי את הפרטים הראוטר מראה פרטי התחברות (IP, DNS וכו') אבל משום מה אין גישה לאינטרנט, אפילו קצב העברה, הכל זה מראה (מצ"ב תמונות בדרייב)...

אז הראוטר כפי שאפשר לראות הוא VVG2000 של נטגיר, עבד פיקס על הפרטים של בזב"ל (וגם כרגע בכתיבת הפוסט הזה..הוא על בזב"ל) וברגע שאני מעביר את הפרטים לשל פרטנר, ניתן לראות בתמונות מה מופיע.

אז לפני שאני משגע את פרטנר, האם התקלה אצלי איפשהו בהגדרות? או שרק פרטנר יכולים לעזור לי בנושא (רוב הסיכויים שהם יגידו לי לחכות לציוד שלהם, לכן אני לא ממהר לעשות את זה כל עוד יש לי את האינטרנט של בזב"ל)

תמונות:
https://drive.google.com/open?id=0B_efn ... 3JxTTNINWM

אם צריך עוד תמונות, תגידו לי מה לצלם, אני אבדוק.

תודה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@shayp
·

מהתמונות אפשר לראות שקיבלת כתובת פנימית בטווח 10.0.0.0 - כנראה שזה פשוט כתובת מאחורי NAT שלהם. נראה לי שגם הרשת הפנימית שלך משתמשת באותה טווח כתובת וזה יכול להסביר את הבעיה. אתה יכול לנסות לשנות את הכתובת של הראוטר נגיד ל-192.168.1.1 (מה שישנה את הטווח כתובות ברשת הפנימית שלך).

אם קשר ובלי קשר אתה יכול להתקשר לפרטנר ולבקש כתובת חיצונית (כתובת דינמנית אבל חיצונית ללא NAT וללא תשלום נוסף, יכול להיות שיבלבלו את זה עם כתובת קבועה שזה משהו אחר שהספקים דורשים תשלום נוסף עבורו). כל דבר שדורש לפתוח פורטים בשבילו (טונרטים, שרתים שונים וכו') ידרוש כתובת חיצונית. במידה ויש לך כתובת חיצונית אין בעיה שתשאר עם טווח הכתובת 10.0.0.0 ברשת הפנימית (ככה זה כנראה עובד לך בבזב"ל שכמה שיודע לי תמיד נותנים כתובת חיצונית).

עריכה: הערה לגבי המעבר מ-15 מגה ל-40/100 מגה: 15 מגה זה פשוט עדיין מהירות של ADSL בעוד שהמהיריות היותר גבוהות זה VDSL2. חוץ מזה שלפעמים נדרש להחליף את הציוד שאצלך (למיטב ידעתי ה-VVG2000 תומך ב-VDSL אז זה לא המקרה אצלך), בזק גם צריכים לעשות משהו בארון תקשורת (כלומר נדרשת הגעת טכנאי של בזק לפחות לארון תקשורת ברחוב).

shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

@eran405
·
ידוע בקשר לVDSL וכו'...
האמת ששאלתי אם מגיע טכנאי, הנציגה אמרה שבזק עושים את המעבר מרחוק (ADSL לVDSL) ואני די הופתעתי כי גם אני מכיר שטכנאי אמור להגיע פיזית לארון.
וכן, הראוטר אמור להיות תומך VDSL ממה שאני זוכר. אבדוק בקשר לשינוי כתובות (אצלי/אצלם). תודה רבה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”